Jak w tytule gra zwie się Starship Troppers być może znacie ja pod tytułem Żołnierze Kosmosu.
Wiec Gra opowiada o losach dzielnego Adepta akademii wojskowej który trafia (po kilkuminutowym treningu) na front. Nie jest to zwykły front bo jak już zapewne domyślacie się z tytułu akcja dzieje sie w kosmosie. Lecz nie walczymy tam z Kosmitami ani żadnymi wrogimi frakcjami ludzi lecz z (uwaga i tu słowo którego na co dzień używają osoby grające w tą grę) Robalami.
Tak w tej grze walczymy z "inteligentnymi" na swój sposób robalami.
Na początku jak już wspomniałem jesteśmy tylko zwykłym prawie zwykłym (bo mamy nieco lepsze wdzianko od innych ;P) szarym żołnierzem i lądujemy na froncie gdzie walają sie zmasakrowane ciała naszych "kolegów". Teoretycznie w każdej misji towarzyszą nam inny żołnierze który próbują za wszelką cenę (czyli najczęściej przyjmując na siebie czesc ciosów i ataków, bądz tylko stojąc i czekając aż ich ktoś zabije) nam pomóc. lecz w praktyce sprawdza sie to tak ze to od nas zależy ich ilość. Łatwo jest ich "stracić" dlatego
lepiej iść przodem i przyjmować na siebie główne fale ataków.
Osobiście wole kończyć misje z nimi u boku nic nie zastąpi mi tej satysfakcji gdy prawie cały oddział przeżyje

, ale zapewne domyślacie sie ze nie chodzi o to kto przeżyje prócz was :P.
Co do misji to sa one na swój sposób urozmaicone. Wiec musimy najczęściej coś zdobyć coś lub kogoś obronić lub coś wysadzić :P.
Moze wydaje sie wam to trochę nudnawe ale proponuje wam zagrac osobiscie w tą gierke.
Ci któży widzieli film o tej samej nazwie jak gra 1 lub 2 czesc powinni mniej wiecej kojarzyć fabule.
Grafika krótko mówiąc jest dobra i podkład muzyczny też a grywalność to już od gustu zalezy.
No i jest też opcja multiplayer i tu własnie moja proźba jezeli ktos grał lub gra prosze o kontakt ze mną bo chetnie bym sobie z kims w necie pograł.
nr gg : 8017369
dzieki i pozdrawiam narx