|
07-06-2008, 19:37
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Jaki by był wasz Patronus?
Hm...myślę,że sowy lub wiewiórki.To moje ulubione zwierzęta.Ale chyba bardziej pasowałaby sowa,bo odzwierciedla mój charakter  .
"Nikt nie każe Ci iść dalej. Można siedzieć i czekać na śmierć. Można przez całe życie siedzieć i czekać na śmierć. To też jest godne, jest honorowe, może być przyjemne, jeśli ktoś potrafi czerpać z tego przyjemność. Nikt nigdy nie powiedział, że tylko jak się idzie naprzód to dopełnia się los człowieka"
Jake, spragniona żaba nie może pić z dwóch jezior jednocześnie
|
|
|
07-06-2008, 20:55
|
|
|
Senior Member
|
RE: Jaki by był wasz Patronus?
Po pierwsze nie ten dział, jak już to ten temat powinien być w dziale Świat Magi. Po drugie w tamtym właśnie dziale jest już jeden taki temat, jak nie więcej tylko w różnych odmianach.
Po trzecie jak już tu jestem, to powiem że nikt sobie sam patronusa nie wybiera, bo jest to odzwierciedlenie czarodzieja.
I to by było na tyle, a temat do usunięcia.
Edit: I jaki sens miało usunięcie pierwszego posta? Jak chce się usunąć temat, to się prosi admina, a nie usuwa posta.
|
|
|
07-08-2008, 19:30
|
|
|
Junior Member
|
o kurcze, inie wiem, może motyl albo jednorożec. Nie mam pojęcia . Motyl ponieważ one się zwiewnie poruszają co jest mim marzeniem i chciałaym poruszać się tak jak one, a jednorożec to wcielenie dobra i wdzięku... to na pewno nie jednorożec a więc chyba motyl!
|
|
|
07-10-2008, 15:05
|
|
|
Junior Member
|
Moim na pewno byłaby sowa .
Nawet sobie nie wyobrażacie jak ryczałam kiedy zabito Hedwigę
ogólnie mówiąc bardzo lubie sowy ( te z Hp )
|
|
|
07-18-2008, 17:36
|
|
|
Junior Member
|
Jeśli przyjmiemy, że patronusy to nasze ulubione zwierzątka, to kot x3 Ale sądzę, że to nie o to chodzi. Patronusy w jakiś sposób muszą odzwierciedlać nasz charakter i uczucia, co nie?
|
|
|
07-18-2008, 21:38
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Cytat:
loona94 napisał/a:
Mój Patronus zapewne byłby czarnym kotem
|
Taa... Szkoda tylko, że patronusy są srebrne. xD
A poza tym taki temat już istnieje. Zapraszam do innego działu.
|
|
|
07-31-2008, 16:22
|
|
|
Senior Member
|
Temat może i głupi, ale moim patronusem byłby chyba lew. Po pierwsze uwielbiam małe lwiątka, bo są taaakie słodziutkie :yes:, po drugie mój znak zodiaku to lew, a po trzecie z charakteru jestem drapieżna i jak się wścieknę to lepiej uciekać
|
|
|
08-12-2008, 17:25
|
|
|
Junior Member
|
Racja.. Patronusów sie nie wybiera  Dlatego niewiem jakiego mialbym miec patronusa no łatwo to przeciez sprawdzic nie? Wiezne patyk machne nim i powiem : Expecto Patronum
|
|
|
09-07-2008, 19:36
|
|
|
Junior Member
|
zgadzam się że patronusów się nie wybiera, ale są w jakimś stopniu zwiazane z nami... ale ja nie wiem co byłoby moim mam tak jak Harry, przecież on na początku nie wiedział że jego tata to Rogacz, więc my też raczej nie wiemy co byłoby naszym patronusem to co do nas pasuje albo odzwierciedla nasz charakter czy pragnienia czy coś
|
|
|
09-10-2008, 08:05
|
|
|
Super Moderator
|
Wiadome jest, że większość wybiera zwierzęta, które lubi. Po prostu trudno komuś napisać, że jego patronusem naprawdę mógłaby być jakaś mysz -- A przecież to zależy od charakteru lub pewnych powiązań, tak jak patronus Pottera, Tonks czy Snape'a. Nikt nie wie jaki byłby jego patronus, po co więc się tu udzielać? Chyba powinno się zmienić temat na 'Ulubione zwięrzątko' --
|
|
|
Zasady postowania
|