[NZ]Harry w dolinie godrika
Harry postanowił odwiedzić doline Godrika, odwiedzić groby swoich rodziców. Narazie to tylko marzenie ,bo Ron i Hermiona by na to nie pozwolili, Ron i Hermiona są jego najlepszymi przyjaciółmi więc pomyślał , że prześle im list w którym wszystko wytłumaczy. Spojrzał na pustą klatke Hedwigi i pomyślał
-gdzie ona jest? Jak wróci dam jej te listy...
Nagle do pokoju wpadła ciotka Petunia wrzasnęła:
-Sio z mojego domu osiągnołeś juz ełnoletnoś a więc wynocha i nigdy nie wracaj , bo w tym domu nie ma miejsca dla czarodziejów!
-Ale dlaczego? wrzasnął Harry-Dlaczego nie moge tu mieszkac?
Petunia wrzasnęła na Harrego że sam już postanowił się spakować. Gdy Harry już dotarł na miejsce zobaczył dwa opuszczone groby na nich było napisane Lily i James Potter z oczu napłynęły mu łzy nagle poczuł czyjąś obecność, odwrócił się i zobaczył Ginny.
-Nie martw się możesz zamieszkać z nami -rzekła dziwnym, ale kojącym glosem
-Skąd wiesz?-zapytał
Pojechałam do twojego wujostwa i powiedzieliu ,że cie wyrzucili wiedziałam ,że tu będziesz.-rzekła- Lepiej będzie Ci u nas Harry
Nie chce zostać sam chce dołączyć do moich rodziców, Syriusza, Cedrika i Dumbledora ,Ginny ty nie wiesz jak stracic coś co się tak kochaprosze zostaw mnie samego wracaj do domu.
Ginny posłuchała się go i wróciła lecz na sercu ciążał jej kamieńwciążpo nocy płakała bojąc się że Harremu coś się stanie...
|