Miłość jest ważna w naszym życiu, bo tym uczuciem obdarzamy bliską nam osobę, przyjaciół i rodzinę. Dlatego przyjaźń i rodzina będą u mnie na tym samym miejscu wraz z miłością.
Zdrowie dla mnie jest szczególnie ważne. Kiedy zachorowałam, nieustannie martwiłam się o naukę, że będę miała tyle zaległości, że nie napiszę sprawdzianu itp. Cały czas to mnie nurtowało, a rodzice powtarzali, że zdrowie jest najważniejsze, szczerze mówiąc dotarło to do mnie po dłuższym czasie, może dlatego, że dobrze poradziłam sobie z zaległościami, które mi narastały kiedy leżałam w szpitalu...
Wiedza to jedna z naszych nabytych wartości. Dla mnie oczywiste jest, że muszę się uczuć, rodzice nie muszą ganiać mnie do lekcji, bo ja wiem, że robię to dla siebie. W końcu od tego, między innymi, zależy moja przyszłość, bo ja nie zamierzam żyć z zasiłków.
Wiara. Zostałam wychowa jako katolik i wierzę w Boga, nie w Kościół a w Boga. Co z tego, jeśli ktoś chodzi co niedzielę do kościoła, tylko po to aby posiedzieć tę godzinę bo rodzice karzą? Ja chodzę do kościoła, kiedy czuję, że muszę. Czasami jestem tam aby o coś poprosić Boga, za coś mu podziękować, lub po prostu uczestniczyć we mszy.
|