|
02-02-2008, 22:41
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
RE: Jak zaczęła się Wasza przygoda z HP?
Dawno, dawno temu... Kiedy to było sam już dokładnie nie pamiętam, byłem chyba w V klasie podstawówki, miałem 12 lat. Moja mama powiedziała mi, że w gazecie przeczytała o tym, że niedawno wyszła jakaś fajna książka dla dzieci. Mniej więcej w tym samym czasie kolega powiedział mi, że czyta bardzo fajną książkę pt. "Harry Potter". Skojarzyłem nazwę i poprosiłem mamę żeby mi kupiła, i tak to się zaczęło... Miałem w tedy 12 i tak książki co roku wychodziły, ja je kupowałem i tak z nimi dorastałem. Dziś mam 19 lat i aż się łezka w oku kręci gdy wspominam te stare dobre czasy, jak moje życie w tamtych czasach było bardziej podobne do HP niż teraz... cóż, było, minęło, ale jeszcze wiele przed nami... :bigrazz:
|
|
|
02-03-2008, 12:26
|
|
|
Senior Member
|
Dostałam od taty pierwszą część przeczytałam zaledwie kilka rozdziałów i stwierdziłam że jest nudna. Jakiś miesiąc później strasznie się nudziłam wieczorami i ponownie zaczełam czytać Harrego i BUM zaczeło się.:smilewinkgrin::smilewinkgrin:
|
|
|
02-03-2008, 12:52
|
|
|
Fanatyk, niegroźny
|
U mnie w rodzinie wszyscy coś czytają. Więc to by głupio wyglądało gdybym ja nie czytał... A zacząłem od HP ale to już inna bajka.
|
|
|
02-07-2008, 19:16
|
|
|
Mięso armatnie
|
Moja koleżanka 2 lata temu wypożyczyła książkę.
Jak łatwo się domyślić był to Harry Potter.
Poleciła mi ją, a że lubię czytać książki przeczytałam pierwszy tom.
Potem następny i następne, drugi trzeci raz i polubiłam go tak że przynajmniej 1 raz w miesiącu muszę przeczytać jakąś część.
|
|
|
02-07-2008, 21:20
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
Kiedyś w świetlicy (2 kl. podstawówki) zoaczyłem kawałek filmu (1cz.) i mnie wciągnęło... 
Teraz często czytam pojedyncze rozdziały z różnych tomów, jak się trafi
|
|
|
02-08-2008, 18:51
|
|
|
Junior Member
|
Ja pierwszy raz Harry'ego Pottera przeczytałam w pierwszej klasie gimnazjum, jako lekturę, potem z czystej ciekawości przeczytałam drugą część, bo wiedziałam, że ta część jest dość krótka, no i mnie to wciągnęło
|
|
|
02-08-2008, 21:13
|
|
|
Junior Member
|
Wiem, że już to gdzieś pisałam i że sie powtarzam, ale wtedy to nie był ten temat.
A więc.. Moja historia z HP zaczynała się kilka razy. Pierwszy raz usłyszałam o Harrym Potterze od koleżanki no i postanowiłam go przeczytac. Nie była to udana próba. Dotarłam do momentu w którym Harry poznał Hagrida i się wycofałam. Stwierdziłam że to nie dla mnie. Po jakimś czasie (także pod presją) spróbowałam jeszcze raz. I nic. Nie siadło mi. Dopiero kiedy znajomi wyciągnęli mnie do kina na HP i ZF naprawdę mi się spodobał. No i myśle sobie - Może spróbuje jeszcze raz? ; > - Jak pomyślałam tak zrobiłam  No i się zaczęło. Przebrnęłam przez kilka początkowych rozdziałów, a potem poszło z górki :P Aż dotarłam do 7 części, którą mam już za sobą
|
|
|
02-09-2008, 19:14
|
|
|
Fan "Strefy 11" i tarota
|
Moja przygoda z Harry'm zaczęła się od filmu "Hp i KT". Z początku byłam sceptycznie nastawiona do książki, ale szybko się przekonałam. Pierwsze cztery tomy przeczytałam w 5 dni. Ostatnie trzy części stoją u mnie na półce. Oprócz Harry'ego czytałam też "Quidttidch przez wieki" oraz "Magiczne stworzenia i jak je znaleźć". Wspaniałe książki.
|
|
|
02-11-2008, 12:43
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
Pamiętam,że czytałam Harrego Pottera zaraz po tym jak wyszedł bez większego zainteresowania, potem gdy wyszła 4 część to strasznie mnie znudził początek i przerwałam czytanie. Jakieś 2-3 lata temu w wakacje nie miałam co czytać i postanowiłam przeczytać sobie 5 część. No i się zaczęło,przeczytałam ją w jakieś 2 dni i byłam zachwycona. Zaczęłam czytać wszystkie tomy od początku i tak wpadłam w nałóg ; D
|
|
|
02-11-2008, 15:08
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Osobiście, to zazdroszczę tym, którzy czytali Harry'ego od początku. Byli z nim zawsze i obrażali się, gdy ktoś powiedział na Harry'ego coś złego. Sama, zaczęłm czytać 2 lata temu. I jestem zachwycona i olśniona. A wręcz oczarowana. ; )
|
|
|
Zasady postowania
|