Wróć   HPN.pl > Harry Potter > Książki > Insygnia Śmierci

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 02-27-2008, 17:33   #1
ania1
Niepoprawny marzyciel

Domyślnie Jak by to było, gdyby Severus przeżył?

Co waszym zdaniem by się stało, gdyby Severus przeżył? To mogłoby być bardzo ciekawe.
Wypowiadajcie się ;].

Ostatnio edytowane przez mimid : 11-14-2009 o 10:51.
ania1 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-28-2008, 10:39   #2
OLCIA
Fanatyk, niegroźny

OLCIA na Harry Potter Forum

Domyślnie RE: jak by to bylo gdyby severus......??????????

nO CIEKAWE!!!!!!!! Pogodziłby się z Harrym, mieliby sobie dużo do wyjaśnienia, pewnie Snape zotałby ojcem chrzestnym dziecka HARREGO i Ginny!napewno pani Rowling wymyslilaby cos równie ciekawego jak w przypadku pozostałych osób! pierwszy raz było mi żal Snape bo w pozostałych częściach moja nienawiśc do Snape wzrastała wraz z Harrym!! ale cóz miło się zaskoczyłam
Stary 02-29-2008, 19:07   #3
Nicole_Scherzinger
Czytelnik horoskopów

Wyślij wiadomość przez MSN do Nicole_Scherzinger

Tak się zastanawiam co by bylo gdyby Snape przeżył.
Napewno Harry nie dowiedzial się że Severus kochał się w jego matce a także to że był caly czas po 'dobrej stronie'. Napewno nie poznalibyśmy tylu tajemnic jakie skrywał Snape.
Nicole_Scherzinger jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-29-2008, 21:02   #4
Lily06011
Junior Member

No, gdyby Snape przezył to mogło by być ciekawiewyjaśnił by Harry'emu wiele spraw. Ale można gdybać bez końcachociaż w stosunku do Pottera to fajnie jest pomyśleć ,,a co by było gdyby"?
Lily06011 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 03-01-2008, 11:54   #5
gnebiwtrysk
Super Moderator

gnebiwtrysk na Harry Potter Forum

Mogłoby być różnie. To zależy czy Harry dowiedziałby się o tym wszystkim gdyby Snape nie umarł. Bo gdyby Snape przeżył i nie przekazał mu swoich wspomnień to Harry nadal darzył by go nienawiścia.
Jeśli Harry dowiedziałby się o tym, że Snape był zawsze wierny Dumbledore'owi i że z miłości do Lily zawsze go chronił mogloby byc ciekawie. Nie wierze jednak w klasyczny happy and, w którym Snape zostałby ojcem chrzestnym (i takie tam bzdury).... i żyli długo i szczęśliwie. Myslę, że Harry chciałby jakoś Snape'owi podziękować. Raczej nie potrafiłby tego z siebie wyksztusić wiec myślę, że skończyło by się na spojrzeniu Snape'owi prosto w oczy. On by przecież wszystko zrozumiał.... A potem rozeszli by się ze słów.

Bo jeśli Snape byłby dla Harry'ego drugim ojcem to chyba zwymiotowałabym na książkę xD
Stary 12-03-2008, 13:12   #6
ignis (ona)
Junior Member

Domyślnie

Cytat:
Napisał gnebiwtrysk Zobacz post
myślę, że skończyło by się na spojrzeniu Snape'owi prosto w oczy. On by przecież wszystko zrozumiał.... A potem rozeszli by się ze słów.
Bardzo ladnie powiedziane/napisane. Zgadzam sie w 100%. Pamietajcie, ze Snape kochal Lilly ale nienawidzil Jamesa. Okazywal to Harremu na kazdym kroku chociaz na kazdym kroku rowniez go bronil. Watpie zeby sie pogodzili. Mysle, ze skonczyloby sie tak jak napisal/a gnebiwtrysk... gdyby Snape przezyl rzecz jasna.

Ktos tu napisal, ze poczesci Snape mogl kochac Harrego... hmm... ujelabym to inaczej. Nienawidzil Harrego, bo byl on dzieckiem Jamesa a nie jego

Ostatnio edytowane przez ignis (ona) : 12-03-2008 o 13:15.
ignis (ona) jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 12-08-2008, 20:55   #7
hermionina102
Junior Member

Talking

Ostatnia część Harrego zwaliła mnie z nóg. Były łzy, chwile zwątpienia, podniecenie, no i przede wszystrkim ten żal jakiego wcześniej nie czułam w stosunku do Snapea... Po prostu kiedy czytałam o tym jakl przyjaźnił się z LILY etc. to zrobiło mi się go żal i poczęści go rozummiałam. Kochał Lily,a kiedy widział Harrego przypominału miu o tym, że Lily związała sięz Potterem i że to jego dziecko.. Ale myślę, że nigdy nie zapomniał, że LIly jest matką Harrego , dlatego gdzieś w głębi kochał harrego, tylko po prostu byłm do niego uprzedzony/. PO przeczytaniou tej częsci zupełnie zinaczej spojrzałam na Snape i szczerze powiedziawszy to nad jego śmiercią najbardziej uybolewałam... Od czasu jak snape przekazał harremu wspomnieni stał się jednym z ulubionych bohaterów tej książki
hermionina102 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 12-08-2008, 21:05   #8
hermionina102
Junior Member

Domyślnie

To znaczy mieszała się w nim miłośc do lily oraz nienawiść do Jamesa, oczywiście tak jak wcześniej napoisałam mógł w jakimś stopniu kochać Harryego, i jednocześnie tak bardzo go nienawidzieć bo był synem Jamesa a nie jego...
hermionina102 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 01-27-2009, 23:20   #9
Gwiazdka1511
Czytelnik horoskopów

Domyślnie

Mi się wydaje, że Snape gdyby przeżył nie opowiedział by mu o tym wszystkim czego Harry się dowiedział.
A gdyby nawet powiedział na pewno by się nie zaprzyjaźnili ani nic z tych rzeczy. Snape nienawidził Jamesa a Harry był tak podobny to ojca.
Gwiazdka1511 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 03-01-2008, 12:27   #10
Sev1302
Praktykant Voodoo

Sev1302 na Harry Potter Forum

też o tym myslałam. troszkę się wkurzyłam kiedy Rowling uśmierciła Snapa, dopiero co dowiedzieliśmy się że był cool, dobry i w ogóle super, a tu od razu bachhhhhh UMARŁ. (no może inna kolejność) Lecz gdyby przeżył to właśnie zależałoby jak by się on zachował, czy w końcu zaakceptowałby że Harry był synem Jamesa i pokochał by go czy dalej byłby do niego wrogo nastawiony. Co do Harrego to myśle ze mimo wszystko by mu wybaczył (bo w końcu to Snape wydał Lily Voldemortowi) bo to też w dużej mierze dzięki Snapowi dalej żył i w ogóle. Więc myślę ze ze Snapem mogłabyc fajna historia
Sev1302 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Odpowiedz

Zasady postowania