Wróć   HPN.pl > Harry Potter > Filmy

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 02-01-2008, 19:03   #1
AlSev
Fan "Strefy 11" i tarota

Wyślij wiadomość przez MSN do AlSev
Domyślnie Harry Potter i Insygnia Śmierci (film)

No właśnie. Na co czekacie najbardziej w ekranizacji 7. części Harrego Pottera. Na razie możemy się tylko opierać na własnych domysłach jak ten film będzie wyglądał, ale jaki z waszego punktu widzenia powinien on być? Na czym twórcy tego filmu powinni się skupić najbardziej? Na pewno ten film będzie najważniejszym ze wszystkich (przynajmniej takie jest moje zdanie) i na pewno każdy by chciał, żeby był on zrobiony tak jak my sobie wyobrażamy, ten świat i te momenty były odwzorowane co do naszej wyobraźni. A może nie? A więc czekam na wasze opinie...

Ja uważam, że powinien to być film inny niż wszystkie poprzednie. Chciałbym również, żeby momenty nie były traktowane przez twórców "po swojemu", tylko historie szły tak jak w książce - większość zapewne by to chciała. Jednak moja opinia nie będzie zbyt długa, bo jak potrafiłem sobie wyobrazić wymyślone przez siebie "obrazy" i jak powinno to wyglądać w poprzednich częściach, tak tylko w tej książce mogę sobie wyobrazić tylko najważniejsze fragmenty. Więc przed twórcami filmu ciężkie zadanie. Bardzo ciężkie...
AlSev jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-02-2008, 15:27   #2
Glob3r
Junior Member

Domyślnie RE: Harry Potter i Insygnia Śmierci (film)

Ja będę najbardziej czekał na końcową walkę .
Jestem bardzo ciekawy, jak zostanie to nakręcone.

P.S. -> Niektórzy się śmieją, że z powodu liczby zgonów film powinien kręcić Lynch lub Tarantino :]
Glob3r jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-03-2008, 15:19   #3
ulan1989
Czytelnik horoskopów

Wyślij wiadomość przez MSN do ulan1989

Ja czekam na Bitwę o Hogwart przede wszystkim, postaram się o posadę statysty na planie, bo w końcu to bitwa i trochę typa musi tam być.

Ostatnio edytowane przez Kerle : 04-24-2009 o 19:12.
ulan1989 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-03-2008, 16:25   #4
ElderWand
Niepoprawny marzyciel

Wg mnie fajna bedzie akcja w banku gringotta i oczywiscie walka o Hogwart . Ze szczególną dokładnością pokazana akcja, gdy Nevile zabija Nagini.
Albo, żeby to połączenie Harrego z Voldemortem było ukazane, wiecie, tak schizowate... I chciałabym zobaczyć Nurmengard, hehe, może coś mi się przypomni .

Ostatnio edytowane przez Kerle : 04-24-2009 o 19:17.
ElderWand jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-07-2008, 19:43   #5
zuza
Junior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do zuza
Domyślnie RE: Re: Harry Potter i Insygnia Śmierci (film)

Nie_mogę się doczekać, kiedy go nakręcą, ale dobre będzie na początku, jak zrobią siedmiu Potterów, no i oczywiście ostatnia walka, muszą się postarać w tej scenie.

Ostatnio edytowane przez Kerle : 04-24-2009 o 19:17.
zuza jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-08-2008, 21:34   #6
Minerva McGonagall
Junior Member

Ohhh! Z natury jestem bardzo niecierpliwa. Ciężko będzie mi czekać na IŚ. Bardzo bym chciała zobaczyć walkę o Hogwart.

Ostatnio edytowane przez Kerle : 04-24-2009 o 19:18.
Minerva McGonagall jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-08-2008, 22:16   #7
bartek1st
Junior Member

Wyślij wiadomość przez AIM do bartek1st Wyślij wiadomość przez MSN do bartek1st

Tym razem chyba nie uda im się znacząco ukrócić fabuły, bo musieliby wywalić najważniejsze sceny. Dla mnie film mógłby trwać nawet 5 godzin (2 części) tak jak

Cytat:
Alice_Gomez napisał/a:
Słyszałam że IŚ mają być podzielone na 2 części... Nie wiem ile w tym prawdy, ale byłoby fajnie gdyby film był taki długi
Pewnie tą informację miałaś na myśli:
http://www.filmweb.pl/Ostatni+%22Har...,News,id=40109

Jak wcześniej napisałem, to był by super pomysł i chciałbym, aby tak faktycznie było

P.S. Nie wiem czemu ten adres nie zmienia się w linka. Jak ktoś wie to niech napiszę, to poprawię.
bartek1st jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-09-2008, 20:07   #8
Alice_Gomez
Fan "Strefy 11" i tarota

Wyślij wiadomość przez MSN do Alice_Gomez

Nie, tę informację przekazała mi koleżanka, też potteromaniaczka . Ja bym chciała zobaczyć jak będzie wyglądało rozwalanie horkruksa i Szatańska Pożoga .

EDIT by Kerle: Co to jest "Szatańska Pożoga"? Możesz mnie oświecić?

Ostatnio edytowane przez Kerle : 04-24-2009 o 19:23.
Alice_Gomez jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-15-2008, 21:26   #9
Which he Her
Junior Member

A według mnie film powinien być długi i jak najbardziej możliwie wzorowany na książce. Reżyser powinien się skupić na ostatniej walce Harry'ego z Voldemortem, i na tym jak Harry dostaje Avadą Kedavrą. Oprócz tego na zniszczeniu horkruksów i na wątku Rona z Hermioną. Tyle powiem.
Which he Her jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-16-2008, 23:34   #10
nimfadora21
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy

Wyślij wiadomość przez ICQ do nimfadora21

Właśnie dlatego chcę, aby siódmą część zrobili w dwóch częściach. Bardzo bym chciała, żeby uwzględnili wszystkie ich przygody, np. to jak wleźli do banku Gringota i jak lecieli na smoku, przygodę w domu Malfoyów, Dolinę Gdoryka, ucieczkę i powrót Rona, walkę w Hogwarcie... i wiele, wiele innych sytuacji, podałam najważniejsze. Chciałabym także, aby wprowadzili czas wolny między ich ucieczkę, jakieś gry czy zabawy, coś w tym rodzaju. Epilog miom zdaniem tez powinien być, ale nie tylko jak są na stacji, ale coś więcej. I jeszcze jedno, na to co najbardziej czekam, chciałabym, aby nie zmieniali słów Harry'ego jak rozgrywa ostatni pojedynej z Voldemortem i ta scena, aby była taka jak dokładnie jest opisana w książce. Koniec listy życzeń. Teraz trzeba poczekać i zobaczyć... co będzie w filmie ostatnim jaki zostanie wyprodukowany pod nazwą "Harry Potter".

Ostatnio edytowane przez Kerle : 04-24-2009 o 19:27.
nimfadora21 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Odpowiedz

Zasady postowania