Nie wiem czy trafiłem do odpowiedniego tematu. Jeśli nie, to proszę mnie nie zjeżdżać z góry na dół tylko przenieść temat gdzie indziej

.
Był już temat traktujący o tym, że HP można porównać do II Wojny Światowej. Ale w tym temacie chciałbym poznać Wasze opinie na temat tego, co sądzicie o samej wojnie i jak powinien wyglądać prawdziwy żołnierz. Jeżeli znacie jakieś ciekawostki o tym największym konflikcie zbrojnym na świecie - piszcie.
Osobiście uważam, że wojna to największy syf jaki może spotkać człowieka. Wojny wywołują politycy, a zwykli ludzie muszą się bić w imię zysku i chciwości tych "u góry". Z wiekiem, wojny stają się coraz brutalniejsze ponieważ technika posuwa się naprzód a kręgosłup moralny człowieka posuwa się w tył. Jak to powiedział Eistein -
"III Wojna Światowa odbędzie się przy pomocy bomb atomowych, a IV - na kije i kamienie." Na wojnie, z człowieka wychodzi całe skurwysyństwo. zachowuje się tak, jakby nigdy nie zachował się w normalnym życiu. Co przynosi Nam wojna? Do czego prowadzi? Co sprawia, ze ludzie są w stanie dopuścić się takich czynów? "Podczas pokoju, synowie chowają swoich ojców.
Na wojnie zaś ojcowie chowają synów."
Mam nadzieję, że zachęciłem do dyskusji

.