Wróć   HPN.pl > Pozostałe > Filmy

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 04-26-2008, 11:31   #1
Nacia1234
Moderator

Nacia1234 na Harry Potter Forum

Domyślnie Oszukać przeznaczenie

Wprawdzie sama oglądałam tylko tzecią częsć filmu, co nie oznacza, że nie moge go polecić. "Ozukać przeznaczenie", to jedyny horror, który mogłabym oglądać przez wieki. Opowiada on o dziewczynie (III część, chociaż pozostałe są niemalże takie same), która wraz z przyjaciółmi wybiera się do wesołego miasteczka. Przed wyjazdem kolejki górskiej doznaje ona szokującej wizji, że kolejka w drastyczny sposób się rozbije. Część osób wysiadła, ale resztę osób, które miały zginąć w ten wieczór czeka śmierć. Na zdjęciach, które owa dziewczyna robiła są wskazówki - dotyczące właśnie tych wydarzeń. Ona wraz z przyjacielem, który również wtedy się uratował stara się ostrzec tych wszystkich ludzi. Końcówki nie będę już opowiadać. Naprawdę polecam.
Stary 04-27-2008, 14:04   #2
Sev1302
Praktykant Voodoo

Sev1302 na Harry Potter Forum

Domyślnie RE: Oszukać przeznaczenie

Nacia oglądałam wszystkie części parę razy i także polecam. Lecz moim zdaniem trzecia część była najgorsza... Obejrzyj sobie pierwszą, ona jest najlepsza (oczywiście wg mnie)
Wszystkie części są podobne. Pierwsza jest o (streszczam w dużym skrócie) samolocie, a druga o karambolu... Kiedyś czytałam recenzje jednego z tych filmów, która nie była zbyt zachęcająca do jej oglądania, lecz wg mnie można ją obejrzeć i nie żałować...
Sev1302 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 04-27-2008, 19:14   #3
Sunshine
Świr wymagający opieki

Sunshine na Harry Potter Forum

Naciu, od najgorszej części zaczęłaś ;p Ja tak ja Sev, polecam jedynkę. Jest zdecydowanie najlepsza z całej trylogii. Dwójka jest trochę naciągana, z tym że stanowi jakby "dopełnienie" części pierwszej. A trójka mi się wydawała taka wyrwana z kontekstu. RAZ jedynie było nawiązanie do katastrofy samolotu, nic więcej.

Recenzje wszystkich trzech części umieściłam w temacie "Co ostatnio oglądaliście?" - dla zainteresowanych ;)
Stary 04-28-2008, 20:51   #4
Nacia1234
Moderator

Sun, oglądnęlam tą i jak już wspomniałam spodobala mi sie. I nie ja wybierałam, od której czesci zacznę. Akurat ten film emitowany był na HBO. Ale muszę się wkrótce skusić i załatwić sobie pierwszą i drugą część.
Stary 05-07-2008, 12:53   #5
Miss Bagwell
Praktykant Voodoo

Miss Bagwell na Harry Potter Forum

Wyślij wiadomość przez MSN do Miss Bagwell

W życiu nie widzialam bardziej dennego filmu. Celem reżysera było wymyśalnie jak najabrdziej spektakularnych śmierci swoich bohaterów a wyszła z tego nie lada komedyjka. Sama fabuła też nie grzeszy pomysłowością a aktorzy... no cóż to nie jest pierwsza liga , ale do takich filmów zazwyczaj biorą aktorzynki tego typu. :rol:
To the days I try to lose''
Miss Bagwell jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 06-11-2008, 11:52   #6
klaudusiaaa
Member

Wyślij wiadomość przez MSN do klaudusiaaa

Oglądałam, ale nie pamiętam ile części xD Pierwszą pamiętam najlepiej, podobała mi się. Taki zwykły film o śmierci. Nic nadzwyczajnego, a jednak obejrzałabym go jeszcze raz.
klaudusiaaa jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-30-2008, 15:31   #7
Halfblood-Princess
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy

Wyślij wiadomość przez MSN do Halfblood-Princess

Dobry horror. Co prawda, oglądałam tylko 1 i 3, ale naprawdę polecam. Jedynka bardziej mi się podobała, bo nie było takich drastycznych scen, jak w trójce. W 3 zdecydowanie za dużo krwi.
Halfblood-Princess jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 09-09-2008, 17:58   #8
Slayerka
Urodzony, by rządzić światem

Slayerka na Harry Potter Forum

Domyślnie

Moim zdaniem jest to świetna seria. Mimo że zazwyczaj najbardziej lubię filmy z moimi ulubionymi aktorkami, to moim zdaniem najlepsza była dwójka.^^
Mimo, że jedynka była jakby najważniejszą częścia, gdzie wszystko się zaczęło, gdzie najwięcej możemy się dowiedzieć, to jest na drugim miejscu. Sama nie wiem czemu... Może dlatego, że to właśnie drugą część obejrzałam jako pierwszą, dzięki niej pokochałam tę serię?^^ I kocham ostatnią scenę - z dzieciakiem, grillem i ręką. xD
Trójka była z Alex.^^ I to była jednak najgorsza część... Liczyłam na coś lepszego.

Mogliby jednak bardziej nawiązywać do katastrofy samolotu, przecież to od niej praktycznie wszystko się zaczęło. W trójce chyba ktoś na szybko o tym wspomniał... Ale zapomnieli o dwójce, czyli kontynuacji tego. W ogóle... Trójka była jakby czymś oddzielnym.^^
Slayerka jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 09-10-2008, 18:10   #9
Nacia1234
Moderator

Domyślnie

A ja ostatnio oglądnęłam jedynkę, co prawda nie całą, ale kawałęk i przynajmneij wiem, jak to sie zaczęło i muszę przyznać, że wszystko mi się podobało, do momentu po katastrofie samolotu włącznie. A później - klapa. I tak wolę zakończenie trójki. xD
Stary 09-10-2008, 19:18   #10
Sunshine
Świr wymagający opieki

Sunshine na Harry Potter Forum

Domyślnie

Cytat:
W trójce chyba ktoś na szybko o tym wspomniał... Ale zapomnieli o dwójce, czyli kontynuacji tego.
ee, z tego co pamiętam, to był jeszcze pokazany nr '180', który się przewijał przez pierwszą i drugą część.

Zasady postowania