Wyświetl pojedyńczy post
Stary 08-18-2009, 22:35   #10
michael112
Czytelnik horoskopów

Domyślnie

Ja bym chciał poczytać następujące opowieści:

1. Dzieje Hogwartu w 7. tomie. To znaczy akcja rozgrywałaby się w tym samym czasie co Insygnia, tyle że w Hogwarcie, oczywiście bez bitwy, bo tą dość dokładnie opisano w IŚ. Dlaczego? Otóż, jedną z rzeczy, które najbardziej mi się podobały w "ZF" było życie uczniów Szkoły Magii uciskanych przez kolejne rozporządzenia Dolores Umbridge i swego rodzaju konspiracja. Opowieść Nevilla w 29. czy 30. rozdziale IŚ wskazuje na to, iż czasy Carrow'ów były podobne, a nawet jeszcze gorsze i bardzo chętnie odczułłbym jeszcze raz taką adrenalinę jak przy czytaniu ZF. Czuję niesmak, że te dzieje zostały w IŚ praktycznie pominięte.

2. Co stało się tuż po pokonaniu Voldemorta. Jak zareagował na to świat, jak postępowały zmiany w Ministerstwie Magii. Kto został nowym dyrektorem Hogwartu, kto był nauczycielem: OPCM, mugoloznawstwa. Jeśli dyrektorem została MCGonnagall, to kto był zastępcą dyrektora, kto nowym nauczycielem transmutacji i kto opiekunem Gryffindoru. Czy Slughorn pozostał w szkole, bo jeśli nie to potrzebny także nowy belfer od eliksirów oraz opiekun Slytherinu. Jak długo trwała pośmiertna rehabilitacja Snape'a? I pewnie wiele innych pytań.

Szersze informacje o Hunctwotach mnie niezbyt interesują, a jeszcze mniej pokolenie dzieci trio HP+RW+HG. Z przyjemnością natomiast przyjąłbym obiecaną Encyklopedię, w której to można zawrzeć te mniej znaczące informacje.
michael112 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem