Wróć   HPN.pl > Harry Potter > Książki > Insygnia Śmierci

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 02-02-2008, 16:04   #1
jackjack
Czytelnik horoskopów

Domyślnie Ted Tonks-Lupin

Co znim? czy nie byl przypadkiem za stary na hogwart w epilogu, przeciez mial juz 19 lat. czy cos sie zmienilo w hogwarcie? moze edukacja czarodziejska trwa teraz nie 7 tylko 9 albo 10 lat.:uhoh:
jackjack jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-02-2008, 22:20   #2
Serea
Omijać szerokim łukiem

Serea na Harry Potter Forum

Wyślij wiadomość przez MSN do Serea
Domyślnie RE: Ted Tonks-Lupin

Na końcu nie pisało, że on do Hogwartu jedzie, ale, że całuje jakąs dziewczyne i mówi Jamesowi, że ja odprowadza na pociąg. Mógł się poprostu zakochać w dziewczynie, która byla od niego młodsza. W końcu Harry i Ginny też odprowadzali Jamesa i ALbusa na pociąg, chociaż sami nie chodzili już do Hogwartu.
- Prędzej zjem dżdżownicę. Żywą.- Ponieważ zemdliło ją na samą myśl o tym, pociągnęła spory łyk brandy. - Choć oczywiście go lubię - dodała. - Może nawet trochę go kocham, tak po siostrzanemu... kiedy nie jest takim upartym fiutem.
- Aha. Tak z pięć minut w miesiącu."

Kocham Daemona i Surreal xD
Serea jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-03-2008, 00:20   #3
Marauder
Niepoprawny marzyciel

Marauder na Harry Potter Forum

Wyślij wiadomość przez MSN do Marauder

Zgadzam się z Sereą. W książce pisze, że Ted przyszedł kogoś odprowadzić, nie pisze, że siedzi w przedziale i obściskuje się z kimś Aby móc kogoś odprowadzić na peron nie trzeba chodzić już do szkoły.
Stary 02-03-2008, 15:16   #4
hemcia
Omijać szerokim łukiem

hemcia na Harry Potter Forum

Wyślij wiadomość przez MSN do hemcia

Mnie tam szkoda tego dziecka.
Sierotą biadactwo zostało..;/
Moim zdaniem Rowling powinna uśmiercić jedno z rodziców, albo wcale, no albo po prostu nie dawać im tego dziecka xP

zazwyczaj robię różne rzeczy, które inni postrzegają jako 'dziwne'.
czasami czarna owca w rodzinie.;p
nie przestrzegam żadnych granic, ewentualnie sama je wytyczam.;-dd
często słyszę o sobie 'nienormalna', 'zboczona'.;p no i bywa, że nietolerowana za to, że nie jestem kolejną szarą jednostką społeczeństwa.; -dd
hemcia jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-03-2008, 16:56   #5
malinka_09
Fan "Strefy 11" i tarota

Wyślij wiadomość przez MSN do malinka_09

No wiesz hemcia, może Rowling "obdarzyła" ich dzieckiem, bo chciała żeby może zaznali trochę szczęścia przed śmiercią. A ja sobie nie wyobrażam sobie, że umiera tylko jedno z nich. Przecież Lupin by się chyba kompletnie załamał jakby Tonks zginęła i na odwrót. To smutne, że Jo ich uśmierciła, ale przynajmniej są po "tamtej drugiej stronie" razem. To jest chyba najważniejsze.
malinka_09 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-03-2008, 17:33   #6
ElderWand
Niepoprawny marzyciel

myslalam ze Harry zaadoptuje dziecko Lupina i Tonks. Ale w sumie, to podobnie sie stalo jak z nim samym, noo predzej z Nevilem- smierciozercy zabili mu rodzine, moze dokona jakiegos chwalebnego czynu? a moze on bedzie kolejnym bohaterem... może... [...]
ElderWand jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-03-2008, 18:35   #7
gussia14
Mięso armatnie

Wyślij wiadomość przez MSN do gussia14

zgadzam sie z ElderWand. mnie też się przypomniała historia z Harrym. Ledwo się narodził a juz odebrano mu rodziców
i chciałabym przeczytać kolejną książkę z historią ze świata czarodziejów chociaż jej głównym bohaterem miałby być Ted a nie Harry
gussia14 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-03-2008, 19:09   #8
malinka_09
Fan "Strefy 11" i tarota

ElderWand, niby jak Harry miał zaadoptować Teddy'ego, jeśli ten miał już opiekuna? W rozdziale "Bitwa o Hogwart" Tonks mówi, że zostawiła Teddy'ego pod opieką swojej matki. To logiczne, że chłopiec był więc po śmierci rodziców wychowywany przez babcię. Ludzie, myślenie nie boli, naprawdę...
Stary 02-04-2008, 12:57   #9
Kot
Senior Member

Moim zdaniem Rowlling nie powinna uśmiercać Lupinów, i to wtedy gdy odnależli szczęście i miłość. Rozumiem, że ponieśli bihatersą śmierć, że umarli razem. Tonks zawsze była szczęśliwa, a Remus dopiero odwarzył się otworzyć drzwi do szczęścia i miłości. A ona zabiła go zaraz po przekroczeniu progu tych drzwi. To boli...
Myślę, że dobrze się stało, że remus przed śmiercią został ojcem, zaznał przynajmniej troche radości w swoim trudnym życiu. Żal mi bardziej Remusa niż Teda, szczególnie po tej scenie gdy Harry rozmawiał z ich "duszami" w zakazanym Lesie, remus tak pragnął poznać syna, ale nie było mu to dane.
Moim zdaniem autorka za bardzo chciała wystylizować Teda na drugiego Harrego.
NIEWAŻNE CO PISZE W KSIĄŻCE DLA MIE ONI NIE UMARLI I SA SZCZĘŚLIWI! Innej alternatywy mój mózg nie przyjmuje.... taka już ze mnie dziwaczka...
Kot jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-04-2008, 14:35   #10
malinka_09
Fan "Strefy 11" i tarota

Masz rację Kot. Ważne, że Remus i Tonks są szczęśliwi po "tamtej stronie". Mi też jest o wiele bardziej żal Lupina niż Teddy'ego. Tyle wycierpiał w życiu, a nawet nie dane mu było cieszyć się szczęściem z żoną i synem. To smutne, nie mogę się z tym pogodzić...
Odpowiedz

Zasady postowania