|
10-19-2007, 19:51
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Klub Pocieszaczy i Porad
Masz doła, chcesz się wygadać? Potrafisz pomóc w trudnej sytuacji? To klub dla Ciebie... Jeśli chcesz się zapisać napisz notkę i na moje PW.
Każdy kto tu coś napisze zostaje wpisany do członków klubu.
UWAGA!!! Każdy kto będzie spamował tj. pisał bezsensowne, krótkie i głupie posty dla nabicia punktów będzie natychmiastowo wydalony z klubu. Pisząc tu pomagajcie innym w ich problemach, wyżalajcie się tj. wnoście coś do tematu.
Jeśli nie będziecie stosować się do zasad administratorzy na pewno usuną temat, a tego nikt nie chce. Więc proszę was piszcie z sensem. wyczerpująco i na temat! Jeszcze jedno zwracajcie uwagę na ortografię!
Zapisujcie się!!!
PROSZĘ O PODAWANIE SWOICH IMION!!!
Członkowie KPiP
-marti-tina (założycielka) [Martyna]
-asia15963 [Asia]
-Veela [Julka]
-Lily_Evans_Potter
-Ginny_Weasley12
-Limonka
-Hermiona12[Martyna]
-Lillyanne
-Her-mio-na 13
-Angela Johnson
-agatqa92[Agata]
-patii
-Nimphadora Tonks
-ishar
-areczek38[Arek]
-adzilla [Ada]
-Flegma
-_Tonks_
-paniczna[Kaśka]
-Bubi
-tasia
-Slayerka
-Smierciojadek
-mimd
-Angelina Johnson
-Diagon Alley
-Filemona
-Pomyluna14 [Marta]
-agaa_21
-Vayamess
-lenne
-hermionka_lol2
-chimera
-Miss Bagwell
-Dezerterka
-Luna_9
-xxxmonitaxxx
Jeśli kogoś nie wpisałam, a brał udział w rozmowie w tym temacie proszę o PW i przepraszam.
To co czuje, to co wiem
Hipokryzja tym się brzydzę
Gonie czas i chwytam dzień..." Farben Lehre
"Przyglądał się szklankom pełnym alkoholu i tonął w nich, by ubiec od bólu..." The Analogs
Ostatnio edytowane przez Lady Mary Jane : 05-10-2009 o 21:55.
|
|
|
10-27-2007, 09:10
|
|
|
Omijać szerokim łukiem
|
RE: Klub Pocieszaczy i Porad
Eh... no i nie ma kogo pocieszać xD Każdy ma doła, ale nie chce napisać czemu, więc nie pozostaje mi nic innego jak puste i oklepane:
WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE
xD Może ktoś rozwinie?
|
|
|
10-27-2007, 19:38
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Ekhem...
Zakochałam się w bardzo fajnym chłopaku z mojej klasy, ale to nie jest zwykłe zakochanie tylko coś poważniejszego. Na początku nie było problemów, on nie miał dziewczyny, bardzo fajnie mi się z nim gadało. Później zakochał się w takiej dziewczynie starszej o rok, ale nie potrafił nic zrobić żeby ona się o tym dowiedziała. Ale po pewnym czasie zrobiłam sobie opis na gg, że kogoś kocham tak naprawdę. A on pisał mi różne rzeczy, np. skąd wiem, że kocham tak naprawdę; kto jest tym szczęściarzem itp. Później zaczął zgadywać, choć napisałam, że i tak mu nie powiem. W końcu napisał "ja" a ja zamiast zaprzeczyć napisałam, że nie powiem. Wtedy on zrozumiał, że się wykręcam bo kocham właśnie jego... Na koniec rozmowy napisałam, ze to wcale nie jest prawda, że go kocham i on odpisał, że to dobrze bo musiałby mnie zranić...
Poczułam się strasznie. Mam nadzieję, że ta dziewczyna nie będzie go chciała i on wreszcie zrozumie, że kłamałam... Nie życzę mu źle ale nie potrafię uwolnić się od tej myśli.
To by było wszystko...
To co czuje, to co wiem
"Przyglądał się szklankom pełnym alkoholu i tonął w nich, by ubiec od bólu..." The Analogs
|
|
|
10-27-2007, 20:06
|
|
|
Senior Member
|
Martyna a ską wiesz że to takie poważne zakochanie, a nie zwykłe zauroczenie ? Teraz może tego nie widzisz ale w końcu za jakis czas się w nim odkochasz i zauważysz tą różnice. Ja miałam tak wiele razy. Więc nie jesteś sama  Może teraz spróbuj sie z nim przyjaźnić tak bardziej. Bardziej Ci nie potrawfie pomóc. A co do jego dziewczyny, to nie radze Ci ich kłucic, bo może to skąńczyć się źle.
Poprawione: No więc teraz mój taki problem. Wkrótce ( za miesiąc mniej więcej) będzie egzamin na pół rocze z tańca klasycznego ( baletu). W tym roku bedzie on ważniejszy niż zazwyczaj na pół rocze, bo 3 klasa to klasa przesiewna. I dlatego komisja już powie wtedy kto ma małe szanse przejść dalej do nastepnej klasy. W tamtym roku prawie nie zdałam z klasyki. A to wszystko przez stres. I tutaj nie pomogą żadne ściągi itp. Pomyliłam się mnóstwo razy w ćwiczeniach, mimo to że cały czas sobie je powtarzałam. Ze stresu też nie mogłam robić tak swobodnie ćwiczeń jak na normalnej lekcji. W tym roku chce jakoś opanować ten stres, bo takto cała moja ciężka praca pójdzie na marne. Tylko nie wiem jak. Czy ktoś może zna jakiś sposób na stres ?
|
|
|
10-27-2007, 20:07
|
|
|
Urodzony, by rządzić światem
|
marti-tina
Kłamałaś, to masz za swoje. Następnym razem nie kłam. Z resztą, po co zaraz wyjeżdżać z jakimś wielkim uczuciem? Masz 13 lat, to chyba za wcześnie na planowanie ślubu. Trza było głosić w opisie, że ktoś ci się podoba, to nie miałabyś problemu z powiedzeniem mu, że chodzi o niego. No dobra, może i byś miała, ale mniejszy.
Ehh, nie no, dobra, ja jestem na to za stara. Teraz w pokoleniu 11-14 lat jest taka moda na nieszczęśliwe zakochania i depresje, nie? Jak ja byłam w takim wieku (jeżu, jak to brzmi^^) to przez myśl mi nie przeszło mówienie, że straaasznie mocno kocham jakiegoś chłopaka. No ale ja jestem urodzona anty-romantyczka, więc nie słuchajcie mnie.
Ten chłopak zresztą też jakiś wadliwy, jak nie potrafi dać dziewczynie do zrozumienia, że mu się podoba. Lepszego znajdź!
Nie no, ja się chyba nie nadaję do pocieszania. Ale wiesz, całe życie przed tobą! Chłopak jest jak autobus, nie ten to następny.
A w ogóle to ZAPISZ MNIE! Będę was wszystkich poooocieshaać!
EDIT.
Hermiona12
Pij ziółka na uspokojenie! Wiesz, jakaś herbatka z melisy czy coś ^^.
|
|
|
10-27-2007, 20:28
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
dzięki za to co napisalyście... ale:
-po pierwsze hermiona ja wiem ze to nie jest zauroczenie, bo nigdy nie czulam sie tak jak bylam zwyczajnie zabujana (a juz nie raz bylam)
-po drugie on nie chodzi z ta dziewczyna i lepiej dla niego zeby nie chodzil bo ona mimo ze jest ladna to jest glupia i wredna; a nie potrafil jej powiedziec bo jest niesmialy i trudno jest mu mowic o niektorych sprawach
-po trzecie Limonko ja nie planuję ślubu, nie. Po prostu cos czuje i to uczucie jest silniejsze ode mnie
-po czwarte nie mam takiego zdania o chlopakach, ze sa jak autobusy niee
No i to chyba wszystko.... A Hermiona mnie uspokaja obgryzanie paznokci ale nie polecam...
A i zapomnialabym jasne ze cie zapisze Limonko, a ty Hermiona tez chcesz??
To co czuje, to co wiem
|
|
|
10-27-2007, 21:05
|
|
|
Omijać szerokim łukiem
|
Marti-Tina:
Cytat:
|
po drugie on nie chodzi z ta dziewczyna i lepiej dla niego zeby nie chodzil bo ona mimo ze jest ladna to jest glupia i wredna
|
Hmm... mi to wygląda na troche subiektywną opinię. Każdy ma jakieś zalety =) Rozumiem, że jesteś na nią zła,bo na Twoim miejscu też bym była. Może spróbuj postawić się na jej miejscu. Ona tu chyba najmniej zawiniła. Przecież nie wybierała kto się w niej "zakocha". A znasz ją dobrze?
Cytat:
|
Na koniec rozmowy napisałam, ze to wcale nie jest prawda, że go kocham i on odpisał, że to dobrze bo musiałby mnie zranić...
|
To może lepiej się stało, że tak ci napisał. Przynajmniej unikniesz niejasnych sytuacji i tej całej niepewności. Do miłości nie da się zmusić. Byłoby za łatwo.
Cytat:
|
nie mam takiego zdania o chlopakach, ze sa jak autobusy niee
|
Chyba chodziło o to, że nie warto się przejmować jednym chłopakiem, bo po swiecie łażą miliardy =) No właśnie - nie ten, to inny. Masz 13 lat, nie zrozum mnie źle, ale w tym wieku raczej nie ma szansy na wielką miłość, ślub, trójkę dzieci itp, itd, etc... Rozumiem, że teraz jest ci przykro i wogle, ale pomyśl, że zasługujesz na coś więcej niż takie nieodwzajomnione.. coś xD
Cytat:
|
No więc teraz mój taki problem. Nie umiem opanować stresu i wszystko mi gorzej wychodzi na egzaminach, przegladach itp. Czy ktoś może ma jakiś sposób na stres aby był mniejszy ?
|
Wiesz... to troche niepedagigiczne, ale mnie najbardziej pomagają ściągi poupychane gdzie się da. Nawet jak nie będziesz ich potrzebować, to dają... poczucie bezpieczeństwa xD
Hmm... czy ja mam jakiś problem wymagający wyżalenia się na forum? No może poza tym, że jestem rozbita jak Polska po rozbiorach i stoje przed życiowym dylematem xD Nie no może przesadziłam, ale muszę podjąć ważną decyzję. Ale raczej nie nadaje się to do omawiania na forum, przedewszystkim ze względu na obecność osób z moje środowiska w realu xD. A poza tym, chyba przez neta niewiele da się pomóc. No to nie rozwijam =)
Mam co dobrego - dostałam 1 z geofrafii  Wogle wczoraj był taki zryty dzień. Już nie będę wyszczególniać. No, ale wkońcu był piątek 26... podwójna 13... mordercza xD
Ok, to kogo jeszcze mogę pocieszyć? xD ^^ xD
|
|
|
10-27-2007, 21:17
|
|
|
Senior Member
|
Ja też zawsze myślę, że to nie jest zwykłe zauroczenie. Ale później zauważam moją głupotę. Być może tamten chłopak też się tylko zauroczył i może wkrótce mu przejdzie.
Limonka co do mody na zakochania to ja ostatnio nie ibteresuję się chłopakami. Mam ważniejsze sprawy na głowie. Kiedy powiedziałam koleżanką, że chłopak nie potrzebny mi do szczęścia. Nie będę przecież szukać chłopaka na siłę ( tak jak do niedawna robiłam ).Zapytały sie co mi się stało i czy czuję się dobrze xD Co do depresji to sie nie wypowiem.
Co do herbatek obawiam się że nie pomogą ale spróbuje. Marti-tina nigdy nie obgryzałam paznokci i nie mam zamiaru. Są za ładne żeby je tak potraktować.
EDIT : Zapisz mnie
Veela tez mam ważną decyzje do podjęcia w tym roku. Nie jestes sama.
A co do ściąg to zaraz poprawie pierwszego posta.
|
|
|
10-27-2007, 21:27
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Rozmiem wasze zdanie na temat mojego problemu, ale w pewnych kwestiach się z wami nie zgadzam... Nie da się wszystkiego dokładnie opisać więc wiem, że nie możecie całkowicie zrozumieć mojego problemu... Nie da się tak dokładnie pisać o czymś i pomagać komuś jak się nie zna tych ludzi w realu.... I jeszcze jedno to, że mam 13 lat nie znaczy, że jestem idiotką, która lata za chłopakami z wywieszonym ozorem... Mam 13 lat ale czuję się tak jakbym miała więcej... Wielkie dzięki jeszcze raz...
To co czuje, to co wiem
|
|
|
10-27-2007, 21:50
|
|
|
Member
|
Hej  Podoba mi się ten temat, więc możecie mnie zapisac. Ja ogólnie nie jestem wylewna w stosunku do mich uczuc, ale chetnie Wam pomoge =) . A tak w ogóle to ja chociaż mam 15 lat byłam( w sumie jestem) zakochana ale niestety zadna z was mi raczej nie pomoze  JAk tylko bede mogła pomóc to obiecuję ze sie postaram
|
|
|
| Narzędzia tematu |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|