Wróć   HPN.pl > Harry Potter > Aktorzy

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 05-07-2010, 18:35   #131
LunaLumus
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy

LunaLumus na Harry Potter Forum

Domyślnie

Cytat:
Napisał ewelina88 Zobacz post
Mi strasznie nie pasuje Ginny..
W książce to ognistowłosa piękność, w filmie jest po prostu brzydka.. ( przepraszam, ale takie jest moje zdanie)
zgadzam się z tym postem,nie lubię na nią patrzeć jest brzydka .

EVERYBODY LIES.
LunaLumus jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 05-22-2010, 14:59   #132
alette
Praktykant Voodoo

alette na Harry Potter Forum

Domyślnie

Wielu aktorów nie odpowiada moim gustom.

- Gary - nie, nie nie. Syriusz miał być człowiekiem zniszczonym przez Azkaban, ale z natury przystojnym. Miał miec odwagę wypisaną na twarzy, nutkę dziecinności. Wysoki... z klasą. Mimo wszystko. Tak go sobie wyobrażałam. Gary wyglądał jak prawdziwy więzień i wariat i pasowałby do roli każdego z Azkabanu, ale nie Syriusza.

- Daniel - wiem, czepiam się, ale po prostu uważam, że wyrósł z tej roli. Brakuje mi w nim emocji, których Harry miał aż nadto. Nie odpowiada mi tez charakteryzacja. Gdzie te roztrzepane, czarne włosy? Zielone oczy (szkiełka nie są drogie)? Brudne i zniszczone ciuchy po kuzynie? W filmie nawet jak Daniel chce pokazać, że jest wściekły, to mu nie wychodzi. Zakochany? Zakochany kundel. Poważny... nie. Zabawny.

- Thewils - nie tak wyobrażałam sobie Remusa. Kto mu przykleił te okropne wąsy? Dlaczego ciągle wyglądał jak alkoholik? Nie...

- Helena - to tez moja prywatna opinia, ale uważam, że ona po prostu nie pasuje do roli Belli. Dla mnie za dużo było w tym fanatyzmu, a za mało klasy.

- Bonnie - tutaj sprawa jest ciężka. W pierwszych częściach nikt nie powiedział, że Ginny będzie ładna. Nie mniej ucharakteryzować Bonnie w VI części mogli bardziej. Może trochę roztrzepać włosy, żeby się tak nie kleiły do twarzy...? Nie wiem. Poza tym - ona dla mnie była za sztywna. A sztywny Daniel i sztywna Bonnie to złe połączenie.

Na tym skończę... chociaż to oczywiście nie jest wszystko ;p

"- To miejsce wygląda jak cela więzienna - wykrztusił w końcu. - Nie mam pojęcia, jak możesz żyć w czymś takim.
- Za moją pensję ledwo, ledwo
- Jeśli trzeba, gotów jestem dopłacić, abyś mieszkał w miejscu, które nie będzie cuchnąć ani siarką, ani moczem.
- Mowy nie ma.
- Zmarł z dumy i smrodu. Masz epitafium w prezencie' "
alette jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 05-23-2010, 16:28   #133
klaudia-helia
Czytelnik horoskopów

klaudia-helia na Harry Potter Forum

Narcyza(totalnie inaczej ja sobie wyobrazalam)
Ginny(w ksiazce byla bardziej... wyluzowana)
a tak pozatym to jest Ok
klaudia-helia jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 07-24-2010, 14:16   #134
happysadowa
Czytelnik horoskopów

happysadowa na Harry Potter Forum

Domyślnie

Gdybym miała wymienić również epizodyczne postacie, to chyba zabrakłoby miejsca. Niektórzy wymienili już wyżej tych aktorów, ale po prostu muszę to powtórzyć. Najgorsi według mnie są Daniel Radcliffe i Bonnie Wright, a już szczególnie jako para.
Daniel w pierwszej i drugiej części grał jako tako przyzwoicie, a potem... coraz gorzej. W ogóle nie można było wyczuć, co on chce przekazać swoją rolą. Kompletna porażka.
A Bonnie? Dno. A pod nim dwa metry mułu. Gra drętwo i nienaturalnie. Zero w tym emocji i jakiegokolwiek polotu. Moim zdaniem w ogóle nie pasuje do roli Ginny Weasley.

Ach, no i aktor, który gra Dumbledore'a od trzeciej części! Michael Gambon nie ma w sobie nic z Dumbledore'a. W niczym nie przypomina dobrotliwego staruszka. Jest jakiś... odpychający. Natomiast poprzedni odtwórca roli - Richard Harris - wyglądał i zachowywał się dokładnie tak, jak sobie to wyobrażałam, czytając książki.

Ostatnio edytowane przez happysadowa : 07-28-2010 o 15:10.
happysadowa jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 07-28-2010, 12:30   #135
dziobaczka89

dziobaczka89 na Harry Potter Forum

Domyślnie

Ogólnie hermiona jest za ładna. W książce wyglądała brzydko, przynajmniej takie odniosłam wrażenie.

Narcyza powinna być blondynką, a huncwoci, tutaj sie dopiero sprawa zaczyna... James Potter powinien miec kruczoczarne włosy, Syriusz rówież ( a ma jakieś rozczochrane ni to loki, ni to prote, widać mu zakola, jakby mia 30-40 lat,a nie 17.
Garry ( ktoś juz tutaj wspomniał o jego udziale w filmie) sercem i dusza popieram.
Wybaczcie, ale on wygląda jakby co z rynsztoku wyszedł. Rozumiem, że Azkaban go wyniszczył ale skąd on ma jakieś dzikie tatuaże? Czarne zęby, o tym Rowling nie raczyła wspomnieć.... ale wyobrazałam go sobie jako osobe naprawdę przystojną z klasą, z duszą dziecka )) hhmm

Lupin i Glizdogon - pożal się Boże.

Snape jest boski- popieram, ale jego włosy powinny być tłuste i ten jego haczykowaty nos, nie jest znowuż taki haczykowaty

Cedric Diggory powinien być przystojny a nie jakis taki wypłosz( wiem, zaraz dostane pojechane od fanek Edzia Pedzia)

Fleur powinna być piękna, powalająca na kolana...a jest tylko ładna i nic w tym wiekiego. Mnie osobiście nie zachwyciła jej uroda. Podobnie było z Ginny.

Ostatnio edytowane przez dziobaczka89 : 07-28-2010 o 12:38.
dziobaczka89 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 07-28-2010, 12:39   #136
Serge
Czytelnik horoskopów

Domyślnie

Fanki Edzia Pedzia

Zgodzić się muszę, bo Cedric jest za "lamerski" i trochę w filmie rżnie głupka-narcyza.

I o Fleur to samo pomyślałem, zabrałaś mi wątek. ^^
Serge jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 07-28-2010, 12:57   #137
dziobaczka89

dziobaczka89 na Harry Potter Forum

Domyślnie

Rżnie głupa - lepiej bym tego nie określiła.
Ogólnie sprawa jest jasna, zaden głupol nie zagra inteligenta, będzie strugał miny pt. "Bo mi kazali udawać, że niby wiem ...."

Z wątkiem o Fleur to niechcący...
Może poznęcajmy się jeszcze nad Billem W. - Czy on przypadkiem nie miał mieć czarnych włosów, jako jeden z rodzinki rudzielców?
Jeżeli widzieliście zdjęcia tego aktora, to wiecie o czym mówię.
Kolejna nijaka gwiazdka, wyciągnięta z tego samego rynsztoku co Garry O.

I tak najbardziej nie mogę przeboleć Huncwotów. Tak bardzo liczyłam zobaczyć boskich przystojniaków...a zobaczyłam, właściwie nic nie zobaczyłam.
dziobaczka89 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-17-2010, 10:24   #138
Sobolekk
Czytelnik horoskopów

Domyślnie

A mi pasuja wszyscy... Co wy mowicie Daniel Radcliffe to jest twarz Harrego Pottera. Daniel , Emma , i Rupert - bez nich tez tego filmu sobie nie wyobrazam.

A co do ginny to wcale nie jest brzydka nie przesadzajcie.
Sobolekk jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-19-2010, 15:52   #139
DAGA POTTER

DAGA POTTER na Harry Potter Forum

Domyślnie

No cóż nie było najgorzej z tymi aktorami, ale kilku nie pasowało mi kompletni mianowicie
*Madame Rosmerta w filmie nie była to napewno atrakcyjna barmanka o krągłych kształtach jak opisał ją Harry w książce
*Fleur a gdzie jej długie piękne włosy
*Lupin nie wiem czemu taki jakiś lalusiowaty
*Cedrik może jak by go inaczej ucharakteryzowali np. skrócili włosy byłby lepszy no bo były momenty, że był fajny
*Tonks w piątej części może być (chociaż nie wiem czy miała wściekle różowe włosy kolorem przypominające gumę do żucia), ale w szóstej części to już całkiem inna osoba

jak mi się jeszcze coś przypomni to dopisze

Irytek
DAGA POTTER jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 06-25-2011, 13:14   #140
dream_
Czytelnik horoskopów

Domyślnie

Najbardziej nie pasuje Bonnie Wright, nie wiem kto ją do tego wybrał. Miała być piękna, rozchwytywana przez chłopców, olśniewająca, a jest... Zwyczajna, żeby nie powiedzieć brzydka.
Daniel w roli Harry'ego od części 5. to po prostu dno, krótkie włosy, jakiś taki -.-. Do częsci czwartej było w miarę (chociaż miał długie włosy), a potem niestety..
dream_ jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Odpowiedz

Zasady postowania