|
11-04-2009, 12:05
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
wróżbiarstwo
Hahaha, czy ktokolwiek z was chciałby brać udział w zajęciach z WRÓŻBIARSTWA ?
Ja nie ! ;P
Dla mnie przepowiadanie przyszłości to zgadywanie. Poza tym gdy się o czymś dowiemy, to mniejszy bezie entuzjazm gdy to się stanie.
Co Wy na to ?
|
|
|
11-04-2009, 16:57
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
Hmmm... To zależy. Jeśli miałabym uczyć się wróżbiarstwa z profesor Trelawney, to chyba bym zrezygnowała. Zresztą masz rację Anetta, że przepowiadanie przyszłości polega bardziej na zgadywaniu i domyślaniu się, niż na faktach. Wg mnie, jest to bardzo nieścisła dziedzina magii, do której nie każdy się nadaje. Ja na przykład się nie nadaje xD Nie miałabym cirrpliwości, żeby siedzieć godzinami przed kryształową kulą, albo wpatrywać się w fusy, z których i tak bym nic nie wiedziała
Czasem fajnie było by dowiedzieć się, co stanie się w przyszłości, ale w niektórych sytuacjach lepiej czekać na wydarzenia, nie wyprzedzając faktów.
|
|
11-05-2009, 16:43
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Może i bym zapisała się na te lekcje. Posiadam coś takiego jak '6 zmysł' i myślę, że byłby on przydatny we wróżbiarstwie. Oprócz tego na tych lekcjach można by się pośmiać, pozgadywać, trochę odpocząć... Pod warunkiem, że nie uczyłaby profesor Trelawney, oczywiście
|
|
|
11-11-2009, 12:37
|
|
|
Fanatyk, niegroźny
|
Ja raczej we wróżby nie wierzę. Czytam horoskopy, ale raczej dla formalności. Lubię wiedzieć co się wydarzy. myślę, że fajnie byłoby wypić herbatę, czy kawę i zobaczyć w niej przyszłość. Raczej zapisałabym się na to w Hogwarcie. Miranda, myślę, że moje sumy też zasłużyłyby na co najwyżej N.
|
|
11-16-2009, 17:15
|
|
|
Mięso armatnie
|
Eee ja chyba wolałabym nie  Nie lubię znać przyszłości, ale tez nie podchodzę do tego jako do zwykłych bajek... po prostu omijam szerokim łukiem. Chyba ze są to horoskopy zamieszczone w kolorowych pisemkach bo jakoś trudno mi uwierzyć ze wszyscy z pod znaku np. lwa maja podobny tydzień, do tych form "wróżbiarstwa" podchodzę bardzo "lajcikowo"
|
|
|
11-30-2009, 10:43
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
W książce było opisane że te lekcje z tym Centaurem (kurcze jak on się nazywał?) były przyjemne i na takie lekcje chodził bym bardzo chętnie.
|
|
|
12-02-2009, 21:55
|
|
|
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy
|
Hmm. Nie, raczej nie. Nigdy nie wierzyłem we wiarygodność wszelakich przepowiedni, poza tym lekcje z prof. Trelawney były dosyć nudne i nieciekawe. Ciekawiej byłoby mieć lekcje z Firenzem.
|
|
|
12-16-2009, 23:00
|
|
|
Mięso armatnie
|
Nie wierzę we wróżby, horoskopy, przepowiednie i inne tego typu bzdety, ale na wróżbiarstwo zapisałabym się z czystej ciekawości  . Zwłaszcza, jeżeli miałaby mnie uczyć profesor Trelawney. Zawsze lubiłam czytać opisy jej lekcji, nie wiem dlaczego. Natomiast lekcje z Firenzem wydają mi się być dziwne i trochę za nudne jak dla mnie. Ale to tylko moja opinia.
|
|
|
12-18-2009, 19:10
|
|
|
Fan "Strefy 11" i tarota
|
Zapisałabym się z czystej ciekawości. Już teraz wróżę z tarota, z fusów itd...
|
|
|
12-29-2009, 12:06
|
|
|
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy
|
Ja tak ,interesuje mnie to wierze we wróżby,horoskopy,przesądy i przepowiednie.
__________________________________________________ ____________________
Jeśli sądzisz że w dobie komputerów
sztuka czytania zanikła,
szczególnie wśród dzieci,
to niezawodny znak,
że jesteś,
MUGOLEM !
time, 4.10.1999
|
|
|
Zasady postowania