Wróć   HPN.pl > Harry Potter > Pozostałe

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 05-18-2009, 11:59   #131
Ginny_Kitty
Świr wymagający opieki

Ginny_Kitty na Harry Potter Forum

Domyślnie

Ravenclaw, oczywiście!
Mam sentyment do tego domu. Zawsze miałam wrażenie, że jest jakby pomiędzy Gryffindorem, a Slytherinem.
Okrągły pokój wspólny Ravenclawu przypominał klatkę dla kanarków – wpuszczone w ściany filary podtrzymujące półkoliste sklepienie całkiem zgrabnie udawały pręty. W zachodniej ścianie widniało kilka okien – szyby w ich górnych, półokrągłych ćwiartkach pokryte były rysunkami kruków. Magiczne ptaki trzepotały skrzydłami lub poprawiały pióra, wypełniając wnętrze barwnymi błyskami światła. Pokój utrzymany był w odcieniach błękitu i brązu.
Stowarzyszenie Snaperek
Ginny_Kitty jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 05-18-2009, 17:26   #132
levarek
Niepoprawny marzyciel

levarek na Harry Potter Forum

Domyślnie

Gryffindor!!!
*najlepsi w quiditchu
*byli tam Fred i George
*Byl tam Lee Jordan
*Są powiązani z Zakonem
*Jest tam Dumbledore!
levarek jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 05-18-2009, 17:40   #133
Gimbya
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy

Domyślnie

Emm. To może drogą eliminacji.
1. Gryffidor. Odpada. Za czerwony. Ale nie eliminuję go ze względu na kolor. Taki za sweetaśny chyba, Harry, wszyscy dobrzy, odważni i zabawni, Mistrzostwa, Puchary. Ple, ple. ple. Odpychające.
2. Hufflepuff. Auch, kojaży mi się z takim Nevillem. Takie gapiostwo, pokraczność (bez urazy dla Puchonów, to tylko moja własna wizja tego domu)
3. Ravenclaw. Może być. Powiedzmy, że może chyba posiadam potrzebne tam cechy. Dom wydaje mi się ciekawy, już nie jest taki sweetaśny i dobry jak Gryff. I niebieeski. *.* Ale za dużo moim zdaniem się tam trzeba się uczyć. Pff. Nie lubię nauki.
4. Slytherin. Ten dom najbardziej mi się podoba. Powody już zostały wymienione. Snejpuuuś by mnie faworyzował. Mogłabym szpeigować Dracuuuuuusia all the time. Mogłabym później zostać śmierciożercą, by mieć kontakt z miłością mojego życia Lordem Voldesławem. [ trach, co za idiotka ze mnie xDD ]
I ogólnie lubię zielony. I lubię być niemiła, haha. ]:-> [ za mało poewiedziane, ale doobra. xdd ]
Gimbya jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-09-2009, 20:32   #134
kristal16

kristal16 na Harry Potter Forum

Domyślnie

Ravenclaw -ponieważ lubię się uczyć, bystra też raczej jestem:P I bardzo lubię niebieski kolor

Zemsta jest potrawą, którą najlepiej spożywać na zimno.

"Prawdziwa miłość nie jest upajającym zapachem, który wietrzeje.Jest ona pieczęcią- niezniszczalną nawet przez śmierć."
kristal16 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-14-2009, 10:39   #135
DeathlyFly
Świr wymagający opieki

DeathlyFly na Harry Potter Forum

Domyślnie

Chciałbym trafić do Ravenclawu. Czemu ? Fajne te niebieskie kolory na szatach i Dom Kruka jest chyba miły i tolerancyjny, chociaż niekiedy debil się trafi. Ale jednak moim marzeniem było by trafienie do Ravu.
Baby, if I've got you
I don't need a parachute
You're gonna catch me
You're gonna catch if I fall
Down, down, down
DeathlyFly jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-14-2009, 12:09   #136
klaudia10-09

klaudia10-09 na Harry Potter Forum

Domyślnie

no ja to głównie dlatego do Ravenclawu bo ja (przynjmniej mi tak wmawiają) jestem inteligętna i mądra chociaż Slytheriek jest fajowaski... no bo ja zaraz po niebieskim to najbardziej lubię Zielony.... i Voldzia, i Severka... ale chrapaczki i te inne Lunowate stworki są (nie jestem pewna) fajniejsze...
klaudia10-09 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-14-2009, 12:21   #137
Bella_Jordin_Breve
Niepoprawny marzyciel

Bella_Jordin_Breve na Harry Potter Forum

Domyślnie

Wiem, że to w stylu Harry'ego, ale ja zawsze chciałam trafić do Gryffindoru, a nigdy do Slytherinu. Nie jestem pewna, czy jestem odważna, uczciwa......:P Ale coś, ciągnie mnie do tego domu. A od Slytherinu odstrasza mnie między innymi to, że był w nim Voldemort i wiele innych czarnoksiężników. Lecz, jak na złość w internetowych testach na przydział, raz wychodzi mi Gryffindor a raz, niestety, Slytherin.

Ostatnio edytowane przez Bella_Jordin_Breve : 08-14-2009 o 21:17.
Bella_Jordin_Breve jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-14-2009, 13:15   #138
I thing
Mięso armatnie

Domyślnie

Hufflepuff - Odpada. Może to kwestia tego,że duzo o tym domie słyszałem xD
Ravenclav - Raczej nie."Kto ma olej w głowie temu dośc po słowie" - To raczej nie dla mnie.
Slytherin - Piękny pokój wspólny.Tak naprawde Slytherin "rządzi się swoim prawami" w Hogwarcie. Najczęsciej wszytkie domy są im przeciwne...
Gryffindor - Tutaj też chciałbym trafić.Nie ze względu na Harrego..;/ Po prostu to jest dom,który potrafi się bawić.. itp.

O to jest pytanie: Slytherin czy Gryffindor?? Myślę ze tutaj Tiara Przydziału by zadecydowała.
I thing jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-16-2009, 08:07   #139
Luke James Potter
Świr wymagający opieki

Luke James Potter na Harry Potter Forum

Domyślnie

Och,chciałbym do Gryffindoru, ale myślę, że Tiara Przydziału wysłałaby mnie do Hufflepuff lub Ravenclav.
- Wiem.
Od dziewiętnastu lat blizna nie zabolała go ani razu.
Wszystko było dobrze."
Luke James Potter jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 09-14-2009, 20:30   #140
Yasia
Mięso armatnie

Domyślnie

Dużo osób chciałoby być w gryffindorze,lecz nie będe taka jak wszyscy i powiem że polubiłam Hufflepuff...
Lecz zupełnie nie wiem czemu,wydaje mi się taki spokojnyL
Yasia jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Odpowiedz

Zasady postowania