Najlepszy film? No tak . . . Było ich dużo. Chciałabym na początku wytłumaczyć, że ulubionych gatunków nie mam i mieć nie będę, ponieważ każdy film, który oglądam oceniam nie pod względem gatunku, tylko pod względem całokształtu. Zaczynajmy więc wymieniać. Pierwszym filmem, który chyba kocham [xD] jest "Constantine" Tak, tak - niektórzy mówią, że film pusty i denny, nie wnoszący nic do życia - ja uważam całkiem inaczej. Fabuła świetna. Przynajmniej mi się tak wydaje. Ale przede wszystkim w tym filmie najbardziej podobała mi się obsada. Same gwiazdy - Rachel Wiesz, Tilda Swinton, Gavin Rossdale, Peter Stormare. a przede wszystkim aktor, którego ubóstwiam: Keanu Reeves. Nie mam słów, by opisać ten film. Po prostu był on niewątpliwie jednym z najlepszych filmów, jakie obejrzałam w moim życiu. Następnym, który wymienię jest Matrix. No tak, sławna trylogia braci Wachowskich.Jednak nie chodzi mi o to, że ten film jest popularny, swietny itepe, tylko o jeo fabułę. scenarzysći po prostu nieźle się narobili xD Film według mnie pokazuje uczucia człowieka. Niby taki 'przyszłosćiowy' zimny, i nie ukazujący żadnych bliższych ludzkich uczuć, a jednak ja spojrzałam na niego inaczej. Zachwycił mnie w tym filmie wątek miłosny (Tak, tak wiem, że to oklepane) Jednak nigdy w
takich filmach wątków miłosnych nie widziałam

Film bardzo mi się podobał, często do niego powracam w celu przypomnienia sobie, jak to może być w wyobraźni ;p Kolejnym filmem, którego nigdy nie zapomnę jest chyba Wadca Pierścieni. Kocham ten film. Jest wporst idealny. Dokladnie trafia w moje wymagania. muzyka, efekty, i całokształt - perfect. Nie mam nic więcej do dodania. Potem są filmy, których nie będe opisywac, bo zajęloby mi to całą wieczność. "Kto nigdy nie żył", "Czekolada", "Spadaj!", "Życie którego nie było" to tylko niektóre z nich. Niektórzy, którzy czytali moją wypowiedź, mogą pomyślec sobie: "Alez ta dziewczyna podaje banały" - ja jednak powiem, że to po prostu kwestia charakteru widza. I nie powiem, że te wszystkie amerykańskie, komercyjne filmy to jeden shit, bo tak nie jest - niektórebyły naprawdę dobre. Nie będę wymieniać, bo teraz soię ie przypomnę, ale może kiedyś (raczej napewno0 edytuję tego posta, bo dojdą filmy, które tak mnie zaintrygują, że będe musiała je tutaj dodać ;p
Dziękuję za wypowiedź,
MJ.