Przykro mi, że cytuję, bo nie lubię, ale najprawdopodobniej inaczej nie zrozumiesz - tekst jest długi.
Cytat:
|
Księżyc wpadał przez okno do małego ale przytulnego pokoiku, oświetlał kufer, stojący koło ładnego, drewnianego biurka, koloru buku i biblioteczki do kompletu.
|
Takie sweetaśne, że aż wymiotować się chce, ale nie czepiam się.
Jak to możliwe, że jest noc (księżyc może nas oświetlać tylko w nocy, w innym wypadku można go tylko dostrzec) a Hermiona zaraz musiała wstać? To się nie klei, ale może wytłumaczysz to jakoś.
Cytat:
|
Teraz była kobietą, miała już w końcu prawie 17 lat.Dorosła nie tylko psychicznie ale i fizycznie.Biodra zaokrągliły się jej, a piersi urosły.
|
Pytałam lekarza, a on mnie uświdomił, że piersi rosną do 16 roku życia i podczas ciąży. Oczywiście można ząłożyć, ze Hermiona ma niewiele ponad 16, ale bez przesady w wieku 17 lat można dostrzec powagę wymalowaną na twrzy, dorosłość w formie wnętrza, Biodra się zaokrąglają wcześniej.
Cytat:
|
- Mam dla was niespodziankę - oznajmiła radośnie Hermiona swoim rodzicom półtorej godziny później, kiedy państwo Granger załatwili już wszystko co mieli do załatwienia. - Chodźcie za mną.
|
Może się czepiam, ale najpierw mieli dzieś jechać (Hermiona "chociaż się spakowała", długo jechali samochodem, bo zasnęła) a potem ich załatwinie spraw zajęło im 1,5 godziny i mogli tak po prostu jechać na zabawę? Mają rocznicę, a nie mają planów?
Cytat:
|
tu machnęła "magicznym patykiem", trzymanym w ręku, wyczarowując dwie opaski na oczach rodziów
|
Napisałaś, ze Hermiona ma prawie 17 lat, a skoro ma PRAWIE 17 lat to nie może użyczać czarów.
Cytat:
|
Harry, Ron, Ginny pokiwali potakująco głowami.
|
Po co kiwali głowami skoro państwo Granger mieli zawiązane oczy?
Cytat:
|
- A teraz oddaje głos Edwardowi Scarlet - oznajmił w końcu.
|
Mam nadzieję, że nie czytałaś Zmierzchu...
Tak wiem jestem be i fuj, bo w swoim życiu jeszcze nigdy tyle nie cytowałam. Musiałam jednak to zrobić żebyś wiedziała o co mi chodzi.
Wrażenie ogóle - straszny chaos, bałagn i tak - nie wiadomo własciwie o co chodzi.
Moje rady - nie rób tej przemiany "Kopciuszka", bo to denne jest, zrób z niej normalną dziewczynę, i daj jakiś motyw który wciągnie. Staraj się aby wydarzenia były spójne, to znaczy nie zmieniaj tak szybko miejsca i wątku. Ot i wszystko