|
05-13-2007, 10:56
|
|
|
Omijać szerokim łukiem
|
Barry Trotter
Autor- Michael Gerber. To seria ksiązek parodiująca Harry'ego Pottera.
Barry Trotter ma 22 lata i wciąż studiuje w Szkole Magii Hogwash. Dzięki opowiadającym o nim książkom G.K. Rollin został milionerem,więc nie spieszy się, tylko z radością rozkoszuje się pijackim życiem studenta. Stada Gumoli, którzy stale gromadzą się wokół Hogwashu, marząc o tym, by go zobaczyć, czy wręcz dotknąć, trochę go denerwują, ale jakoś sobie radzi. Autor przekształcił imiona i wyrazy tak, że każdy, kto czytał HP, zauważy śmieszne zmiany np. Lon, czy Herbina. Co o niej sądzicie?
Tutaj podaje link z fragmentem ksiązki dla tych, którzy jeszcze nie czytali.
http://www.google.pl/url?sa=t&ct=res&cd=3&url=http%3A%2F%2Fwww.traffic-club.pl%2Fsklep%2Fksiazki_show%2Fid_product%2F1473 99.html&ei=ds9GRtCVK4y20wSJ0Z0p&usg=AFrqEzda-9Zb86i2Yh-HIhUB7__z57Z6dg&sig2=qSW5TacNhZiY_HnDt5V1qg
|
|
05-13-2007, 17:10
|
|
|
Urodzony, by rządzić światem
|
RE: Barry Trotter
ja to czytałam^^ ale w srodku przestalam bo mialam jakąs lekture, a pozniej juz do konca przeczytalam. Srednio mi sie podoba, mam o tym, jak Barry mial juniorazje  . Ogolnie ksiażka jest dlla mnie nudna
|
|
05-20-2007, 09:40
|
|
|
Member
|
Ja czytałam wprawdzie tylko 3 część , ale książka dla mnie jest świetna. Gdyby nie pewne postacie ( oraz ich losy) występujące w książce J.K Rowling i Harrego Potter'a i Barrego Trotter'a umieścilabym na tym samym poziomie. Główne postacie i fabuła kręcaca się wokół nich tak samo idiotyczna z tym ,że z książk Michalea Gerber'a przynajmniej można się orządnie pośmiac.
|
|
|
05-24-2007, 18:20
|
|
|
Niepoprawny marzyciel
|
Czytałam i naprawdę fajne można sie pośmiać jak z każdej parodii. Polecam wszystkim fanom Pottera ( czasami warto zerknąć na coś z innej strony):smilewinkgrin:
|
|
|
06-22-2007, 12:40
|
|
|
Member
|
Ja doszłam do mniej więcej do połowy, potem straciłam zainteresowanie. Nie podobało mi sie zbytnio. Ok, na pewno do HP trzeba mieć jakiś dystans, ale żeby aż tak? Idiotyczny humor, akcja, żarty...
Nie, nie podobało mi się.
|
|
|
06-23-2007, 18:25
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
Czytałam i jak dla mnie beznadziejne. Podobnie jak Opowieści z Blarnii. Moim zdaniem jest tam chory humor, jak dla mnie to nie ma się tam z czego śmiać.
|
|
|
07-08-2007, 19:23
|
|
|
Senior Member
|
A ja przeczytałam wszystkie części i uważam, że są zabawne,racja, też czasem coś było dla mnie nie jasne, ale to były wyjątkowe sytuacje. Książkę polecam, jest bardzo dobra, do czytania, szczególnie, gdy się czeka na kolejną część HP:smilewinkgrin::smilewinkgrin:
|
|
|
07-12-2007, 16:43
|
|
|
Senior Member
|
Przeczytalam wszystkie czesci bo wyszly trzy o ile sie nie myle, mam je na pólce ^^ Byly swietne... troche za bardzo w niektórych momentach smieszne
|
|
|
07-23-2007, 18:21
|
|
|
Junior Member
|
Jednym słówem, książka wyrypana, jest super, można sie z niej bardzo posmiać, najlepsza jest "Końska Parodia"
|
|
|
08-15-2007, 13:47
|
|
|
Senior Member
|
mam wszystkie części w domu ^^ przyznam się, że uwielbiam te książki  fakt, dość banalna akcja i tak dalej, ale właśnie o to chodziło. można się nieźle uśmiać czytając te parodię. polecam osobom, które mają dystans do wszystkich parodii HP
|
|
|
Zasady postowania
|