Wróć   HPN.pl > Pozostałe > Kosz

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 07-09-2007, 17:37   #1
Kreska
Junior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do Kreska
Domyślnie Jak zdobyć PELERYNĘ NIEWIDKĘ?

Rzecz nadzwyczaj cenna i przydatna, szczególnie dla ludzi pokroju Harrego ^^. Na razie posiadało ją 3 bohaterów książki- Szalonooki Moody, Barty Crouch i James Potter. Ciekawa jestem w jaki sposób zdobyli tą niezwykłą szatę? pan Crauch może wyniosł ją dla swojego syna z jakiejść tajnej sali w ministerstwie, Szalonooki.... cóż ma swoje tajemnice. A James Potter? jak trafiła w jego ręce? odziedziczył ją po swych (nie ujawnionych na razie...) przodkach, kupił, otrzymał np. od Dumbledore-a, UKRADŁ...?? Powiedzmy sobie szczerze, nei był przecież nikim wspaniałym -dobrze latał na miotle i byl pewny siebie ale zasłynął dopier po swojej śmierci... hmm może jakieś ciekawe spostrzeżenia? :smilewinkgrin:
Kreska jest off-line  
Stary 07-25-2007, 22:13   #2
syllwiaaa
Świr wymagający opieki

Wyślij wiadomość przez MSN do syllwiaaa
Domyślnie RE: Jak zdobyć PELERYNĘ NIEWIDKĘ?

Hm, też się zastanawiam, ale nic mi nie przychodzi do głowy. Może można ją kupić, ale jest bardzo, bardzo droga, więc mało osób ją ma?
syllwiaaa jest off-line  
Stary 07-27-2007, 10:25   #3
biadaga
Junior Member

Wiecie, ja nie wiem, jak zdobyć pelerynę, ale czytałam taki artykuł i tam jest napisane, że jest takie zwierzę, i ono może stać się niewidzialne, i myślę, że to jest skóra z tego zwierzęcia, a jak sami chcecie zobaczyć, to wejdźcie na magiczne stworzenia i przeszukajcie, a może znajdziecie.

[small]Nie ma to jak całą wypowiedź zawrzeć w jednym zdaniu =P. [/small]
biadaga jest off-line  
Stary 07-27-2007, 11:56   #4
Aaronka
Fan "Strefy 11" i tarota

Wyślij wiadomość przez MSN do Aaronka

Także myślę, że James ją odziedziczył... Ale dla mnie nie ma różnicy. Przecież wszystkiego w tych książkach nie da się wyjaśnić.
Aaronka jest off-line  
Stary 08-02-2007, 22:56   #5
Dafney
Junior Member

A ja myślę, że ten kawałek materiału Peleryny Niewidki zrobiony jest z rzadkich gatunków zwierząt magicznych, co dodaje mu cenności ale pewnie jeszcze jest obdarzone potężnym zaklęciem - dlatego jest tak cenna, ponieważ trudno ją wykonać.
Dafney jest off-line  
Stary 08-03-2007, 01:10   #6
Zona Valdzia
Senior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do Zona Valdzia

Ja uważam że James mógł ją komuś buchnąć. Np. kiedyś mógł mieć tę pelerynę jego wróg np. Severus. Poprostu zakradł się w nocy do dormitorium ślizgonów i zawalił pelerynkę. Taka moja hipoteza..
Zona Valdzia jest off-line  
Stary 08-03-2007, 11:18   #7
Sharkuzzi
Junior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do Sharkuzzi

A może jest to zwykła peleryna, na którą rzucono zaklęcie niewidzialności? Pamiętacie Freda i George'a, którzy wymyślili te kapelusze, dzięki którym znika głowa tego, kto go nosi? Prawdopodobne, ale gdyby każdy mógł rzucić takie zaklęcie na przedmiot, to peleryna niewidka nie byłaby aż taka rzadka, hm? Eh, ale chyba się nei dowiemy nigdy, jak to w końcu jest z ta pelerynką.
Sharkuzzi jest off-line  
Stary 08-04-2007, 16:34   #8
Limak
Member

Peleryna Niewidka to podróżna peleryna nasycona Czarem Niewidzialności, nosząca Klątwę, czy też utkana z włosów Demimoza (magiczne zwierzę), z początku doskonale cię kryje, lecz blednie z upływem lat, aż stanie się bezużyteczna, podatna na działanie zaklęć.
Nie pytać skąd te informacje, ale są one jak najbardziej prawdziwe :rol:
Limak jest off-line  
Stary 08-07-2007, 14:36   #9
Black Lady
Junior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do Black Lady

James odziedziczył ją po przodkach... tak jest napisane w ostatniej części, ale więcej nie zdradzę . Nie wiem, skąd Moody miał swoją pelerynę... może tak samo jak James ją odziedziczył... A może zabrał ją jakiemuś śmierciożercy, którego pokonał...
Black Lady jest off-line  
Stary 03-14-2008, 20:31   #10
kinga1994
Niepoprawny marzyciel

ja to bym ukradła jakiemuś czarodziejowi np. Jeemsowi Potterowi bo ona ma taką ..............o sory zapomniałam że nie żyje i dał ją Harremu !

Zasady postowania