Wróć   HPN.pl > Pozostałe > Kosz

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 07-24-2009, 18:39   #1
bwbasia12
Czytelnik horoskopów

bwbasia12 na Harry Potter Forum

Domyślnie [NZ] "Macoch"

PROLOG

Severus Snape i jego żona Lara przywołali Błędnego Rycerza. Wracali z miodowego miesiąca, z Honolulu.
- Sev ... Muszę ci coś powiedzieć...
- Nie, nie, nie! Niem mam siły słuchać historyjek o twojej mamusi!!
- No, ale ....
- Pani Marsh, wysiadka - monotonny głos Stana zadudnił w "autobusie".

Poznali się dwa lata temu.
Severus wyjechał na urlop, gdy wszyscy głosowali, kogo wziąć na ministra, by zwiedzić szwedzką,nowoczesną szkolę magii Fort Magicus. Tam spotkał ją - Larę Molay , nauczycielkę transmutacji. Ta zielonooka blondynka przykuła jego uwagę na tyle, by zaczęli ze sobą korespondować.

- Co mi chciałaś powiedzieć, Laro ?
- Zostałeś przyszywanym ojcem dwójki dzieci.

Ostatnio edytowane przez bwbasia12 : 08-13-2009 o 22:33.
bwbasia12 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 07-24-2009, 21:27   #2
Jolsey Siria Black
Fan "Strefy 11" i tarota

Jolsey Siria Black na Harry Potter Forum

Wyślij wiadomość przez ICQ do Jolsey Siria Black Wyślij wiadomość przez Skype&trade do Jolsey Siria Black
Domyślnie

Trochę mi się to nie klei. Co, żenił się z nią w ciemno czy po dwóch godzinach znajomości?
'Cause in your eyes I'd like to stay, stay'
Jolsey Siria Black jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 07-24-2009, 21:38   #3
Pospoliciak
Niepoprawny marzyciel

Lokalizacja: Spinner‘s End, a dokładniej to Wrocław na Dolnym Śląsku.
Domyślnie

Po pierwsze, tekst jest napisany językiem zwykłym, piszesz bez fantazji i serca. Świeżo upieczona żona?! A co, w piecu ją sobie upiekł, bo nie umiał znaleźć takiej, która zaspokoiłaby jego potrzeby?! Daj spokój...
Po drugie, po cholerę Ci te entery? Już myślałam, że po drugim akapicie prologu piszesz coś od siebie... Wygląda to tak nieestetycznie, że lepiej nie patrzeć!
Po trzecie, wiesz, co to jest prolog?!

Prolog - wstępna, wyodrębniona część utworu dramatycznego lub narracyjnego, zawierająca relację o faktach poprzedzających zawiązanie akcji; prologiem nazywa się też autorski komentarz poprzedzający utwór.
(Źródło: http://pl.wikipedia.org)

Najlepiej napisz od nowa. Bo to mi ani nie wygląda na prolog, ani nie pasuje do opowiadania/fun ficku. Jak chcesz mieć czytelników, to na to zasłóż.
Pospoliciak jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 07-24-2009, 22:29   #4
mimid
Super Moderator

mimid na Harry Potter Forum

Domyślnie

Co to do cholery ma być? SEVERUS, ślub, dzieci? Miła niespodzianka? SNAPE nie mówiący tego, co myśli? Nie będę już nawet komentować długości i błędów. Kanon, kanon, kanon! Przeliterować? K-A-N-O-N. Tego czegoś nie da się nazywać fickiem. Argh.
Stary 07-25-2009, 11:49   #5
Lupin_Kasia
Świr wymagający opieki

Lupin_Kasia na Harry Potter Forum

Domyślnie

A więc... Wdech... wydech..

TO JEST SNAPE?!?
(przepraszam)

Spacje w nieodpowiednim miejscu, brak dużej litery...
Ale pisz. I załatw sobie betę.

"Bywają takie wątłe nitki, łączące człowieka z otoczeniem, ktore dopiero wtedy, gdy przychodzi do zerwania ich, okazują się naczyniami krwionośnymi"
Lupin_Kasia jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 07-25-2009, 13:29   #6
Pospoliciak
Niepoprawny marzyciel

Lokalizacja: Spinner‘s End, a dokładniej to Wrocław na Dolnym Śląsku.
Domyślnie

No właśnie. Zapomniałam o jednym. Wybaczcie, musiałam iść, dlatego piszę nowy, żeby było widać.

TO NIE JEST SNAPE!!!
(odpowiedź na pytanie Lupin_Kasia)

Ostatnio edytowane przez Pospoliciak : 07-25-2009 o 13:30. Powód: Za duża czcionka ;].
Pospoliciak jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 07-25-2009, 16:36   #7
mimid
Super Moderator

mimid na Harry Potter Forum

Domyślnie

bwbasia12, zgłoś się tu - 'Beta, szukam bety!' -_-.
Stary 07-25-2009, 17:33   #8
Rzaki Pak
Fan "Strefy 11" i tarota

Rzaki Pak na Harry Potter Forum

Domyślnie

Jeśli mam być szczery, to tu nie ma czego betować... Za krótkie i tak niedopracowane jakbyś pisała to w 2 minuty (chociaż jeśli wziąć pod uwagę długość, to chyba nawet nie tak krótko...). Po prostu najpierw myśl, a potem pisz (a najlepiej jeszcze to przeczytaj, pomyśl, popraw i powtórz ta czynność tak z 5-10 razy...). Beta nie ma pisać za ciebie, a poprawiać i pokazywać gdzie robisz błędy...
Rzaki Pak jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 07-26-2009, 00:55   #9
MalaCzarna
Świr wymagający opieki

MalaCzarna na Harry Potter Forum

Domyślnie

Cytat:
Napisał Pospoliciak Zobacz post
Świeżo upieczona żona?! A co, w piecu ją sobie upiekł, bo nie umiał znaleźć takiej, która zaspokoiłaby jego potrzeby?! Daj spokój...
Wiesz co to powiedzenia? Zanim zaczniesz kogoś równać z błotem, to się z nimi zapoznaj.
A co do tekstu...brak mi nawet słów.
MalaCzarna jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-13-2009, 23:30   #10
bwbasia12
Czytelnik horoskopów

bwbasia12 na Harry Potter Forum

Post "Macoch : Nie wszystko dobrze się zaczyna"

Musiałam edytować prolog . Przyjemnego czytania życzę

- Że co?! Dopiero teraz mi to mówisz?! Wiesz, że nie chcę żeby to co mi powiedziałaś było prawdą!!!
Nastąpiła lawina przekleństw , lecz Severus wiedział, że nic nie zmieni tego, co powiedziała przed chwilą Lara.
Sev bezsilnie opadł na krzesło. Błędny Rycerz zahamował z piskiem opon.
- Snape'owie wysiadka - rzucił Stan. ledwie kryjąc śmiech.
- Tak więc, dyskusja zakończona. Jesteś przybranym ojcem Josie i Syriuszka. Koniec, kropka. A, Syriuszek idzie w tym roku do Hogwartu, a Josie dojdzie na siódmy rok.
- Jak to? Przecież "Syriuszek" ma dwanaście lat!
- Nie wysłałam go rok temu przez tą aferę z Voldemortem.
-No,a teraz chwila prawdy:dzieci są w domu!
Severus zawsze , gdy odwiedzał Larę, nie widział u niej żadnych dzieci.Wiedział , że są w wieku szkolnym, ale przecież nie będzie ich wcale widywał. Na wakacjach będą z Larą sami a te bachory podeśle się jej krewnym...
-Dzieci, wróciłam!-gdy Lara wypowiedziała ostatnie słowo z domu wyszli dziewczyna i chłopak.
Dziewczyna była wysoką i szczupła blondynką o głębokich , szafirowych oczach przypominających taflę jeziora. Miała malinowe usta , zgrabny nosek i ładnie opaloną skórę w odcieniu miedzi.Była bardzo podobna do Lary, z wyjątkiem tych oczu...
Chłopiec był niższy i bardzo chudy. Miał półdługie,czarne włosy. Oczy miał w odcieniu ciemnej zieleni.Był blady jak ściana.Tę bladość podkreślało ubranie w stalowoczarnym odcieniu.Z chytrym uśmieszkiem patrzył się na Severusa.
- Josie , to teraz nasz MACOCH -oznajmił Syriuszek teatralnym szeptem, ale nie w stronę siostry,tylko wyzywająco w stronę Mistrza Eliksirów,szczerząc zęby w perfidnym uśmiechu.
-Skąd to imię Laro-wysyczał Snape obmyślając zemstę na niewinnym dzieciaku.
-Mój bardzo daleki kuzyn się tak nazywa....
-Taaak, kiedyś nawet ze sobą ....-Josie nie dokończyła
-Josephine Leno Snape , jak możesz przerywać mi rozmowę z twoim OJCEM-Lara nakrzyczała na córkę .
-On nie jest moim ojcem , to zwykły Macoch-Josie wybuchnęła wściekłością , po czym traskając drzwiami wbiegła do domu.
Syriusz postanowił natychmiast pomścić siostrę (Chociaż bardzo często się kłócili, to matka nie miala prawa na nią krzyczeć w obecności tego Macocha)i zawołał, tak głośno, ile miał sił w swych młodych płucach:
-Śmierdziuch!!!-wrzasnął.
Nagle wbiegło małe obłocone "coś". Z bliska okazało się być białym , brudnym i cuchnącym sznaucerem miniaturowym.
-Jak możesz trzymać w domu coś takiego Lara .To nawet nie jest pies.-Snape nie lubił psów ale coś takiego w jego mniemaniu nie było godnym miana psa.
-To prezent od wujka Syriusza .Nie próbuj mi go zabierać potworze.Bierz go, Śmierdziuszku- Syriusz wydał komendę , a pies zlał się Severusowi na dół szaty.
-Śmierdziuch, spokój- teraz Lara przejęła dowodzenie.-Chodźmy do domu, napijemy się piwa kremowego....
-Tak , chodźmy. Tatusiowi zmarzły intymne części ciała.....

C.D.N.

Ostatnio edytowane przez bwbasia12 : 08-14-2009 o 18:49.
bwbasia12 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Odpowiedz

Zasady postowania