Wróć   HPN.pl > Harry Potter > Postacie

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 05-30-2008, 19:25   #131
Malicious Lady
Fanatyk, niegroźny

Malicious Lady na Harry Potter Forum

Domyślnie RE: Ulubiona postać...

To tak:
- Harry, lubię go za wszystko, może nawet i kocham ;)
- Nimfadora Tonks, wydaje się być bardzo uśmiechnięta i wesoła
- Lupin, od początku czułam do niego jakąś "miętę" ;)
- Książę Półkrwi, Snape, na początku nie darzyłam go sympatią, ale teraz wiem, że jest bardzo odważną i uczciwą osobą, dlatego go lubię.
To by było chyba na tyle, oczywiście lubię więcej postaci, ale te są dla mnie góru :)
Malicious Lady jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 06-10-2008, 20:54   #132
NavHeera
Senior Member

NavHeera na Harry Potter Forum

Bartekpotter, może nie wiesz, ale to jest SPAM ( za którego zresztą masz już dwa ostrzeżenia).
Jeszcze wczoraj na SB czytałam, jak mówiłeś o swojej rzekomej poprawie. Puste słowa, a dwa warny to dla ciebie za mało.

Posty usunięte.

Ostatnio edytowane przez mimid : 11-15-2009 o 12:42.
NavHeera jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 06-16-2008, 21:01   #133
Lunatyczka95
Junior Member

Ulubiona postać?
Brak jednoznacznej odpowiedzi. Lubię:
* większość Ślizgonów (pominąwszy Pansy i jej przyjaciółeczki)
* Fred&George i Ginny Weasley
* kujonkę etatową, pannę Wiem-To-Wszystko-Granger
* niezdraną pannę aurorkę, ulubionego metamorfomaga z awersją do własnego imienia - Nimfadorę Tonks
* Mistrza Eliksirów i znawcę CISu - Severusa Snape'a.
Stary 06-18-2008, 18:13   #134
Czerwona Sonja
Junior Member

Bezapelacyjnie moja ulubiona postacią jest Bellatrix Lestrange. Jej psychopatyczna i zwichrowana natura jest idealnym polem do rozważań. Poza tym podoba mi się jej oddanie sprawie, jej okrucieństwo. Jest prawdziwą Śmierciożerczynią i pomimo, że w realnym świecie nigdy bym jej nie poparła - jako postać książkowa fascynuje mnie.
Czerwona Sonja jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 06-18-2008, 19:54   #135
Arry
Fan "Strefy 11" i tarota

No, mam kilka postaci, może wymienie ;
Harry , na pewno bo lubie w nim te ciekawość, wrażliwość, że potrafi być zabawny, że szanuje swoich najbliższych, a gdy kogoś nie lubi to pokazuje, uważam, że jest fajną postacią, nawet jak się myli i popełnia błędy można mu wybaczyć.

Hermiona, od początku ją lubiłam. Jej mądrość, pomysłowość, że jest taka oczytana wzbudzają we mnie wielki do niej szacunek . Poza tym jest sympatyczna, przyjacielska (!), pomaga innym w potrzebie i to jak kłóci się z Ronem, albo sprzecza z Harrym jeszcze bardziej lubie jest świetną postacią.

Hagrid, lubie go za to , że zawsze można na niego liczyć . Że uwielbia Harrego, Rona, Hermione i jest ich oddanym przyjacielem. Jest zabawny.

To tyle, lubie też Ginny (chociaż mnie czasami denerwuje ) i Rona który też mnie doprowadza do wściekłości swoim zachowaniem, ale ogólnie jest w porządku , lubie żarty Freda i Georga. Lubię Fleur za to, że jest piękna i denerwuje innych swoją postawą zbyt "wyniosłą'
Luna jest inna, ale fajna.Przyjacielks i oddana
Arry jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 06-19-2008, 20:40   #136
madzia14
Niepoprawny marzyciel

Moje ulubione postacie to:
1. Harry Potter- Złoty Chłopiec Gryffindoru; Chłopiec-Który-Przeżył; i...eee nie wiem co mogłabym jeszcze wymyślić. A tak na serio to najfajniejsza postać w tej serii
2. Hermiona Granger- Chodząca Encyklopedia Hogwartu aczkolwiek bardzo fajna postać
3. Neville Longbottom- Trochę niezdarny miłośnik wszystkich roślinek; bardzo sympatyczna postać
4. Draco Malfoy- zimny i cyniczny ślizgon, a zarazem strasznie przystojny chłopak
madzia14 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 06-30-2008, 18:30   #137
Delivered
Junior Member

A mnie się podobają postacie, które nie należą do żadnego domu.
Mianowicie: Fleur & Victor. Niewiem dlaczego. Od tak.

No i cosie z Hogwartu:
Może yyy... niech pierwsza będzie Hermiona.
No a na 2 miejscu będzie...yyy...yyy...lól...pomysłu nie mam...Ok niech będzie Neville, Ginny & Hagrid.
3 to grupa wybranych przezemnie nauczycieli m.in. Dumbledore & MacGonnagal(niewiem czy dobrze napisane)
I extra 4 miejsce: Miano Misstera photo otrzymuje Draco xD.

/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\

Specjalnie dla limonki!!!

Uwielbiam twoje wypowiedzi. :smilewinkgrin:
<ale lizus>
Delivered jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 07-03-2008, 17:58   #138
Hermiona1334
Praktykant Voodoo

Tak w ogóle to lubię wszystkich jednakMoimi ulubionymi postaciami są Albus Dumbledore,a na II miejscu lokuje się Hermiona Granger.Dlaczego akurat tych dwoje?Więc tak:
Lubię Albusa,bo po pierwsze jest człowiekiem bardzo mądrym i odpowiedzialnym o silnym harcie ducha.Stara się wszystkim pomagać i mimo swojej jakże wielkiej mocy,która przeraża nawet Voldemorta nigdy się nie puszył ani nie pragnął władzy.Bardzo rzadko zdarzają się ludzie,którzy kiedy odniosą jakiś sulces są skromni i nie rozgłaszają tego na cały świat.To wielka jego zaleta.Poza tym imponuje mi swoją wielką mocą i dobrocią.Niejednokrotnie uratował Harry'emu życie.Ma poczucie humoru jest honorowy i lojalny.Przyznam że gdy czytałam w KP opis jego pogrzebu ryczałam jak bóbr przez pół godziny.

A Hermiona?No cóż,choć wielu ma ją za kujonkę to jest ona na swój sposób fajna.Imponuje mi logicznym myśleniem i inteligencją(czasem aż za dużą).Jest do mnie bardzo podobna:tak jak ja czasem lubi się pomądrować i porządzić innymi.Kocham też jej"Czy to nie oczywiste?".Jest na II miejscu,bo nikt nie przebije Albusa..
"Nikt nie każe Ci iść dalej. Można siedzieć i czekać na śmierć. Można przez całe życie siedzieć i czekać na śmierć. To też jest godne, jest honorowe, może być przyjemne, jeśli ktoś potrafi czerpać z tego przyjemność. Nikt nigdy nie powiedział, że tylko jak się idzie naprzód to dopełnia się los człowieka"

Jake, spragniona żaba nie może pić z dwóch jezior jednocześnie
Hermiona1334 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 07-06-2008, 11:38   #139
Acan
Czytelnik horoskopów

Wyślij wiadomość przez MSN do Acan

Najbardziej to lubię główna trójkę czyli Harrego, Hermionę i Rona, ale nie moge oprzeć sie Lunie Lovegood, jaki ona ma głosik w polskim dubbingu
Acan jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 07-06-2008, 15:06   #140
emigratka
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy

emigratka na Harry Potter Forum

Strasznie dużo postaci w Harrym jest super:P
A trzy pierwsze miejsca u mnie zajmują:
I oczywiście główna trójka (Harry, Hermiona i Ron), bo gdyby nie oni to tej książki w ogóle by nie było
II Zgredek, bo jest strasznie zabawny a poza tym podoba mi się jego oddanie Harry'emu
III Albus Dumbledore, ponieważ imponuje mi swoją mądrością i inteligencją a także tym, że pomimo ma wielką siłę nigdy nie starał się zdobyć władzy. Jednym słowem woda sodowa nie uderzyła mu do głowy. Dlatego nie podoba mi się to, że w IŚ już nie wydaje się taki idealny
emigratka jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Odpowiedz

Zasady postowania