|
07-09-2007, 17:37
|
|
|
Junior Member
|
Jak zdobyć PELERYNĘ NIEWIDKĘ?
Rzecz nadzwyczaj cenna i przydatna, szczególnie dla ludzi pokroju Harrego ^^. Na razie posiadało ją 3 bohaterów książki- Szalonooki Moody, Barty Crouch i James Potter. Ciekawa jestem w jaki sposób zdobyli tą niezwykłą szatę? pan Crauch może wyniosł ją dla swojego syna z jakiejść tajnej sali w ministerstwie, Szalonooki.... cóż ma swoje tajemnice. A James Potter? jak trafiła w jego ręce? odziedziczył ją po swych (nie ujawnionych na razie...) przodkach, kupił, otrzymał np. od Dumbledore-a, UKRADŁ...?? Powiedzmy sobie szczerze, nei był przecież nikim wspaniałym -dobrze latał na miotle i byl pewny siebie ale zasłynął dopier po swojej śmierci... hmm może jakieś ciekawe spostrzeżenia?  :smilewinkgrin:
|
|
|
07-25-2007, 22:13
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
RE: Jak zdobyć PELERYNĘ NIEWIDKĘ?
Hm, też się zastanawiam, ale nic mi nie przychodzi do głowy. Może można ją kupić, ale jest bardzo, bardzo droga, więc mało osób ją ma?
|
|
|
07-27-2007, 10:25
|
|
|
Junior Member
|
Wiecie, ja nie wiem, jak zdobyć pelerynę, ale czytałam taki artykuł i tam jest napisane, że jest takie zwierzę, i ono może stać się niewidzialne, i myślę, że to jest skóra z tego zwierzęcia, a jak sami chcecie zobaczyć, to wejdźcie na magiczne stworzenia i przeszukajcie, a może znajdziecie.
[small]Nie ma to jak całą wypowiedź zawrzeć w jednym zdaniu =P. [/small]
|
|
|
07-27-2007, 11:56
|
|
|
Fan "Strefy 11" i tarota
|
Także myślę, że James ją odziedziczył... Ale dla mnie nie ma różnicy. Przecież wszystkiego w tych książkach nie da się wyjaśnić.
|
|
|
08-02-2007, 22:56
|
|
|
Junior Member
|
A ja myślę, że ten kawałek materiału Peleryny Niewidki zrobiony jest z rzadkich gatunków zwierząt magicznych, co dodaje mu cenności ale pewnie jeszcze jest obdarzone potężnym zaklęciem - dlatego jest tak cenna, ponieważ trudno ją wykonać.
|
|
|
08-03-2007, 01:10
|
|
|
Senior Member
|
Ja uważam że James mógł ją komuś buchnąć. Np. kiedyś mógł mieć tę pelerynę jego wróg np. Severus. Poprostu zakradł się w nocy do dormitorium ślizgonów i zawalił pelerynkę. Taka moja hipoteza..
|
|
|
08-03-2007, 11:18
|
|
|
Junior Member
|
A może jest to zwykła peleryna, na którą rzucono zaklęcie niewidzialności? Pamiętacie Freda i George'a, którzy wymyślili te kapelusze, dzięki którym znika głowa tego, kto go nosi? Prawdopodobne, ale gdyby każdy mógł rzucić takie zaklęcie na przedmiot, to peleryna niewidka nie byłaby aż taka rzadka, hm?  Eh, ale chyba się nei dowiemy nigdy, jak to w końcu jest z ta pelerynką.
|
|
|
08-04-2007, 16:34
|
|
|
Member
|
Peleryna Niewidka to podróżna peleryna nasycona Czarem Niewidzialności, nosząca Klątwę, czy też utkana z włosów Demimoza (magiczne zwierzę), z początku doskonale cię kryje, lecz blednie z upływem lat, aż stanie się bezużyteczna, podatna na działanie zaklęć.
Nie pytać skąd te informacje, ale są one jak najbardziej prawdziwe :rol:
|
|
|
08-07-2007, 14:36
|
|
|
Junior Member
|
James odziedziczy ł j ą po przodkach... tak jest napisane w ostatniej cz ęści, ale wi ęcej nie zdradz ę  . Nie wiem , skąd Moody mia ł swoj ą peleryn ę... mo że tak samo jak James j ą odziedziczy ł... A mo że zabra ł j ą jakiemu ś śmiercio żercy , kt órego pokona ł...
|
|
|
03-14-2008, 20:31
|
|
|
Niepoprawny marzyciel
|
ja to bym ukradła jakiemuś czarodziejowi np. Jeemsowi Potterowi bo ona ma taką ..............o sory zapomniałam że nie żyje i dał ją Harremu !
|
|
|
Zasady postowania
|