Wyświetl pojedyńczy post
Stary 07-19-2009, 03:24   #12
Limonka
Urodzony, by rządzić światem

Limonka na Harry Potter Forum

Domyślnie

Cytat:
A tak na serio, to jestem stanowczo na nie takim zmianom przepisów. Nikomu to nie pomoże, a utrudni tylko działanie policji, bo prawie każdy w miarę rozgarnięty skurwiel, który handluje prochami, będzie mógł się wymigać od kary nosząc przy sobie tylko ich "dozwoloną" ilość.
A wiesz do czego doprowadzają obecne przepisy? Drobni dilerzy odsiadują długie wyroki, a ci obracający dużymi ilościami najczęściej pozostają bezkarni. Wiem, że diler kojarzy się z mrocznym, tajemniczym człowiekiem, którego tożsamości nikt nie zna, stojącym w ciemnej, opuszczonej bramie, który czyha na niewinne dzieci, by podstępem wciągnąć je w mordercze szpony nałogu... ale to w sumie gówno prawda. Diler nie ma żadnego interesu we wciąganiu kogokolwiek w narkotyki. To po prostu zbyt ryzykowne. Osoby "w klimacie" są dużo bezpieczniejszymi klientami niż nowi - wiedzą co gdzie schować, jak zachowywać się przy policji, słowem, jak nie narobić sobie i innym przypału. A wiedza ta z powietrza się nie bierze, ktoś kto dopiero wpada w taki klimat zazwyczaj jej nie posiada. Większość drobnych dilerów po prostu dostarcza towar, na który popyt i tak jest wystarczający.

Cytat:
No chyba, że przepisy zmienić następująco:
"Każda osoba zatrzymana z niewielką ilością narkotyków jest z mocy prawa kierowana na kurację odwykową do ośrodka zamkniętego o zaostrzonym rygorze. Czas kuracji ustalany jest przez powołaną do tego celu komisję lekarską, nie może być jednak krótszy niż trzy miesiące."
A każdą osobę pijącą piwo wysłałbyś na odwyk od alkoholu? Uważasz każdą osobę pijącą alkohol za alkoholika? Nie rozumiem zupełnie, dlaczego zakładasz, że każda osoba mająca kontakt z narkotykami jest od nich uzależniona. No i chyba zgodzisz się z faktem, że alkohol również jest narkotykiem, prawda?

Cytat:
Plus do tego oczywistym jest, że policja z automatu wszczyna śledztwo w sprawie pochodzenia narkotyków.
Policja bywa bezsilna, bo często ludzie nie chcą sypać, chociażby ze strachu. Osoba, która wyda kogoś na policji, najlepiej zrobi wyprowadzając się później z miasta.

Cytat:
Możecie mówić, że trawa jest spoko, cool i wogóle bezpieczna, ale to nie jest prawda.
Możemy też mówić, że w Bałtyku pływają różowe delfiny z rogami jednorożców... Oczywiście, że marihuana ma szkodliwe działanie i może być niebezpieczna. Nikt temu nie zaprzecza, palacze mają tego świadomość.

Cytat:
Nawet jeśli sama trawa nie uzależnia szybko, to jest niebezpieczną furtką do innych narkotyków. Bo w końcu skoro trawa nie szkodzi, to ile gorsza może być amfa albo koka? A potem już tylko krok do cmentarza...
Jest wiele osób, które sięgają po inne narkotyki. Ale jest też wiele osób, które zostają tylko i wyłącznie przy marihuanie. Nie udowodniono bezpośredniego wpływu trawy na sięganie po inne narkotyki (może dlatego, że go nie ma?).

Cytat:
Pewnie, że póki jest fajnie i wszystko ok w życiu osobistym to w sumie są dość duże szanse, że zmądrzejecie, ale niech coś się popsuje, coś się nie uda, niech przyjdzie dół, depresja... a trawa w będzie w pobliżu... przecież po trawie jest tak fajnie prawda... tak różowo... tak bezproblemowo... to nie uzależnia... co z tego, że palę sama... czego oni chcą ode mnie... w pełni to kontroluje...
Ja tam jestem uzależniona i się tego nie wypieram. Zdawałam sobie sprawę, że może dojść do czegoś takiego. Tyle, że nie widzę żadnego, ale to żadnego powodu, bym miała trafiać za to do więzienia.

Cytat:
Wszystkie narkotyki/dopalcze są złe i należy je tępić jak komunistów. Takie jest moje zdanie.
Alkohol też masz na myśli?
Limonka jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem