Wróć   HPN.pl > Harry Potter > Książki

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 01-20-2009, 21:14   #1
True
Czytelnik horoskopów

True na Harry Potter Forum

Domyślnie Stephen King = Harry Potter ??

Bardzo dawno temu ... przed premiera HP i IŚ przeczytałem artykul który był o tym jak para pisarzy (King i Iriving) prosili JO o to by nie usmiercala Harrego w ostatniej czesci. Jednym z powodow dla ktorego miala tego nie robic byla chec zagarniecia przez pana Kinga praw do napisania kontynuacji powiesci o mlodym czarodzieju. Oczywiscie akcja ksiazki mialaby sie toczyc juz po zakonczeniu edukacji w szkole ;] Prawdopodobnie pan King chcialby opisac prace aurora. Zaluje ze nie pamietam gdzie czytalem ten artykul lecz wiem jedno nie bylo to pewne zrodlo ... przynajmniej nie slyszalem pozniej potwierdzen jakoby mistrz horrorów byl zainteresowany prowadzeniem takiej dzialalnosci

Lecz pytanie moje brzmi ... czy uwazacie ze zmiana autora ksiazek o Harrym sprawilaby ze fani beda znow zarywac noce ? Czy styl Kinga jakze brutalny jest w stanie utrzymac Potteromaniakow ba moze nawet poszerzyc ich grono ?

Ja osobiscie twierdze ze mimio wszystko to by byla kleska dla serii. Nie twierdze zepan King jest slabym pisarzem lecz ma inny styl tak nie podobny do stylu JKR. To juz nie bylby ten sam swiat , jestem przekonany ze ksiazka adresowana do szerokiego grona odbiorcow zyskalaby znaczek 16+ ;]

Przez moje nieogarnięte lenistwo nie będę wprowadzać poprawek, ale na przyszłość, polskie znaki, przecinki, kropki i reszta bajerów - obowiązkowe.

Ostatnio edytowane przez Limonka : 07-15-2009 o 21:41.
True jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem

Zasady postowania