|
06-17-2009, 23:40
|
|
|
Niepoprawny marzyciel
|
Moim zdaniem, nie można powiedzieć że któraś z części HP jest dobra, a któraś zła. Każda z części ma swój urok i każdą inaczej się czyta. Według mnie, wszystkie części były dobre, i nie ma co polemizować, która lepsza, która gorsza...
|
|
|
06-18-2009, 12:17
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Chyba Geathly Hallows jest najlepsza, według mnie. DObra też jest Czara Ognia i Więzień Azkabanu, lecz gdebym miał je ułożyć to tak.
1. IŚ
2. WA
3. CO
4. KPK
5. ZF
6. KF
7. KT
|
|
|
06-18-2009, 12:53
|
|
|
Fan "Strefy 11" i tarota
|
Cytat:
Napisał **TomRiddle**
Moim zdaniem, nie można powiedzieć że któraś z części HP jest dobra, a któraś zła. Każda z części ma swój urok i każdą inaczej się czyta. Według mnie, wszystkie części były dobre, i nie ma co polemizować, która lepsza, która gorsza...
|
Dokładnie. Zgadzam się z tobą w 100%. Wszystkie części są świetne i dają do myślenia :] Szczególnie słowa Dumbledore'a.
|
|
06-24-2009, 19:21
|
|
|
Urodzony, by rządzić światem
|
A ja myślę, że siódma część nie była najlepsza.
Pociąga mnie Hogwart. Chciałabym - zresztą chyba jak wszyscy tutaj - znaleźć się w tym zamku jako mała dziewczynka, włożyć Tiarę Przydziału, dostać się do Slytherinu (mój nick nie ma tu nic do rzeczy ; D), a potem chodzić po zamku. Znaleźć każdy zakamarek, zgubić się w nim, odkryć tajemne przejścia, zwiedzić caaałe błonia.... Może zwariowałam, ale czasem śni mi się, że jestem w Hogwarcie. To jest miejsce poniekąd moich marzeń. ; ]
No tak. W siódmej części bylo bardzo mało Hogwartu. Dlatego mi się nie podobała tak bardzo, jak część piąta na przykład. ; ] Tam był Pokój Życzeń, przejścia do Hogsmeade... Marzenia. ; ]
|
|
06-25-2009, 15:31
|
|
|
Niepoprawny marzyciel
|
Siódma częsć była przede wszystkim... inna. Różniła się znacznie od pozostałych. Przede wszystkich Harry, Hermiona i Ron nie porwócili do Hogwartu. Jak dla mnie jest to spory minus, ponieważ przez pozostałe części stanowił znakomite tło dla przygód Pottera. Po za tym bohaterowie są tu doroślejsi. Nie podobało mi się odejście Rona, a także gdybanie nad przeszłością Dumbledore'a. Była to także bardzo mroczna część, i najbardziej obfita w śmierć. Epilog, no cóż, dość marny.
Ale mimo tego wszystkiego, uwielbiam tę część. Nie mniej, ani nie więcej od poprzednich.
|
07-02-2009, 23:16
|
|
|
Mięso armatnie
|
Zgadzam się Lui, mi również brakowało Hogwartu, ale wyobraź sobie gdyby Harry wrócił do szkoły. Voldemort miałby zdecydowanie ułatwione zadanie! Jako że dzisiaj dokończyłem po raz drugi czytanie ostatniej części mogę zdecydowanie stwierdzić że epilog był beznadziejny, nie podobało mi się że czytelnicy nie dowiedzieli się kto zabił Lupina i Tonks oraz jaki spotkał los tego włochatego wilkołaka Fenmira Graybacka czy innych śmierciożerców. W poprzedniej części były losy bitwy szczegółowo wyjaśnione w skrzydle szpitalnym. Szkoda że nie dane było usłyszeć reakcji Rona i Hermiony na to jakim naprawdę człowiekiem stał się S. Snape :/ Z Harrym autorka też się nie wysiliła poza tym co powiedział do swojego syna :/
Były wady ale też ciekawa dramaturgia, większa niż w poprzednich częściach.
Pozdrawiam i witam, to mój pierwszy post xD
|
|
|
07-05-2009, 13:49
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
Post I
czy ja wiem czy najlepsza?
osobiście nie mam ulubionej części, wszystkie podobają mi się tak samo i przeczytałam je tyle samo razy. 7 cześć była poprostu inna. najbardziej mroczna i tajemnicza z całej serii. dowiadujemy się w niej rzeczy, których od początku byliśmy ciekawi. no i to zakończenie... dobro zwycięża nad złem i wszyscy są happy 
być może według niektórych jest to najlepsza ksiązka serii HP, ale napewno nie wedlug mnie
Post II
sporo było takich momentów, np. podczas śmierci jakiegoś bohatera.
ale najbardziej wzruszające dla mnie było pojawienie się lily, jamesa, syriusza i lupina w zakazanym lesie.
Ostatnio edytowane przez mimid : 11-14-2009 o 13:27.
|
|
|
07-07-2009, 12:03
|
|
|
Fan "Strefy 11" i tarota
|
Momenty wzruszające się powtarzają i ja się z tym zgadzam!
Lecz dla mnie wzruszające momenty też inne są np;.
Gdy Hermiona pokłóciła się z Ronem,
Gdy Harry pożegnalnie pocałował się z Ginny,
Kiedy umarł Fred
i wiele innych....
K.
czarnej magii. Ale żeby coś zwrócić, trzeba to najpierw połknąć!
Chyba nie sugerujesz, że ciało pozbawione głowy samo wyszło sobie z kostnicy...
czy sugerujesz?
Chcesz znaleźć się w pewnym miejscu??? Kliknij tutaj
też kliknij tutaj
Ostatnio edytowane przez Kate : 07-13-2009 o 13:18.
|
|
|
07-12-2009, 23:36
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
7 częśc jest bardzo dobra. Jej największą zaletą jest dynamiczność przemieszczania się trojga młodych bohaterów. Jednak wolę część 6, chociażby dlatego, że stanowi ona pewnego rodzaju prognostyk strasznych wydażeń części siódmej, a mianowicie kolejnej wojny w Świecie czarodzieji. Poza tym Książę Półkrwii kończy się dosyć zaskakująco.
|
|
|
07-13-2009, 12:44
|
|
|
Mięso armatnie
|
Mnie najbardziej wzruszyła śmierć Snape'a. Oczywiście, były również inne poruszające momenty, ale jakoś Severusa najbardziej żałowałam.
|
|
|
Zasady postowania
|