Wiedziały, czy nie?
Wczoraj, po raz drugi, przeczytałam HPiIŚ. Zastanowiła mnie jedna rzecz, pozwólcie, że zacytuję fragment:
' Nigdy tego swoim dzieciom nie mówił i teraz dostrzegł zdumienie na twarzy Albusa. Ale po chwili wzdłuż czerwonego pociągu zaczęły trzaskać drzwi i rozmazane w białych oparach postacie rodziców rzuciły się w stronę wagonów: nadszedł czas ostatnich pocałunków i przypomnień. Albus wskoczył do wagonu, a Ginny zatrzasnęła za nim drzwi. W najbliższych oknach tłoczyli się uczniowie. Wiele twarzy, zarówno w pociągu, jak i na peronie, zwróciło się w stronę Harry'ego.
- Na co oni tak się gapią? - zapytał Albus, który razem z Rose wystawił głowę przez okno przedziału.
- Nie przejmuj się - odrzekł Ron. - Na mnie. Jestem bardzo sławny.' - J.K.Rowling, 'Harry Potter i Insygnia Śmierci', rozdział: 'Dziewiętnaście lat później'.
Zastanawia mnie, czy dzieci Harry'ego i Ginny wiedziały o tym, że ich ojciec był i jest bardzo sławny. Czy wiedziały, że Harry dwa razy przeżył mordercze zaklęcie z rąk najpotężniejszego czarnoksiężnika, a potem go raz na zawsze uśmiercił. Co Wy o tym myślicie?
Ostatnio edytowane przez mimid : 11-14-2009 o 14:32.
|