|
01-27-2008, 21:36
|
|
|
Junior Member
|
Co Was najbardziej wzruszyło w tej książce?
Co was najbardziej wzruszyło??
[small]Taak, nie ma to jak piękny i rozbudowany post. No po prostu - respect. [/small]
|
|
|
01-28-2008, 14:54
|
|
|
Senior Member
|
RE: Co was najbardziej wzruszyło w tej ksiażce??
Ja nie przeczytałam jeszcze całej książki, ale już zdążyłam się poryczeć trzy razy. Pierwszy jak zabili Hedwigę, drugi jak Fredowi odcieli ucho, a trzeci... może to dziwne, ale poryczałam się jak Harry był na cmentarzu koło grobów swoich rodziców i tam pisało, że ich szczątki leżą pod zimnią, śpią wiecznym snem i takie tam. Wogóle przy całej wyprawie do Doliny Godryka ryczałam...
|
|
|
02-19-2010, 15:52
|
|
|
Niepoprawny marzyciel
|
yyyy
Cytat:
Napisał Ania 95
Ja nie przeczytałam jeszcze całej książki, ale już zdążyłam się poryczeć trzy razy. Pierwszy jak zabili Hedwigę, drugi jak Fredowi odcieli ucho, a trzeci... może to dziwne, ale poryczałam się jak Harry był na cmentarzu koło grobów swoich rodziców i tam pisało, że ich szczątki leżą pod zimnią, śpią wiecznym snem i takie tam. Wogóle przy całej wyprawie do Doliny Godryka ryczałam...
|
To George'owi odcięli ucho  a tak poza tym to mnie się zrobiło przykro jak zginęła Hedwiga, Zgredek, Lupin i Tonks. Ale gdy zginął Fred, nie mogłam sobie z tym poradzic! Beczałam jak nie wiem. I właśnie po jego śmierci, już cały czas płakałam. "Opowieśc Księcia" też mnie ogromnie wzruszyła. Jak Harry był w Zakazanym Lesie i rozmawiał z nimi wszystkimi. No i oczywiście jak z Hermioną był na cmentarzu to też mi się smutno zrobiło.. cudowna książka..
|
|
|
02-20-2010, 15:16
|
|
|
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy
|
wczoraj przeczytałam DH jeszcze raz i wyłam za każdym razem jak działo się coś złego.
Leniwa nie jesteś sama. Ja osiągnęłam swoje apogeum rozpaczy przy śmierci Zgredka!
Nawet jak Ron zrobił wielki come back, cieszyłam się i płakałam ze wzruszenia!
Mam nadzieję, że Rowling wynagrodzi nasze łzy kolejna książką! O chociażby o dzieciach Potter'a!
|
|
|
02-24-2010, 01:10
|
|
|
Mięso armatnie
|
Ja ryczalam na kazdej smierci po koleji od Hedwigi po Snape i pozniej kiedy byla pokazana sala gdzie lezeli zmarli i przy nich byli bliscy. No i jeszcze poryczalam sie na pogrzebie zgredka kiedy probowali go jakos pozegnac oraz kiedy harry bez magii wykopywal grob. Ale z tego co widze to wiekszosc na tym plakala wiec indywidualna nie jestem.
|
|
|
02-26-2010, 03:04
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
Cytat:
Napisał dziobaczka89
wczoraj przeczytałam DH jeszcze raz i wyłam za każdym razem jak działo się coś złego.
Leniwa nie jesteś sama. Ja osiągnęłam swoje apogeum rozpaczy przy śmierci Zgredka!
Nawet jak Ron zrobił wielki come back, cieszyłam się i płakałam ze wzruszenia!
Mam nadzieję, że Rowling wynagrodzi nasze łzy kolejna książką! O chociażby o dzieciach Potter'a!
|
na kolejne części JKR już raczej nie ma co liczyć, ale przygody James'a zostały opublikowane (jako ff) ze dwa lata temu (krótką chwilę po Insygniach), teraz są już trzy tomy o ile mnie pamięć nie myli. Obszerne dzieło, napisane przyjemnym językiem, w bardzo podobnym do stylu JKR - niestety, po angielsku - nikt jeszcze się nie podjął jego tłumaczenia
ŻADNA inna książka nie wzruszyła mnie tak, jak cała saga Pottera. W VII tomie wręcz zanosiłam się szlochem. Pokłony dla autorki. Poruszyła serca milionów na całym świecie
|
02-27-2010, 08:40
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
Hmm, ani razu nie płakałem, ale byłem bliski płaczu pod kniec Insygniów -gdy Harry rozmyślał o śmierci, o życiu i przyjaciołach :P
Cytat:
|
na kolejne części JKR już raczej nie ma co liczyć, ale przygody James'a zostały opublikowane (jako ff) ze dwa lata temu (krótką chwilę po Insygniach), teraz są już trzy tomy o ile mnie pamięć nie myli. Obszerne dzieło, napisane przyjemnym językiem, w bardzo podobnym do stylu JKR - niestety, po angielsku - nikt jeszcze się nie podjął jego tłumaczenia
|
Kurcze, czy są wmiare łatwo dostępne? No, jeśli tak to dobrze, że w liceum będę mógł wybrać do nauki drugi język
|
|
|
08-09-2010, 16:42
|
|
|
Niepoprawny marzyciel
|
Ja płakałam przy tym, jak Harry dowiedział się, że Dumbledore był świadom tego, że Harry umrze, głównie dlatego, że to był dla mnie taki ostateczny koniec wielkiego oddania Dumbledore'owi (Dumbledorowi?), wtedy, kiedy Snape powiedział " Spójrz... na... mnie", a Harry tak na niego beznamiętnie patrzył i podczas epilogu - tak mi dziwnie było, nie podobał mi się. I może jescze gdzieś, (prawie na pewno) ale nie pamiętam
|
|
|
08-09-2010, 18:42
|
|
|
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy
|
Ja przy śmierci Snape'a, Freda, Zgredka i przy wspomniniach Snape'a też, bo ta jego miłość i to, że okazał się niewiny i do tego już nie żył.
Ostatnio edytowane przez DAGA POTTER : 08-09-2010 o 18:46.
|
|
|
01-28-2008, 17:36
|
|
|
Fan "Strefy 11" i tarota
|
RE: Co was najbardziej wzruszyło w tej ksiażce??
Ja się popłakałam przy śmierci Snape'a i Zgredka. Wzruszył mnie też ogromnie rozdział "Opowieść Księcia". Zwłaszcza te momenty gdy Snape płacze po śmierci Lily, gdy obiecuje Dumbledore'owi wszystko, w zamian za uratowanie Potterów, no i oczywiście tekst: "Zielone oczy odnalazły czarne oczy, ale po chwili coś w tych oczach znikło, stały się nieruchome, puste i martwe...". To było strasznie smutne...
|
|
|
Zasady postowania
|