Wróć   HPN.pl > Harry Potter > Książki > Insygnia Śmierci

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 08-02-2007, 13:24   #1
pffff_
Junior Member

Domyślnie Sevrus Snape - lubiliście go?

Nie wiem czy powinnam zakładać nowy temat, ale tak myślę...
Co lubicie (lubiliście) w Snape? czy podobał Wam sie watek ze Snapem zakochanym w Lilly?
A jeśli nie lubiliście jego postaci to dlaczego?

Osobiście zawsze bardzo lubiłam jego postać, a teraz... wątek z lilly mi się bardzo podoba i tylko trochę mi przykro, że ich przyjaźń sie rozpadła
pffff_ jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-02-2007, 14:25   #2
Lady Pink
Member

Wyślij wiadomość przez MSN do Lady Pink
Domyślnie RE: Snape...

Prawdę mówiąc w 6 części zraziłam sie do Snape'a. Zabił Dumbledora i wogóle... Ale teraz, po przeczytaniu Dealthy Hallows wszytsko się zmieniło. Okazał sie on super bohaterem i robił wszystko aby uratować Lilly. No i wyjaśniła sie także jego niechęć do James'a- odebrał mu ukochaną dziewczynę. No tez żałuję z powodu rozpadu przyjaźni Severusa i Lilly, ale cieszę się, ze J.K. Rowling wybieliła jego postać. Stosunek Harreg do Snape'a tez sie zmienił, dał w końcu swojemu synowi na imię Severus.

No to tyle ^^
Lady Pink jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-02-2007, 15:14   #3
Blood Brother
Czytelnik horoskopów

6 czesc naprawde wywolala we mnie zlosc co to postaci Snape.Ale Deathl Hallows wyjasnilo wszytsko jednak byl dobrym czlowiekiem
Blood Brother jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-02-2007, 15:35   #4
Lukas Snape
Junior Member

Ja od samego początku wiedziałem że Snape jest dobry ale że kochał Lily to było wielkim zaskoczeniem i troche żałuje że zginą ale dobrze że Harry mu wybaczył to wszystko i dał swojemu synów drugie imię Severus
Lukas Snape jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-02-2007, 17:36   #5
Ravenhood
Junior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do Ravenhood

A ja od początku wierzyłem, że Snape jest wporzo. Dostrzegłem to, gdy kilkakrotnie przeczytałem scenę śmierci Dumbledora- "Triumf na Jego twarzy...". Jakiś czas przed premierą doszedłem też do wniosku że Harry jest Horkruksem :rol: To było takie... dramatyczne A co do Snape'a, to polubiłem go w V części, po sytuacji, gdy podczas lekcji oklumencji Harry dostrzegł jego wspomnienia i zrobiło mi się go żal.
Ravenhood jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-02-2007, 18:48   #6
Mafalda
Member

Wyślij wiadomość przez AIM do Mafalda

Cóz, ja od pierwszych tomów byłam przekonana, że Snape jest dobry, ale nieco zgryźliwy, ale to ma już chyba od urodzenia ;f
Ale w KP myślałam < dość naiwnie>, że wujcio Sev jest zUy.
Ogólnie, strasznie był rozmemłany zza młodości, ale szczęście, że z tego wyrósł. Nie podoba mi się bynajmniej jego < dość nieukrywana> miłość do Lily < wujek Sev powiniem być "mhhrook, mhhrook i przeciąg!" ^^> - jak ona mogła go prawie pokochać? Nie znała się, cóż^
Mafalda jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-02-2007, 19:34   #7
Limak
Member

Tylko z tego wynika, że Snape musiał być jednak lepszy w Oklumencji niż sam Voldemort uznawany za mistrza w tej dziedzinie, skoro Voldemort nigdy nie wyczytał z jego myśli, że Snape jednak pracuje dla Dumbledora. Można by się zastanowić, czy Snape nie był nawet lepszym człowiekiem od Dumbledora który na początku prowadził Harrego na pewną śmierć (musiało to Dumbledorowi zostać z przeszłości i współpracy z Grinewaldem, ponieważ "dać zginąć Harremu, ale jednak dla większego dobra na świecie".
Limak jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-02-2007, 20:13   #8
Renaemma
Senior Member

Renaemma na Harry Potter Forum

Wyślij wiadomość przez MSN do Renaemma

Polubiłam Snape przez 7 część. A jego patronus. Uff... No dobra. Od przeczytania ostatniej części (znaczy od dzisiaj) lubie Snape'a. Oczywiście wierzyłam, że Snape jest dobry, ale teraz naprawde obdażyłam go sympatią.
- Kim. Bądź sobą.
- Nie. Nie mogę być kimś, kogo już nie ma.
Renaemma jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-02-2007, 20:51   #9
auror14
Senior Member

Ja nigdy nie lubiłem Snapa. Już po przeczytaniu 5 części uważałem, że zasłużył na śmierć. W 7 części okazało się, że był szpiegiem Dumbledora więc częściowo zmieniłem zdanie. A ten wątek z Lily jakoś mi tu nie pasuje. Snape zakochany w dziewczynie z mugolskiej rodziny? To nie pasuje do jego wrednej osobowości. :no:
auror14 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-03-2007, 15:44   #10
dejmein
Junior Member

Przez wszystkie 6 części nie lubiłem Snape'a... Ale po przeczytaniu Dealthy Hallows polubiłem go . Pewnie, gdyby nie jego miłość do Lily, Snape do końca byłby wiernym sługą Voldemorta...
dejmein jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia tematu
Wygląd

Zasady postowania