|
07-04-2007, 21:10
|
|
|
Junior Member
|
Jak by to było?
Zastanawialiście się kiedyś , jak by to było pięknie , gdyby świat był pełen magii? Ja ciągle się zastanawiam , choćby o tym , że mój ulubiony kubek pod wpływem jednego zaklęcia sam by się skleił . Co wy o tym myślicie? Też byście tak chcieli? :smilewinkgrin:
|
|
|
07-09-2007, 11:08
|
|
|
Junior Member
|
RE: Jak by to było??
No , byłoby spoko , tyle problemów można by jednym machnięciem ręki załatwić...  Ale z pewnością znaleźliby się tacy jak Voldemort, którzy popsuliby cała jazdę... Więc może to dobrze , że jest jak jest i że świat stworzony przez Rowling pozostanie tylko fikcją literacką...
P.S. Ale bym si ę le ń zrobił .
|
|
|
11-22-2007, 16:48
|
|
|
Junior Member
|
Pewnie każdy by chciał żeby magia istniała naprawdę, ale niestety to nie możliwe...;/, ale za to cieszmy się z książek, dzięki którym chodź na chwile możemy zapomnieć o teraźniejszości i zagłębić się w świecie magii.
|
|
|
11-23-2007, 21:11
|
|
|
Member
|
Wybacz, że cię rozczaruję, ale magia ISTNIEJE! Są to wszelkie dzialania polegające na próbie podporządkowania sobie świata przez człowieka za pomocą "energii kosmicznej" Mocy i tym podobnych bzdór, ktore są w rzeczywistości odwołaniem się do szatana. Tak więdz są to: okultyzm, ezoteryzm, gnostycyzm, nekromancje, wrożbiarstwo itp. Prowadzą one WSZYSTKIE DO ŚMIERCI.
|
|
|
11-25-2007, 08:58
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
Ja chciałbym , żeby na świecie była magia. Najbardziej lubiłbym zaklęcia transmutacji i obrony przed czarną magią  . No ale bez Voldemorta i śmierciożerców oczywiście  .
Zgadzam się z Paladynem , magia istnieje , ale jest zakazana przez Boga. Mówię tu do wszystkich wierzących.
|
|
|
12-04-2007, 19:33
|
|
|
Senior Member
|
Ja chciałbym żeby na świecie była magia, najbardziej lubił bym zaklęcia transmutacji i obrony przed czarną magią  . No ale bez Voldemorta i śmierciożerców oczywiście  .
Zgadzam się z Paladynem magia istnieje ale jest zakazana przez Boga. Mówię tu do wszystkich wierzących.
|
|
|
12-13-2007, 19:35
|
|
|
Junior Member
|
RE: Jak by to było?
Oczywiście, że chciałabym żeby magia istniała. Marzy mi sie to, żeby jednym ruchem ręki pokój sam sie zaczął sprzątać albo naczynia same zaczęły sie myć.  Ale tak naprawdę najbardziej przydatna tyłaby dla mnie teleportacja. :P Nigdy nigdzie sie nie spóźniać i zimą bym nie stała na przystanku czekając na głupi autobus, który zawozi mnie do szkoły
|
|
|
12-13-2007, 19:41
|
|
|
Member
|
Magia jest może i dobra dla ludzi leniwych. Bezczynnośc jest wrogiem duszy. Uprawianie magii jest STAWIANIEM SIEBIE W MIEJSCE BOGA!! Poza tym "magiczna sprzątaczka" rozleniwia tylko i uniemozliwia wyrobienie chociażby systematyczności.
|
|
|
12-14-2007, 17:13
|
|
|
Urodzony, by rządzić światem
|
Cytat:
|
Uprawianie magii jest STAWIANIEM SIEBIE W MIEJSCE BOGA!!
|
Ale nie każdy wierzy w Boga. Jeżeli więc nie wierzy, nie ma problemu ze stawieniem się w jego miejsce.
I już gdzieś pisałam, nie ekscytuj się tak, bo to niezdrowo.
|
|
|
12-14-2007, 19:14
|
|
|
Senior Member
|
Nie w miejsce Boga, bo to On stworzyłby magię. Więc byłoby to tylko używanie danego nam narzędzia. A jeśli magią nazywasz skakanie wkoło ogniska i machanie laską to sorry...
Paladyn co ty tak z tym Bogiem w ogóle?
|
|
|
Zasady postowania
|