Wyświetl pojedyńczy post
Stary 02-25-2011, 18:06   #6
alette
Praktykant Voodoo

alette na Harry Potter Forum

Domyślnie

Na temat islamu... była w Turcji i widziałam jedną kobietę. Była na wakacjach ze swoim megagrubym mężem w hotelu 5-gwiazdkowym. On siedział przy stole, ona przynosiła mu jedzenie. Nie jadła przy nim. Upał 40 stopni, a ona chodziła w granatowym skafandrze... nawet w nim pływała. Ale... no właśnie. Uśmiechała się cały czas. Nie szczerzyła zębów na pokaz, po prostu wyglądała na szczęśliwą. Dlatego mam mieszane uczucia. Pewnie, że trochę się boję. Z drugiej strony, oni taką mają kulturę. Niektórzy są złymi mężami i biją kobietę. Ale czy nie mamy takich katolików? Tak jak napisała Fuer, Koran nie pozwala poniżać kobiety...

Jehowi mnie drażnią trochę. Trochę przesadzają. Przychodzą czasami do mojego domu dawać gazetki, ale... rozmawiają na temat religii z moim bratem, który ma 14 lat. On jest dobrze wychowany, nie powie im 'nara', będzie słuchał. Czy to nie jest lekka przesada? Przecież moi rodzice nie wyrazili zgody na wpajanie mu jakiś głupot...
Poza tym... ja śpię, a oni dzwonią do drzwi. Szlag mnie trafia. Nie mogą szerzyć tej wiary w inny sposób? Ta afera z krwią to głupota... poza tym jehowi przerażają mnie. To fanatycy.

"- To miejsce wygląda jak cela więzienna - wykrztusił w końcu. - Nie mam pojęcia, jak możesz żyć w czymś takim.
- Za moją pensję ledwo, ledwo
- Jeśli trzeba, gotów jestem dopłacić, abyś mieszkał w miejscu, które nie będzie cuchnąć ani siarką, ani moczem.
- Mowy nie ma.
- Zmarł z dumy i smrodu. Masz epitafium w prezencie' "
alette jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem