RE: Proszę o pomoc!
1: a
2: c
3: tu mam dylemat, ponieważ mam dwie ulubione części szóstą i trzecią... trzecia podoba mi się, poniewać jest inna od wszystkich, gł. bohater dowiaduje się więcej nie tylko o rodzicach, ale i o sobie... poza tym podoba mi się, że nie walczy w nim z Voldemortem, ani z jego poplecznikami, ubarwia to książke, ta część odcina się od dwóch wcześniejszych jest bardziej od nich mroczna i zgłębia ise w inne elementy magii, przejawia się to w wątkach azkabanu i dementorów...
szósta część przypadła mi do gustu, ponieważ moje trzy ulubione postacie mają tam bardzo duży wkład i dużo się o nich dowiadujemy. Primo Draco Malfoy dopiero w tej części ukazuje się złożoność jego postaci, jak i różne wątki jego osobowości. Secundo Czarny Pan, dużo dowiadujemy się nie tylko o jego przeszłości, ale i o jego planach, geniuszu i koncepsji... Tetrio Snape, chodzi mi tu i o ukazane jego powiązania z ciemną strona, o jego smykałkę do czarnej magii i eliksirów pokazaną odnośnie książki, również ta część wyróżnia się mrokiem i złem, jest "najciemniejsza" wśród wszystkich innch...
4: zdecydowanie c, mam dużą awersję do tego bohatera, jego zachowanie przepełnione jest heroizmem i altruizmem sztucznym do granic możliwości, a jego kryształowość i szlachetność po prostu działają mi na nerwy...
5: b
6: Naśladować, wyda się to może dziwne, ale z całą pewnością: Tom Marvolo Riddle i Draco Malfoy
7: Teorii żadnych wielkich nie mam, ponieważ nie uważam by snucie ich miało jakikolwiek sens... odnośnie zakończenia mam jednak kilka życzeń, chciałabym żeby:
*Draco przeżył
*Granger nie przeżyła
*Ron przeżył
*Potter nie przyżył
*Severus przeżył
*Bella przeżyła
*Czarny Pan, choć wiem, że to niemożliwe, przeżył
*no i żeby Irytek zapanował nad światem xD
8: a, b, c
Zamiszkanie: duże miasto
Rodzaj szkoły: publiczne gimnazjum