|
05-18-2009, 11:59
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
Ravenclaw, oczywiście!
Mam sentyment do tego domu. Zawsze miałam wrażenie, że jest jakby pomiędzy Gryffindorem, a Slytherinem.
Okrągły pokój wspólny Ravenclawu przypominał klatkę dla kanarków – wpuszczone w ściany filary podtrzymujące półkoliste sklepienie całkiem zgrabnie udawały pręty. W zachodniej ścianie widniało kilka okien – szyby w ich górnych, półokrągłych ćwiartkach pokryte były rysunkami kruków. Magiczne ptaki trzepotały skrzydłami lub poprawiały pióra, wypełniając wnętrze barwnymi błyskami światła. Pokój utrzymany był w odcieniach błękitu i brązu.
Stowarzyszenie Snaperek
|
|
|
05-18-2009, 17:26
|
|
|
Niepoprawny marzyciel
|
Gryffindor!!!
*najlepsi w quiditchu
*byli tam Fred i George
*Byl tam Lee Jordan
*Są powiązani z Zakonem
*Jest tam Dumbledore!
|
|
|
05-18-2009, 17:40
|
|
|
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy
|
Emm. To może drogą eliminacji.
1. Gryffidor. Odpada. Za czerwony. Ale nie eliminuję go ze względu na kolor. Taki za sweetaśny chyba, Harry, wszyscy dobrzy, odważni i zabawni, Mistrzostwa, Puchary. Ple, ple. ple. Odpychające.
2. Hufflepuff. Auch, kojaży mi się z takim Nevillem. Takie gapiostwo, pokraczność (bez urazy dla Puchonów, to tylko moja własna wizja tego domu)
3. Ravenclaw. Może być. Powiedzmy, że może chyba posiadam potrzebne tam cechy. Dom wydaje mi się ciekawy, już nie jest taki sweetaśny i dobry jak Gryff. I niebieeski. *.* Ale za dużo moim zdaniem się tam trzeba się uczyć. Pff. Nie lubię nauki.
4. Slytherin. Ten dom najbardziej mi się podoba. Powody już zostały wymienione. Snejpuuuś by mnie faworyzował. Mogłabym szpeigować Dracuuuuuusia all the time. Mogłabym później zostać śmierciożercą, by mieć kontakt z miłością mojego życia Lordem Voldesławem. [ trach, co za idiotka ze mnie xDD ]
I ogólnie lubię zielony. I lubię być niemiła, haha. ]:-> [ za mało poewiedziane, ale doobra. xdd ]
|
|
|
08-09-2009, 20:32
|
|
|
|
Ravenclaw -ponieważ lubię się uczyć, bystra też raczej jestem:P I bardzo lubię niebieski kolor
|
|
|
08-14-2009, 10:39
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
Chciałbym trafić do Ravenclawu. Czemu ? Fajne te niebieskie kolory na szatach i Dom Kruka jest chyba miły i tolerancyjny, chociaż niekiedy debil się trafi. Ale jednak moim marzeniem było by trafienie do Ravu.
|
|
|
08-14-2009, 12:09
|
|
|
|
no ja to głównie dlatego do Ravenclawu bo ja (przynjmniej mi tak wmawiają) jestem inteligętna i mądra  chociaż Slytheriek jest fajowaski... no bo ja zaraz po niebieskim to najbardziej lubię Zielony.... i Voldzia, i Severka... ale chrapaczki i te inne Lunowate stworki są (nie jestem pewna) fajniejsze...
|
|
|
08-14-2009, 12:21
|
|
|
Niepoprawny marzyciel
|
Wiem, że to w stylu Harry'ego, ale ja zawsze chciałam trafić do Gryffindoru, a nigdy do Slytherinu. Nie jestem pewna, czy jestem odważna, uczciwa......:P Ale coś, ciągnie mnie do tego domu.  A od Slytherinu odstrasza mnie między innymi to, że był w nim Voldemort i wiele innych czarnoksiężników. Lecz, jak na złość w internetowych testach na przydział, raz wychodzi mi Gryffindor a raz, niestety, Slytherin.
Ostatnio edytowane przez Bella_Jordin_Breve : 08-14-2009 o 21:17.
|
|
|
08-14-2009, 13:15
|
|
|
Mięso armatnie
|
Hufflepuff - Odpada. Może to kwestia tego,że duzo o tym domie słyszałem xD
Ravenclav - Raczej nie."Kto ma olej w głowie temu dośc po słowie" - To raczej nie dla mnie.
Slytherin - Piękny pokój wspólny.Tak naprawde Slytherin "rządzi się swoim prawami" w Hogwarcie. Najczęsciej wszytkie domy są im przeciwne...
Gryffindor - Tutaj też chciałbym trafić.Nie ze względu na Harrego..;/ Po prostu to jest dom,który potrafi się bawić.. itp.
O to jest pytanie: Slytherin czy Gryffindor?? Myślę ze tutaj Tiara Przydziału by zadecydowała.
|
|
|
08-16-2009, 08:07
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
Och,chciałbym do Gryffindoru, ale myślę, że Tiara Przydziału wysłałaby mnie do Hufflepuff lub Ravenclav.
- Wiem.
Od dziewiętnastu lat blizna nie zabolała go ani razu.
Wszystko było dobrze."
|
|
|
09-14-2009, 20:30
|
|
|
Mięso armatnie
|
Dużo osób chciałoby być w gryffindorze,lecz nie będe taka jak wszyscy i powiem że polubiłam Hufflepuff...
Lecz zupełnie nie wiem czemu,wydaje mi się taki spokojnyL
|
|
|
Zasady postowania
|