|
03-08-2008, 14:34
|
|
|
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy
|
Zdrada
Czy czasami nie czuliście, że zdradzacie Harry'ego Pottera? Czasami mnie coś tak bardzo inspiruje, że czasami myślę, że seria Pottera to bajka, bajeczka nie warta jest poświęcenia i moich myśli, ale potem jakby mnie ktoś kopną i żałuje moich myśi. Teraz po skończeniu seri HP jakoś się dziwnie czuje, czy wy też uważacie, że czasami zdradzacie HP?
|
|
|
03-08-2008, 15:19
|
|
|
Member
|
RE: Zdrada
hmmmmm. a czy nie mam prawa czytać innych książek???
większość książek różni sie od Harry'ego, ale ja nigdy nie pomyślałam, że przy nich Harry to bajka:uhoh:
|
|
|
03-08-2008, 20:38
|
|
|
|
Och..czy ten post to prowokacja?
Oczywiscie, że nigdy czegoś takiego nie czułam. I nie wiem, jak ktoś może czuć, że zdradza...książkę?!
|
|
|
03-09-2008, 09:57
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Nigdy nie myslałam że HP to bajka i tylko marnuje czas czytając ja, wręcz przeciwnie myslę że HP to jedna z największych przygód mojego życia. A co do tego zdradzania to nieeee no bo kto powiedział że nie możemy czytać innych książek
|
|
|
03-10-2008, 11:17
|
|
|
|
Trzeba się rozwijać i czytać różne książki. Pozostając stale przy jednym gatunku literackim zatrzymujemy się w rozwoju. Owszem, można mieć ulubiony, ale dla niego nie należy wyrzekać się innych książek. Lubisz HP, w porządku, ale pamiętaj: książki nie dzielą się na HP i na te nudne.
|
|
|
03-10-2008, 12:31
|
|
|
|
Wasze odpowiedzi są naprawde dobre, ale nie o to mi chodziło. Owszem, możemy czytać książki, a naprawdę czytam ich wiele i tego wam nie zabraniam, ani ja ani saga HP. Myślałam bardziej o tym, że kiedy czytamy inne powieści to czasami po skończeniu odkładamy ksiązke na półkę i zapominamy o niej, a nie tak jak z HP inspirujemy się nią, wchodzimy na strony z nią wzwiązane, zbieramy plakaty i inne gadżety, po prostu interesujemy się to powieścią. Chodziło mi o to, że kiedykolwiek czytaliście inne książki i zzainteresowaliście się nimi tak jak sagą HP i czuliście wtedy, jakbyście zdradzali Harry'ego Pottera i jego magiczny świat, rozumiecie? jak jeszcze inne pytania są to prosze je zamieścić w tym temacie, a ja postaram się odpowiedzieć na nie.
|
|
|
03-15-2008, 20:24
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
|
|
|
03-18-2008, 21:11
|
|
|
Junior Member
|
Cytat:
Sev1302 napisał/a:
Nigdy nie myslałam że HP to bajka i tylko marnuje czas czytając ja, wręcz przeciwnie myslę że HP to jedna z największych przygód mojego życia. A co do tego zdradzania to nieeee no bo kto powiedział że nie możemy czytać innych książek
|
W 100% sie z nim zgadzam.B)
|
|
|
03-18-2008, 22:08
|
|
|
Junior Member
|
Na pewno nie da się zdradzać książki. Przecież można czytać co innego. Ja jednak po przeczytaniu ostatniego tomu odczuwałem co innego (myślę, że większość Pottero-maniaków też), a mianowicie taką pustkę i tęsknotę. Żal, że to już koniec i w każdej wolnej chwili myślałem tylko o Harrym, o tych wszystkich przygodach, które "razem" przeszliśmy. Jednak w końcu pomyślałem, że to tylko książka, bardzo dobra i dogłębnie poruszająca, ale jednak tylko książka. A że po prostu kocham HP to wziąłem się za czytanie od nowa. Tak więc lecę z serią już około 10 raz i do tej pory mi się nie znudziło.
|
|
|
03-19-2008, 16:21
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Ja kocham książki HP całym sercem!! Jeszcze żadnej książki nie przeczytałam tyle razy, co wszystkie części Harrego.
Myślę, że nie tyle co "nie zdradziłam" tej książki, co nigdy się z nią nie pożegnałam... nie do końca
|
|
|
Zasady postowania
|