Wróć   HPN.pl > Harry Potter > Książki > Insygnia Śmierci

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 02-08-2008, 21:41   #91
Black_girl
Czytelnik horoskopów

Black_girl na Harry Potter Forum

Domyślnie RE: Co czujecie po przeczytaniu ostatniego tomu?

Osobiście czuje niedosyt ;/ Kiepskie zakończenie ( a według mnie zakończenie jest najważniejsze ) Za mało informacji o ich życiu po skończeniu szkoły, praktycznie to dowiedzieć się tylko można z kim się ożenili i jakie mieli dzieci, i co? to już wszytko ? Nie lubię takich "niedokończonych" książek ;( Szkoda
Yeah yeah

Robert Pattinson - "I'll Be Your Lover Too"
Black_girl jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-08-2008, 23:19   #92
Trep
Junior Member

Domyślnie RE: Krąg się zamyka?

Po przeczytaniu(pochłonięciu) ostatniej już części sagi o Harrym Potterze, przeżyłem wewnętrzny szok. To już koniec?

Harry Potter był jedną z pierwszych książek jakie przeczytałem(tzn. taka bez obrazków;). Teraz przeżywam małą retrospekcje gdyż czytam HP młodszemu bratu. Ale to już nie to samo.

Stwierdziłem, że krąg się zamyka. Nie ma już nadziei...Cząstka mej duszy zginęła wraz z Voldemortem?

Dokładnie tak samo czułem się po przeczytaniu sagi o wiedźminie (A. Sapkowski), satysfakcja a jednocześnie rozczarowanie(że już koniec).

Ale zaraz! Czy to na pewno już koniec?

Niekoniecznie! Wszedłem szybko w gogle i znalazłem tę stronę! xD

Sorry za tę notkę bez treści, ale musiałem jakoś zacząć mą działalność(:P) na tym forum! :p
Trep jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-09-2008, 14:41   #93
Astanada
Junior Member

Wyślij wiadomość przez AIM do Astanada Wyślij wiadomość przez MSN do Astanada

Mam 17 lat i wychowałam się na Potterze. Może to głupie, ale teraz, po przeczytaniu ostatniego tomu, ze świadomością, że nic dalej nie będzie czuję się, jakby skończyło się moje dzieciństwo... To wcale mi nie pasuje... Jedyne co mi pozostało po Harrym to czekanie na filmy i modlenie się by nie zrobili z nich czegoś tak potwornego jak 3 część...

Pozatym jak mogła uśmiercić mojego kochanego Severusa?! Od początku wiedziałam, że będzie dobry i ulżyło mi jak przeczytałam jego wspomnienia. No i bitwa, w ogóle wszystko fajnie opisane, ale zakończenie mi się nie podoba. A sam pojedynek z Voldemortem... Myślałam, że napisze coś co wprawi mnie w napięcie, oczekiwanie, będę pochłaniać każde zdanie... Jednak spotkało mnie niemiłe rozczarowanie... 2 zaklęcia i po wszystkim...

Jeszcze jako wady mogę dopisać:
- osierocenie kompletne Ted'a Lupina
- śmierć Zgredka
- mała ilość akcji - pominięcie całych tygodni, w poprzednich częściach czułam jak w szkole upływa czas, tu - nie

Pozytyw:
- Severus Snape i jego patronus
- rozmowa w głowie Pottera z Dumbledorem
- opowieść o Regulusie i Stworek

Pozatym questions:
1. Oni stracili rok nauki - czy musieli iść na ten rok do Hogwartu?
2. Kim stali się z zawodu?
3. Kto został kolejnym dyrektorem szkoły? - dalej McGonagall??

No i ostatnie uwagi:
- przeniesienie Pottera do Nory - Hagrid na motorze miał 3 przyciski:
zielony : mur
jakiś drugi: sieć
fioletowy: ogień (str 63-4)
a teraz cytat (68 str)
Harry dostrzegł tuż przed swoim nosem zielony guzik i nacisnął go wolną ręką. Strumień białego ognia wystrzelił ku ziemi.

^
Czy tu przypadkiem nie ma błędu?

I ostatnie gdzieś zamiast skupia pisało skrupia.

The END

Ale to tylko moja opinia...
Astanada jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-09-2008, 15:35   #94
jasiu226
Junior Member

dla mnie najgorsza byla ta walka, myslalem ze jakos to bedzie rozwiniete! a tu takie zaskoczenie! Glupio wyszlo, ale ucieszylem sie jak okazalo sie ze Snape jest dobry i wogole! Przez te 6 tomow pokazywany byl w zlym swietle a teraz...wszystko sie zmienilo...w sumie ksiazka mi sie bardzo podobala, ale 8 tom tez moglby byc! przez wiekszosz serii Harry mnie wkurzal, niby taki fajny i wogole ale nie lubilem go az tak mocno!!! Jakis taki dziwny, niby wielki chlopiec ktory przetrwal Lorda voldemorta a cale 6 tomow wszystko mu sie udawalo przypadkiem! Dumbledore tez cala serie jakies tajemnice robi i potem ze on taki wielki jest?!?! NIE!!! TYroche to bylo zalosne, ale ksiazka super, fajne imiona dzieci Harrego i jego przyjaciol :P
jasiu226 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-10-2008, 20:16   #95
Bellatrix xD
Fan "Strefy 11" i tarota

Smutek, podniecenie, zawód.Książka - rewelacyja, ostateczny pojedynek między Harrym a Voldziem - BEZNADZIEJA. Zawidołam się, pojedynek został napisany na odczep się.
A wątek ze Snapem był super :smilewinkgrin: Było mi szkoda jak umierał....poznaliśmy jego prawdziwą, dobrą twarz....
Bellatrix xD jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-10-2008, 21:33   #96
wero92nika
Czytelnik horoskopów

Wyślij wiadomość przez MSN do wero92nika

Pustkę. Nie mogę uwierzyć,że to już koniec. Skończyło się wyczekiwanie na kolejny tom.
Teraz żałuję,że tak szybko przeczytałam ostatnią część. Może jakbym czytała jeden rozdział dziennie to byłoby inaczej,mogła bym "delektować" się tą lekturą. ; )
Chciałabym,żeby Rowling napisała teraz 7 tomów o przygodach Remusa,Syriusza,Jamesa i Severusa. Myślę,że to byłoby ciekawsze nawet od "Harrego Pottera".
wero92nika jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-10-2008, 21:44   #97
bartek1st
Junior Member

Wyślij wiadomość przez AIM do bartek1st Wyślij wiadomość przez MSN do bartek1st

1. To już jest koniec...
2. Ostateczna walka Pottera z Riddlem (jak to na niego mówił :D). Myślałem, że to będze coś bardziej ciekawego, coś jak Dumb vs. Vold (Zakon Feniksa), a tu taka farsa...
bartek1st jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-11-2008, 11:05   #98
gnebiwtrysk
Super Moderator

gnebiwtrysk na Harry Potter Forum

A ja nie czuję nic...
Wielka fanka HP po przeczytaniu ostatniej części nie czuje nic... To dziwne bo spodziewałam się, że to będzie koniec świata, wielka pustka...
Myślę, że dopiero jak przeczytam tą część jeszcze raz to do mnie to dojdzie. Może wtedy docenię tą ją bardziej. Teraz Deathly Hallows wydaje mi się częścią, która nie do końca jej wyszła. I wcale nie dlatego, że umarło wiele postaci, które lubiłam, ale po prostu spodziewałam się czegoś więcej.
gnebiwtrysk jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-11-2008, 18:37   #99
KochankaVoldemorta
Mięso armatnie

Wyślij wiadomość przez MSN do KochankaVoldemorta

ja tam powiem krótko. Książka była ogólnie fajna tylko cały efekt zepsół ten słodki epilog który Rowling wymyśliła. za duzo tych ach i och było i cale to cukierkowe szczescie wszystkich
KochankaVoldemorta jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-11-2008, 18:49   #100
Gryfonka
Junior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do Gryfonka

Cóż, nie będę się rozpisywała jak co po niektórzy. Napisze tylko tyle, że książka ogółem podobała mi się, niektóre rozdziały nawet bardzo aczkolwiek (pewnie oryginalnością nie poświecę) zakończenie mnie dobiło. Skoro jest to absolutnie ostatnia książka to miło by było się dowiedzieć czegoś więcej ntm życia bohaterów. Szczerze mówiąc cały epilog był denny i kompletnie przesłodzony, a scena w której Harry stacza ostatni pojedynek z Voldemortem mnie dobiła- szczególnie tei pełne 'odwagi' słowa Harrego kierowane do swojego przeciwnika.... To było denne.
Miałabym wiele pytań do pani Rowlling ntm treści książki bo uważam, że nie ujęła wszystkiego...Najbardziej żałuje,że to już koniec naszej przygody z tą książką, bo bądź co bądź ale cała saga jest mimo wszystko genialna!
Gryfonka jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Odpowiedz

Zasady postowania