|
06-22-2007, 19:32
|
|
|
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy
|
Wasze ulubione przedmioty
Czyli tutaj piszemy o naszych ulubionych przedmiotach mogą to być przedmioty szkolne, rzeczy martwe.
A do tego trzeba uzasdnić dlaczego lubimy te przedmioty
no to zaczynamy
ja uwielbiam matematykę czuję w niej taką tajemniczość- może cię w każdej chwili ździwić bardzo
|
|
|
06-22-2007, 20:59
|
|
|
Omijać szerokim łukiem
|
RE: Wasze ulubione przedmioty
No to ja lubię:
-Historię- po prostu jestem ciekawy jak się to wszystko zaczęło i ogólnie rozumiem ten przedmiot
-J.Polski-lubię pisać opowiadania, wiersze, ogólnie fajny przedmiot
|
|
|
06-22-2007, 21:07
|
|
|
Omijać szerokim łukiem
|
Albus...ty naprawde masz ze mną wiele wspólnego!
Uwielbiam historie, zwłaszcza mitologie. Łatwo zapamiętuję daty...
Polski też lubię, chociaż mam paewnw problemy z orootuugrfffijąą
No i my favourite: W-F!!!!!!!!!!!!!!!!1
Zgrzebne ciotki płakały-lecz nic nie wiedziały
jaki był smak miłości i... trutki na szczury.
|
|
|
06-22-2007, 21:15
|
|
|
Omijać szerokim łukiem
|
Cóż, może nie ta pora  , ale mój ulubiony przedmiot to język angielski.
Mówią, że mam głowę do języków. I chyba to popieram- zazwyczaj nie mam problemów z ich nauką. Szybko zapamiętuję słówka i ogólnie uczę się języków obcych. Mam piątkę na koniec roku, chociaż myślę, że jakbym się postarała to mogłabym i mieć szóstkę. Bo w tym roku to nieco olałam naukę... Do tego zawsze trafiałam na świetne nauczycielki.
Lubię także WOS- w przyszłości chciałabym zostać dziennikarką. Zawsze można podyskutować, dowiedzieć się czegoś o świecie. Chociaż nauczycielka nieco pozostawia do życzenia.
I język polski- ale szczerze nie cierpię lektur. Wolę gramatykę. Jak w podstawówce było dużo gramatyki i ortografii, tak w gimnazjum jak na razie mamy głównie lektury, wiersze... Poza tym uwielbiam takie luźniejsze lekcje, na którym dyskutujemy całą klasą na dany temat.
Ogólnie rzecz biorąc, historia również jest ciekawa. W podstawówce uwielbiałam ten przedmiot, ale w gimnazjum trafiłam na taką nauczycielkę... Ech... szkoda gadać.
Mogłabym również dopisać chemię. Jedyny przedmiot ścisły, który... można powiedzieć, że lubię. A to za sprawą nauczycielki, która jest istną profesor McGonagall. Tylko nie ten przedmiot ^^. Ja chemię lubię, ale chemia nie lubi MNIE. Mam tróję.
|
|
|
06-22-2007, 21:37
|
|
|
|
no ja nie mam talentu do języków obcych chociaż z alglika mam 5 .
Poprostu mnóstwo kuje no są jakieś tego skutki
Jeszcze jenym przedmiotem który uwielbiam to historia głównie Polski choć także poprostu wszystkich państw mój tata był nauczycielem historii iczęsto go wypytuje o ciekawostki historyczne
|
|
|
06-23-2007, 09:19
|
|
|
Urodzony, by rządzić światem
|
Hmm... ja się może skupię na szkolnych przedmiotach^^
Matematyka - zdecydowany faworyt, mój ukochany przedmiot... ciekawy, pasjonujący, niezmierzony i banalny... wystarczy rozumieć i mieć to coś xD
Język polski - lubię, naprawdę lubię... choć osobiście jestem osobą leniwą, która olewa naukę, co przyczyniło się do obniżenia mojej oceny z tego przedmiotu xP a co lubię w tym przedmiocie? To, że daje pole do popisu. Uwielbiam pisać, szczególnie formy wolne typu opowiadania, ale upodobałam sobie również formy dziennikarskie... ogólnie mi się podoba i dobrze się na tych lekcjach czuję (a pomijając nauczycielkę z pierwszej gim, miałam samych świetnych polonistów^^)
Przedmioty zaliczane przeze mnie do grupy przyrodniczych - chemia, biologia, geografia, fizyka...każdy jest na swój sposób oryginalny, każdy też nie sprawia wielu trudności i jak się chce może sprawić przyjemność... rzadko mi się co prawda chce, ale nie ważne xD ogólnie rzecz biorąc jestem na tak^^
|
|
06-23-2007, 11:01
|
|
|
Super Moderator
|
Matematyka - nie trzeba mieć żadnego talentu do pisania, nie liczy się ortografią, liczy się twój umysł. Trzeba matematykę rozumieć. Ludzie jej nie lubią, bo jest trudna i niezrozumiała (dla większości)
Fizyka - interesujący przedmiot, wyjaśnia się tyle rzeczy... Fizyka może udowodnić wszystko w dalekiej przyszłości. Na razie uczymy się banalnych podstaw, ale wiem co fizyka może zrobić.
Informatyka - no jakbym mogła nie lubić informatyki? Warto się go uczyć choćby po to, by nie wpisywać jedynie strony WWW i nie pisać na forum, nie sądzicie, że to nudne? Komputer przedstawia tyle możliwości, a ludzie widzą w nim jedynie stronki o HP lub czymś podobnym i gry (O boże, The Sims...)
Aha... i nie, nie lubię chemii xD Właściwie to ja jej nienawidzę. Niby tak podobna do poprzednich, ale jednak tak inna.
No i coś jeszcze... pasjonuje mnie Historia. No, niezupełnie oczywiście. Interesuje mnie starożytność, to bardzo ciekawy i tajemniczy okres. Nigdy nie dowiemy się o nim wszystkiego. Najciekawszy jest Egipt. Czytam wszystko co się da o nim. Nie, nie jestem maniaczką. To mnie jedynie pasjonuje.
|
|
|
06-23-2007, 11:33
|
|
|
|
E-Vaire no to jak cię interesuje starożytny Egipt to na TVP2
jest program o tym w niedziele po Boso przez świat o 10:30
naprawdę fajne i takie realistyczne
|
|
|
06-23-2007, 13:03
|
|
|
Senior Member
|
[s]Matma[/s] logiczny, prosty i łatwy przedmiot, więc jak go tu nie lub ić?
[s]Plastyka[/s] Wystarczy mie troszkę talentu plastycznego i jest łatwy^^. I można jeszze pogadać xD.
[s]WF[/s] można sobie w siateczke pograć^^. Albo coś z gimnastyki pani da^^.
Chyba wszyściutko^^.
|
|
|
06-24-2007, 20:16
|
|
|
Senior Member
|
wow!! ludzie.. nie wierzyła, ze spotkam kogoś oprócz mojej siostry co matmę lubi.. a tu prosze.. no cóż, królowa nauk... i tyle od powiedzenia, logika, logika, logika  i love it.... historia nie bardzo... lubie jak ktoś to opowiada, szczegolnie moja historyca, bo ma talent i wiedze  ale tylko to, sama jej nie lubie, ale...  poza tym to tak bardziej scislowce w koljeności chemia, fizyka geografia, biologia odpada, talentu jesykowego ni mam, choć dobre ocenki  ale... maturke podstwową zdam i to mi wystarczy.. uwielbiam też grać na flecie jeśli to można zaliczyć do tej kategorii... to chyba tyle.. jak narazie
|
|
|
Zasady postowania
|