Wyświetl pojedyńczy post
Stary 05-09-2007, 10:41   #15
Anika
Super Moderator

Anika na Harry Potter Forum

Domyślnie RE: SEVERUS SNAPE - czy zginie w VII tomie?

Biedny Snaoe, za grosz wiary w człowieka! Dlaczego wszyscy wierzą, że ginie?! Litości, to nie melodramat, gdzie zły okazuje się dobrym i ratuje lepszego od śmierci własnym życiem :/ zaśmierdziało mi nagle sentymentem i głupotą. Chyba , że talent się Rowling wyczerpał i chce sprowadzić Pottera do rangi zwykłego szmatławca. Zginął Cedrik, Dumbledore, Syriusz-same pozytywne postacie, które walczyły ze złem <z pominięciem mister Cedrika>. Zginęła Amelia Bones i Emelina Vance. To były same pozytywne postacie. Jeśli Snape miałby zginąć to tylko z ręki Voldemorta albo Harry`ego <chociaż to drugie byłoby strasznym kiczem>. Nie powiem, drażni mnie stiwerdzenie, że Snape to jednak spoko koleś, który udaje, że jest z Czarnym Panem. Trochę wiary w czarnego charaktera, ktorego kocham!! Może sam popełni samobójstwo <harakiri?>, kiedy zorientuje się, że nie wróci na tarczy? A co do Malfoy`a ratującego skórę Pottera.... to mam jedno słowo- LITOŚCI... Limonka, ja już mam sto sposobów jak zdestruktyzować książkę, oraz sto jeden jak Rowling mogłaby umierać DŁUGĄ I POWOLNĄ śmiercią. XD