Wróć   HPN.pl > Pozostałe > Inne

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 06-22-2007, 19:32   #1
luki
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy

Domyślnie Wasze ulubione przedmioty

Czyli tutaj piszemy o naszych ulubionych przedmiotach mogą to być przedmioty szkolne, rzeczy martwe.
A do tego trzeba uzasdnić dlaczego lubimy te przedmioty
no to zaczynamy

ja uwielbiam matematykę czuję w niej taką tajemniczość- może cię w każdej chwili ździwić bardzo
luki jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 06-22-2007, 20:59   #2
Albus12
Omijać szerokim łukiem

Domyślnie RE: Wasze ulubione przedmioty

No to ja lubię:
-Historię- po prostu jestem ciekawy jak się to wszystko zaczęło i ogólnie rozumiem ten przedmiot
-J.Polski-lubię pisać opowiadania, wiersze, ogólnie fajny przedmiot
Albus12 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 06-22-2007, 21:07   #3
Essi
Omijać szerokim łukiem

Essi na Harry Potter Forum

Wyślij wiadomość przez MSN do Essi

Albus...ty naprawde masz ze mną wiele wspólnego!

Uwielbiam historie, zwłaszcza mitologie. Łatwo zapamiętuję daty...

Polski też lubię, chociaż mam paewnw problemy z orootuugrfffijąą

No i my favourite: W-F!!!!!!!!!!!!!!!!1

Wkrótce ją jakieś wichry żałosne rozwiały
wśród wiosennych błyskawic i szumów ponurych...
Zgrzebne ciotki płakały-lecz nic nie wiedziały
jaki był smak miłości i... trutki na szczury.
Essi jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 06-22-2007, 21:15   #4
Moony Alex
Omijać szerokim łukiem

Moony Alex na Harry Potter Forum

Cóż, może nie ta pora , ale mój ulubiony przedmiot to język angielski.
Mówią, że mam głowę do języków. I chyba to popieram- zazwyczaj nie mam problemów z ich nauką. Szybko zapamiętuję słówka i ogólnie uczę się języków obcych. Mam piątkę na koniec roku, chociaż myślę, że jakbym się postarała to mogłabym i mieć szóstkę. Bo w tym roku to nieco olałam naukę... Do tego zawsze trafiałam na świetne nauczycielki.

Lubię także WOS- w przyszłości chciałabym zostać dziennikarką. Zawsze można podyskutować, dowiedzieć się czegoś o świecie. Chociaż nauczycielka nieco pozostawia do życzenia.

I język polski- ale szczerze nie cierpię lektur. Wolę gramatykę. Jak w podstawówce było dużo gramatyki i ortografii, tak w gimnazjum jak na razie mamy głównie lektury, wiersze... Poza tym uwielbiam takie luźniejsze lekcje, na którym dyskutujemy całą klasą na dany temat.

Ogólnie rzecz biorąc, historia również jest ciekawa. W podstawówce uwielbiałam ten przedmiot, ale w gimnazjum trafiłam na taką nauczycielkę... Ech... szkoda gadać.

Mogłabym również dopisać chemię. Jedyny przedmiot ścisły, który... można powiedzieć, że lubię. A to za sprawą nauczycielki, która jest istną profesor McGonagall. Tylko nie ten przedmiot ^^. Ja chemię lubię, ale chemia nie lubi MNIE. Mam tróję.
Moony Alex jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 06-22-2007, 21:37   #5
luki

no ja nie mam talentu do języków obcych chociaż z alglika mam 5 .
Poprostu mnóstwo kuje no są jakieś tego skutki
Jeszcze jenym przedmiotem który uwielbiam to historia głównie Polski choć także poprostu wszystkich państw mój tata był nauczycielem historii iczęsto go wypytuje o ciekawostki historyczne
Stary 06-23-2007, 09:19   #6
Peeves
Urodzony, by rządzić światem

Peeves na Harry Potter Forum

Hmm... ja się może skupię na szkolnych przedmiotach^^

Matematyka - zdecydowany faworyt, mój ukochany przedmiot... ciekawy, pasjonujący, niezmierzony i banalny... wystarczy rozumieć i mieć to coś xD

Język polski - lubię, naprawdę lubię... choć osobiście jestem osobą leniwą, która olewa naukę, co przyczyniło się do obniżenia mojej oceny z tego przedmiotu xP a co lubię w tym przedmiocie? To, że daje pole do popisu. Uwielbiam pisać, szczególnie formy wolne typu opowiadania, ale upodobałam sobie również formy dziennikarskie... ogólnie mi się podoba i dobrze się na tych lekcjach czuję (a pomijając nauczycielkę z pierwszej gim, miałam samych świetnych polonistów^^)

Przedmioty zaliczane przeze mnie do grupy przyrodniczych - chemia, biologia, geografia, fizyka...każdy jest na swój sposób oryginalny, każdy też nie sprawia wielu trudności i jak się chce może sprawić przyjemność... rzadko mi się co prawda chce, ale nie ważne xD ogólnie rzecz biorąc jestem na tak^^
Stary 06-23-2007, 11:01   #7
E-Vaire
Super Moderator

E-Vaire na Harry Potter Forum

Matematyka - nie trzeba mieć żadnego talentu do pisania, nie liczy się ortografią, liczy się twój umysł. Trzeba matematykę rozumieć. Ludzie jej nie lubią, bo jest trudna i niezrozumiała (dla większości)

Fizyka - interesujący przedmiot, wyjaśnia się tyle rzeczy... Fizyka może udowodnić wszystko w dalekiej przyszłości. Na razie uczymy się banalnych podstaw, ale wiem co fizyka może zrobić.

Informatyka - no jakbym mogła nie lubić informatyki? Warto się go uczyć choćby po to, by nie wpisywać jedynie strony WWW i nie pisać na forum, nie sądzicie, że to nudne? Komputer przedstawia tyle możliwości, a ludzie widzą w nim jedynie stronki o HP lub czymś podobnym i gry (O boże, The Sims...)

Aha... i nie, nie lubię chemii xD Właściwie to ja jej nienawidzę. Niby tak podobna do poprzednich, ale jednak tak inna.

No i coś jeszcze... pasjonuje mnie Historia. No, niezupełnie oczywiście. Interesuje mnie starożytność, to bardzo ciekawy i tajemniczy okres. Nigdy nie dowiemy się o nim wszystkiego. Najciekawszy jest Egipt. Czytam wszystko co się da o nim. Nie, nie jestem maniaczką. To mnie jedynie pasjonuje.
E-Vaire jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 06-23-2007, 11:33   #8
luki

E-Vaire no to jak cię interesuje starożytny Egipt to na TVP2
jest program o tym w niedziele po Boso przez świat o 10:30
naprawdę fajne i takie realistyczne
Stary 06-23-2007, 13:03   #9
Sherry
Senior Member

[s]Matma[/s] logiczny, prosty i łatwy przedmiot, więc jak go tu nie lub ić?
[s]Plastyka[/s] Wystarczy mie troszkę talentu plastycznego i jest łatwy^^. I można jeszze pogadać xD.
[s]WF[/s] można sobie w siateczke pograć^^. Albo coś z gimnastyki pani da^^.
Chyba wszyściutko^^.
Sherry jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 06-24-2007, 20:16   #10
chrapak_kretorogi
Senior Member

wow!! ludzie.. nie wierzyła, ze spotkam kogoś oprócz mojej siostry co matmę lubi.. a tu prosze.. no cóż, królowa nauk... i tyle od powiedzenia, logika, logika, logika i love it.... historia nie bardzo... lubie jak ktoś to opowiada, szczegolnie moja historyca, bo ma talent i wiedze ale tylko to, sama jej nie lubie, ale... poza tym to tak bardziej scislowce w koljeności chemia, fizyka geografia, biologia odpada, talentu jesykowego ni mam, choć dobre ocenki ale... maturke podstwową zdam i to mi wystarczy.. uwielbiam też grać na flecie jeśli to można zaliczyć do tej kategorii... to chyba tyle.. jak narazie
chrapak_kretorogi jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Odpowiedz

Zasady postowania