|
04-27-2009, 17:05
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
No tak , dla większości to i pierwsza część jest gruba.;] Najlepiej jednak , żeby w ogóle Potter nie był lekturą . To samo myślę i o komediach Moliera - poprostu przez to mniej młodych osób się nimi interesuje.
|
|
|
04-30-2009, 19:44
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
u mnie była przez jakiś czas i okazało się że dużo osób nie chce tego czytać.
no bywa. w sumie wole to czytać jako książke rozrywkową niż jako lekturę.
lektura to brzmi tak jakoś.. ciężko. : D
|
|
|
05-08-2009, 17:43
|
|
|
Niepoprawny marzyciel
|
U mnie w sumie miała być, ale nauczycielka powiedziała, że jak się wyrobimy z materiałem...Niestety, nie wyrobiliśmy się.
|
Cytat:
|
Ostatnim wrogiem, który będzie zniszczony jest śmierć.
|
Cytat:
|
Nigdy nie wiadomo jaka przyjdzie następna karta... Trzeba brać życie takim jakie jest sprawiać, by liczył się każdy dzień...
|
|
|
|
05-10-2009, 15:42
|
|
|
Fan "Strefy 11" i tarota
|
Ja oczywiście na tak...Chociaż kamień filozoficzny miałem jako lekture uzupełniające w podstawówce  Byliśmy nawet na filmie ^^ Bo to co sie w szkole czyta to flaki z olejem...
|
|
|
05-17-2009, 10:54
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
Ja bym nie chciał, ponieważ gdyby wszyscy byli zmuszani do czytania Harry'ego Pottera książka ta nie byłaby już tak wyjątkowa. Ale nie mam nic przeciwko, aby HP był kanonie lektur dodatkowych  .
|
|
|
05-19-2009, 13:20
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
Wiesz, a2t1, myślę, że gdyby HP była w kanonie uczniowie by się właśnie cieszyli, a ci antypotterowi może by ją polubili.
Okrągły pokój wspólny Ravenclawu przypominał klatkę dla kanarków – wpuszczone w ściany filary podtrzymujące półkoliste sklepienie całkiem zgrabnie udawały pręty. W zachodniej ścianie widniało kilka okien – szyby w ich górnych, półokrągłych ćwiartkach pokryte były rysunkami kruków. Magiczne ptaki trzepotały skrzydłami lub poprawiały pióra, wypełniając wnętrze barwnymi błyskami światła. Pokój utrzymany był w odcieniach błękitu i brązu.
Stowarzyszenie Snaperek
|
|
|
05-21-2009, 16:33
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
Ja jestem przeciwna  Jeśli ktoś nie lubi fantastyki, to trudno byłoby mu ją przetrawic. Niektórych czytanie "Hobbita..." doprowadza do szału, więc jeszcze dołożyc im HP, to będzie katorga dla nich
|
|
|
05-27-2009, 17:42
|
|
|
Fan "Strefy 11" i tarota
|
nom niestety no i chyba raczej Harry Potter nie zwagosci na liscie lektur bo wiekszac uwaza ta ksiazke za bardzo ze tak powiem czarnomagiczna wezmy np księży
|
|
|
05-31-2009, 20:42
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
Oczywiście, że nie chciałabym, aby Harry Potter był lekturą.
Wprost nienawidzę omawiania książek na forum klasowym, pisania charakterystyk i innych pierdół.
Nie lubię pisać o przeczytanych książkach. Moje przemyślenia wolę zachować w głowie.
|
|
|
06-13-2009, 23:53
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
Nie sądzę, by autor jakiejkolwiek książki pisał ją tylko i wyłącznie by przekazać nią jakieś wartości. Tak się tylko mówi - sztuka dla sztuki - to takie modne przecież. Moim zdaniem to by nie było takim złym pomysłem. Książka mogłaby zachęcić dzieciaki do zapoznawani się z kolejnymi częściami, czym ogólnie by zaczęła rozwijać chęci do czytania.
|
|
|
Zasady postowania
|