Wątek: Hufflepuff
Wyświetl pojedyńczy post
Stary 01-07-2009, 21:43   #88
Angela Johnson
Urodzony, by rządzić światem

Angela Johnson na Harry Potter Forum

Wyślij wiadomość przez ICQ do Angela Johnson
Domyślnie

Minęło kilka dni i ten pewnie byłby tak samo nudny jak te minione, ale było w nim coś co czyniło go tym specjalnym. Śniegu na zewnątrz nie było strasznie dużo, ale nie było go też strasznie mało, tak akurat w sam raz. Słońce święciło odbijając się od zasp i rozświetlając dziedzińce Hogwart'u...
Szybko znalazłam jakieś ubranie, które założyłam i spakowałam książki. Nie byłam głodna, więc zamiast do Wielkiej Sali na śniadanie od razu poszłam na Wróżbiarstwo znajdujące się na samej górze zamku, powiedziałabym, że tuż przy jednej z wieżyc. Po drabince wpięłam się do pustej jeszcze ale dobrze zadymionej klasy i usiadłam przy jednym ze stolików. Uczniowie powoli przychodzili, w końcu usłyszeliśmy dzwonek a profesor Trelawney zaczęła sprawdzać pracę domową. Dostałam Powyżej Oczekiwań i w tym samym momencie do klasy weszli Alan, Oliver i Nimfa przepraszając za spóźnienie. Pomachałam do nich i od razu podeszli witając się. Oliver musiał wziąć sobie krzesło z innego stolika, bo przy moim były wolne tylko dwa. Całą lekcję Nimf rozmawiała z Oliver'em, chociaż zrobili przerwę, gdy profesorka podeszła sprawdzić ich prace domowe. Gdy to obiła ja zwróciłam się do Alan'a przepraszając, że ostatnio tak nagle wyszłam, ze skrzydła szpitalnego i dodając, że też go bardzo lubię. Widziałam, że się uśmiechnął i w tym momencie zabrzmiał dzwonek.
- Ey co powiecie na wagary? - zapytałam mrugając do Alan'a - no ale jak bardzo chcecie to możemy zaliczyć lekcje... - dodałam szczerząc się

//Sorry, że nie pisałam xDD//
~
Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy o własnej wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie!
~
Do You want to get to know me? I'm sorry... You can't... I'm available only for "friends" and popular persons...

Cały mój profil

Angela Johnson jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem