Wróć   HPN.pl > Pozostałe > Książki

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 11-12-2007, 07:39   #1
E-Vaire
Super Moderator

E-Vaire na Harry Potter Forum

Domyślnie Saga o Ludziach Lodu =)

Sandemo Margit - Saga o Ludziach Lodu

Saga jest bardzo, bardzo długa. Nawet nie napiszę ile ma tomów. Jest to świetne fantasy (z poważniejszych) ^^ Ja teraz czytam dopiero drugi tom i nie jestem pewna czy umiem powiedzieć o czym jest.

EDIT: Drugi tom? Już przeczytałam całą serię. Cholernie stary ten temat. No i właśnie, przeczytałam całość i baaardzo mi się podobała. Ale mimo wszystko najlepsze dla mnie były te pierwsze książki. Może 1-10 z wyjątkami. Kilka książek na przykłąd I, II, III przeczytałam już kilkakrotnie, ale nie wezme się za całość, zdecydowanie za dużo tego ;D

Z wikipedii:
Zauroczenie (Trollbunden) Silje, córka Arngrima, miała zaledwie 17 lat, gdy zaraza w 1581 roku zabrała wszystkich jej bliskich. Wygłodniała, zziębnięta, z dwójką osieroconych, przygarniętych dzieci, podążała ku miejscu za miastem, gdzie palono zwłoki zmarłych; tak bardzo pragnęła rozgrzać się przy ognisku! W tej dramatycznej chwili zaopiekował się nią tajemniczy mężczyzna - człowiek z rodu Ludzi Lodu, którego wygląd wzbudzał w dziewczynie strach, a jednocześnie dziwnie przyciągał...

Książka nie dla dzieci. Napisałabym 15+, ale ja sama mam 14 lat. Po prostu dla mnie sceny erotyczne są czymś całkiem normalnym. Jeśli kogoś także nie ruszają w stylu "Ooooh, oni to robią... Jakie to jest zboczone, fuuu ;/" to spokojnie może zacząć czytać.
E-Vaire jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem

Narzędzia tematu
Wygląd

Zasady postowania