RE: Najfajniejszy aktor.
Alan Rickman ponad wszystko !!! Jedyny dobry aktor w całej tej marnej ekranizacji !!! No i jeszcze Katie Leung, ale to tylko dlatego że lubi Red Hot Chili Peppers. Generalnie uważam filmy o Harrym za gigantyczny niewypał, w szczególności dwie pierwsze częsci, castingi były robione chyba przez jakiś kompletnych idiotów. W sumie do swojej roli pasuje tylko Alan (Snape), Tom (Malfoy) i Katie (Cho). Idąc na pierwszy film z serii (premiera o 24 ^^), miałem wielkie nadzieje, ale to co zrobił pan Chris C. po prostu mnię załamało, do dziś zastanawiam się jak można tak spaprać tak dobry materiał na film. Druga część wcale nie była lepsza, trzecia ratowała się tym że wreszcie przestali się bawić w robienie tra-la-la-la filmiku dla dzieci, a zaczęło być mrocznie.. ^^ (czołobitnie bije czołem dla Alfonso Cuarona...). Czwarta część jakaś taka bez wyrazu. Jednak najgorszy w tym wszystkim był dubbing (niestety na drugą i czwartą część nie dostałem się na wersję z napisami), który niszczył absolutnie wszystko i całkowicie odbierał przyjemność z oglądania filmu.
|