Wróć   HPN.pl > Harry Potter > Książki > Insygnia Śmierci

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 04-14-2008, 18:50   #91
Potteroholiczka
Praktykant Voodoo

Potteroholiczka na Harry Potter Forum

Wyślij wiadomość przez MSN do Potteroholiczka
Domyślnie RE: Co Was najbardziej wzruszyło w tej książce?

Ja się poryczałam jak Harry był na cmentarzu, jak żegnał się z Dursley ' ami, gdy szedł na smierć do lasu i jak Snape umierał, a potem jak Harry oglądał w myślodsiewni wspomnienia Snape 'a aha i jeszcze jak Zgredek zginął i na końcu jak Harry dowiedział się że Fred, Lupin i Tonks nie żyją... Druga połowa książki to była jakaś masakra, non stop ryczałam

Ostatnio edytowane przez mimid : 11-14-2009 o 14:58.
Potteroholiczka jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 04-24-2008, 20:40   #92
karolakhp
Senior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do karolakhp

Zacznę od tego że dla wszystkich to był szok że wogólę płakałam. Większość osób twierdzi że to nie możliwe żeby [s]Karolina płakała na jakiejś głupiej książce !.[/s]. No ale jednak możliwe . Więc zaczynam.
-jak Dudley żegnał się z Harrym (tu nie płakałam ale jakoś mi się inaczej zrobiło)
-jak zabili Hedwigę (to była wierna towarzyszka Harrego, w dodatku nigdy nie przepadałam za zwierzętami a tu nagle łzy poleciały)
-śmierć Szalonokiego (przecież to był taki dobry auror,tu też nie płakałam ale miałam szklane oczy)
-jak Harry zakopywał Zgredka własnymi rękami (jak było napisane że Zgredek umarł to tylko szklane oczy miałam ale dopiero potem już nie wytrzymałam)
-jak umarł Severus (i tu szok przeżyłam ! nigdy go nie lubiłam)
-cała ta opowieść o Księciu (nie mogłam w to uwierzyć ! wogóle że on tak ją kochał)
-jak Harry wchodził do Zakazanego Lasu i wiedział że musi umrzeć w dodatku ta rozmowa z matką (tu ryczałam przez parę kartek)
-jak Harry był z Hermioną w Dolinie Godryka na cmentarzu przy grobie swoich rodziców (cała ta atmosfera, tak po za tym mi jeszcze nikt tak bliski nie umarł i nie miałam takiego odczucia a tu wydaje mi się ze dobrze była opisana ta tęsknota)
-śmierć Lupina i Tonks ( dopiero urodziło im się dziecko )
-jak Lupin pokazywał Fleur i Harremu zdjęcie Teddiego (to nie wiem czemu)
-jak Snape płakał po śmierci Lilly i rozmawiał z Dumbledore ( tu było pokazane jak on ją naprawdę kochał)
-jak umarł Fred (nie spodziewałam się że bliźniaki zostaną roździeleni, tak po za tym lubiłam Freda)
-jak Ron i Hermiona postanowili iść z Harrym (tu nie płakałam ale bardzo to do ceniam w końcu kto nie chciał by mieć takich przyjaciół
-że koniec książek Harrego Pottera ;(
Oj trochę się tego nazbierało to dziwne że na poprzednich częściach chyba nie płakałam może parę razy. I widzę że większość osób wzruszyły te same momenty

P.S wiem że to był temat które momenty wzruszają ale ja napisałam takie te które wg mnie były smutne i nie na wszystkich płakałam .

Ostatnio edytowane przez mimid : 11-14-2009 o 14:59.
karolakhp jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 04-28-2008, 16:41   #93
panna_cyzia
Junior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do panna_cyzia

Płakałam gdy Harry idąc na śmierć do lasu, kamieniem wskrzeszeń, wskrzesił swoich najbliższych. Gdy powiedział do matki 'bądź blisko' łzy poleciały mi tak szybko, że nie zdążyłam ich powstrzymać. I na epilogu płakałam gdy Harry rozmawiał z Albusem....
panna_cyzia jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 04-28-2008, 22:00   #94
Expelliarmus
Junior Member

- 'pogrzeb' Zgredka.
- spotkanie HP z najbliższymi za pomocą Kamienia Wskrzeszeń.
- rozmowa HP z Dumbledorem na stacji King's Cross
- śmierć Snape'a. [mimo, że go nienawidziłam aż do połowy VII części.]

i wiele, wiele innych..
Expelliarmus jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 07-07-2008, 12:42   #95
Hermiona1334
Praktykant Voodoo

Mnie wzruszyło jak Harry był na cmentarzu w Dolinie Godryka przy grobach rodziców.A jeśli chodzi o śmierć to najbardziej się poryczałam przy Fredzie i Lupinie.Bardzo mnie poruszył również rozdział"Opowieść Księcia",bo w nim Snape pokazuje wrażliwą stronę swojego charakteru i tak wiele się wyjaśnia.
"Nikt nie każe Ci iść dalej. Można siedzieć i czekać na śmierć. Można przez całe życie siedzieć i czekać na śmierć. To też jest godne, jest honorowe, może być przyjemne, jeśli ktoś potrafi czerpać z tego przyjemność. Nikt nigdy nie powiedział, że tylko jak się idzie naprzód to dopełnia się los człowieka"

Jake, spragniona żaba nie może pić z dwóch jezior jednocześnie
Hermiona1334 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 07-07-2008, 13:54   #96
loona94
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy

loona94 na Harry Potter Forum

To była chyba najsmutniejsza książka więc tych wzruszających chwil było naprawdę sporo.
Było mi bardzo przykro za każdym razem, kiedy umierał jakiś bohater(Fred, Snape, Lupin, Tonks, Hedwiga, Zgredek)... Bo przecież nie musiało tak być...
Stary 07-07-2008, 17:07   #97
ToLeK
Mięso armatnie

Jeszcze smierc Zgredka byla wzruszajaca i Freda i Lupina z Tonks i wizyta na cmentarzu w Dolinie Godryka.
ToLeK jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 07-12-2008, 16:44   #98
Lucky_Twice
Junior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do Lucky_Twice

Jak Dumbledore rozmawial z Harrym i jak Harry potem rozmawial z Voldemortem. A wczesniej smierc moodego i lupina.
Lucky_Twice jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 07-12-2008, 22:52   #99
Tonks91
Junior Member

Przy tej książce płakałam najwięcej, za każdym razem gdy ktoś ginął; nie ważne czy to było zwierzę, skrzat domowy czy czarodziej . Płakałam też wtedy gdy Harry był na cmentarzu gdzie byli pochowani jego rodzice i gdy patrzył na tablicę przed swoim domem...to było wzruszające a i jeszcze wtedy jak zobaczyli posąg przedstawiający rodzinę Potterów !!
Tonks91 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 07-13-2008, 11:58   #100
Arry
Fan "Strefy 11" i tarota

Dużo było wzruszających momentów. Na pewno śmierć i pogrzeb Zgredka. Później Hermiona i Harry nad grobem jego rodziców.
Arry jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Odpowiedz

Zasady postowania