Wróć   HPN.pl > Harry Potter > Książki

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 02-02-2008, 22:41   #181
ulan1989
Czytelnik horoskopów

Wyślij wiadomość przez MSN do ulan1989
Domyślnie RE: Jak zaczęła się Wasza przygoda z HP?

Dawno, dawno temu... Kiedy to było sam już dokładnie nie pamiętam, byłem chyba w V klasie podstawówki, miałem 12 lat. Moja mama powiedziała mi, że w gazecie przeczytała o tym, że niedawno wyszła jakaś fajna książka dla dzieci. Mniej więcej w tym samym czasie kolega powiedział mi, że czyta bardzo fajną książkę pt. "Harry Potter". Skojarzyłem nazwę i poprosiłem mamę żeby mi kupiła, i tak to się zaczęło... Miałem w tedy 12 i tak książki co roku wychodziły, ja je kupowałem i tak z nimi dorastałem. Dziś mam 19 lat i aż się łezka w oku kręci gdy wspominam te stare dobre czasy, jak moje życie w tamtych czasach było bardziej podobne do HP niż teraz... cóż, było, minęło, ale jeszcze wiele przed nami... :bigrazz:
ulan1989 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-03-2008, 12:26   #182
Hermiona HP
Senior Member

Hermiona HP na Harry Potter Forum

Dostałam od taty pierwszą część przeczytałam zaledwie kilka rozdziałów i stwierdziłam że jest nudna. Jakiś miesiąc później strasznie się nudziłam wieczorami i ponownie zaczełam czytać Harrego i BUM zaczeło się.:smilewinkgrin::smilewinkgrin:
Hermiona HP jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-03-2008, 12:52   #183
Kapitan menel
Fanatyk, niegroźny

Wyślij wiadomość przez MSN do Kapitan menel

U mnie w rodzinie wszyscy coś czytają. Więc to by głupio wyglądało gdybym ja nie czytał... A zacząłem od HP ale to już inna bajka.
Kapitan menel jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-07-2008, 19:16   #184
Osia
Mięso armatnie

Wyślij wiadomość przez MSN do Osia

Moja koleżanka 2 lata temu wypożyczyła książkę.
Jak łatwo się domyślić był to Harry Potter.
Poleciła mi ją, a że lubię czytać książki przeczytałam pierwszy tom.
Potem następny i następne, drugi trzeci raz i polubiłam go tak że przynajmniej 1 raz w miesiącu muszę przeczytać jakąś część.
Osia jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-07-2008, 21:20   #185
Morsmorde
Czytelnik horoskopów

Kiedyś w świetlicy (2 kl. podstawówki) zoaczyłem kawałek filmu (1cz.) i mnie wciągnęło...
Teraz często czytam pojedyncze rozdziały z różnych tomów, jak się trafi
Morsmorde jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-08-2008, 18:51   #186
Arwena_89
Junior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do Arwena_89

Ja pierwszy raz Harry'ego Pottera przeczytałam w pierwszej klasie gimnazjum, jako lekturę, potem z czystej ciekawości przeczytałam drugą część, bo wiedziałam, że ta część jest dość krótka, no i mnie to wciągnęło
Arwena_89 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-08-2008, 21:13   #187
Ges-en-la
Junior Member

Wiem, że już to gdzieś pisałam i że sie powtarzam, ale wtedy to nie był ten temat.
A więc.. Moja historia z HP zaczynała się kilka razy. Pierwszy raz usłyszałam o Harrym Potterze od koleżanki no i postanowiłam go przeczytac. Nie była to udana próba. Dotarłam do momentu w którym Harry poznał Hagrida i się wycofałam. Stwierdziłam że to nie dla mnie. Po jakimś czasie (także pod presją) spróbowałam jeszcze raz. I nic. Nie siadło mi. Dopiero kiedy znajomi wyciągnęli mnie do kina na HP i ZF naprawdę mi się spodobał. No i myśle sobie - Może spróbuje jeszcze raz? ; > - Jak pomyślałam tak zrobiłam No i się zaczęło. Przebrnęłam przez kilka początkowych rozdziałów, a potem poszło z górki :P Aż dotarłam do 7 części, którą mam już za sobą
Ges-en-la jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-09-2008, 19:14   #188
Alice_Gomez
Fan "Strefy 11" i tarota

Wyślij wiadomość przez MSN do Alice_Gomez

Moja przygoda z Harry'm zaczęła się od filmu "Hp i KT". Z początku byłam sceptycznie nastawiona do książki, ale szybko się przekonałam. Pierwsze cztery tomy przeczytałam w 5 dni. Ostatnie trzy części stoją u mnie na półce. Oprócz Harry'ego czytałam też "Quidttidch przez wieki" oraz "Magiczne stworzenia i jak je znaleźć". Wspaniałe książki.
Alice_Gomez jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-11-2008, 12:43   #189
wero92nika
Czytelnik horoskopów

Wyślij wiadomość przez MSN do wero92nika

Pamiętam,że czytałam Harrego Pottera zaraz po tym jak wyszedł bez większego zainteresowania, potem gdy wyszła 4 część to strasznie mnie znudził początek i przerwałam czytanie. Jakieś 2-3 lata temu w wakacje nie miałam co czytać i postanowiłam przeczytać sobie 5 część. No i się zaczęło,przeczytałam ją w jakieś 2 dni i byłam zachwycona. Zaczęłam czytać wszystkie tomy od początku i tak wpadłam w nałóg ; D
wero92nika jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-11-2008, 15:08   #190
Goszka
Praktykant Voodoo

Goszka na Harry Potter Forum

Osobiście, to zazdroszczę tym, którzy czytali Harry'ego od początku. Byli z nim zawsze i obrażali się, gdy ktoś powiedział na Harry'ego coś złego. Sama, zaczęłm czytać 2 lata temu. I jestem zachwycona i olśniona. A wręcz oczarowana. ; )

Zasady postowania