|
12-13-2007, 14:12
|
|
|
Senior Member
|
RE: Marzenia
Miss Bagwel jakbyś czytała uważniej to byś zobaczyła, że napisałam z czym związane jest moje marzenie... i nie namawiam ludzi do wyjawiania marzeń tylko jak ktoś chce to może napisać,ale nie musi :|
|
|
|
01-12-2008, 22:42
|
|
|
Senior Member
|
Ah ja marze żeby mieć tatuaż taki jak ma Went Miller w skazanym. No poprostu czysta poezja. Wyobraźcie sobie kobiete na ulicy w takim tatuażu xD Nie no, kto by nie chciał mieć takiego dzieeła sztuki? x)
ps: mbolek ja tez chcialam kiedys wyjechać do Londynu ale stwierdzilam że bardziej chciala bym pojechać do Los Angeles i spotkać całą rodzine Forresterów z mody na sukces xP
|
|
|
01-12-2008, 23:01
|
|
|
Omijać szerokim łukiem
|
Ja mam wiele marzeń...
*Zagrać w prawdziwym musicalu jedną z głównych roli
*Zrobić maturę z ośmiu przedmiotów
*Skończyć studia na Oxfordzie albo Cambridge
*Zostać Graficzką w jakiejś znanej firmie
*Otworzyć Własną Galerię
*Przeprowadzić się do Polski - do Krakowa
*Dostać w spadku dom moich rodziców, bo jest po prostu marzeniem... (7sypialni, 2 łazienki, salonik, garderoba - 2 piętra... świetnie zaprojektowany...)
*Wziąć ślub i mieć dwójkę dzieci...
*Na starość wykupić sobie byczy apartament na jakiejś wyspie na Pacyfiku, by móc ściągać Swoich wnuków tam 
*Podróżować, podróżować, podróżować - Nowa Zelandia, Paryż, Filipiny, Wyspa Wielkanocna, TYBET, Japonia, Chiny, Amazonia... Chciałabym zobaczyć Caaaaały świat : )
Wiem, niektóre z nich raczej są nieprawdopodobne, ale cały czas wierze, że realne - i będę do tego jak najgoręcej dążyć - Chciałabym to wszystko osiągnąć...
To by było moje apogeum szczęścia.
Teraz została mi Ciężka praca...
|
|
|
02-11-2008, 14:41
|
|
|
Senior Member
|
Tak właściwie, to kto nie lubi marzyć? : ). Czasem mam wrażenie, ze egzystuje pragnieniami i to one są moim celem, sensem życia... Zamieniają przyziemność w błogą nieświadomość pierwszorzędnej jakości. I to jest właśnie wspaniałe : ).
Moje projekcje? Jest ich tak wiele... Jakieś dwa, może trzy lata temu zrobiłam sobie listę Wyszła baaardzo długa ; D. Ale do tej pory, żadne z celów zawartych w spisie się nie spełniło. Najważniejsze? Zwyczajne, ale pragnę tego mocniej niż czegokolwiek innego: dom, rodzina, kochający mąż ^.- . Ciepło, miłość...I siła. Dużo ; P. Bym nigdy się nie poddała, zawsze podnosiła. A no i wciąż wierzę, że tata podaruje mi gwiazdkę z nieba, i że będę mogła dotknąć tęczy, zamknąć ją w słoiku, że zostanę założycielem fabryki produkującej motyle, że nie będzie juz takiego czegoś, jak "głód w Afryce", że będzie można cofnąć czas...
Tak. To są właśnie moje marzenia. : )
|
|
|
02-11-2008, 14:51
|
|
|
Omijać szerokim łukiem
|
Marzenia...hmmmm...to (moim zdaniem) jedna z ważniejszych rzeczy. W marzeniach możesz być każdym, możesz wszystko...Ja mam kilka marzeń zupełnie nie do spełnienia, ale jest też kilka takich bardziej realnych. //Ginny...hmm..AAK    //. Bez marzeń...no czym nylibyśmy bez marzeń?! One są taką furtką, którą zawsze mozna uciec w swój świat... Znam kilka osób, które sprawiaja wrażenie, że wcale nie maja marzeń (albo mają tylko bardzo...eeee...  ) i wierzcie mi, nie chcielibyście ich poznać:smilewinkgrin:
Zgrzebne ciotki płakały-lecz nic nie wiedziały
jaki był smak miłości i... trutki na szczury.
|
|
|
02-11-2008, 15:56
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
Dezertereczko - mi najbardziej podoba sie te marzenie z przeprowadzką do Krakowa, bardzo ci tego życzę, z całego serca... również mąż i dwójka pociech jest bardzo miłą wizją na najbliższe lata, tez mam takie plany tylko oczywiscie z mała zamianą męża na piękną żone...
a pozatym, mam jeszcze parę takich małych "marzeń"
- zawsze mieć czas na spędzenie paru chwil z moją Mamą, ona jest najważniejszą osobą w moim życiu
- nigdy nie stracić kontaktu z moimi przyjaciółmi: maglem, kapslem, kabanem i pawełkiem
- mieć piękną żonę i dwójkę dzieci <jak juz wspomniałem>
- spełnić sie zawodowo - projektant wnętrz albo grafik komputerowy, zobaczymy co mi życie przyniesie, ja napewno będę sie starał, żeby wszystko było po mojej myśli
- w ciągu życia mieć chociaż jedna wystawę swoich prac
- nigdy sie nie zagubić w tym parszywym świecie
- pojechać do Kingston, do słynnego domu przy 56 Hope Road
- odwiedzić grób Boba Roberta Nesty Marley'a
- poznać i zamienić parę słów z Damianem Marely'em
- poznać pewną ważną osóbkę ...
co do tych bardziej materialnych rzeczy zaliczam
- zakup Dodge Chargera i coś bardziej rodzinnego, czarne Audi A8 W12
- mieć jakiś ładny domek z dala od miasta, w którym mógłbym spędzać wakacje
napewno mam jeszcze jakieś pragnienie, ale w tym momencie nie jestem w stanie sobie przypomnieć, jak coś sie znajdzie to wpisze
PS: aha, mieszkać w Krakowie ;)
|
|
|
02-11-2008, 16:58
|
|
|
Urodzony, by rządzić światem
|
Cytat:
|
Wiem, niektóre z nich raczej są nieprawdopodobne, ale cały czas wierze, że realne - i będę do tego jak najgoręcej dążyć -
|
E tam, które niby nieprawdopodobne? Wszystkie jak najbardziej prawdopodobne, moim zdaniem ;]. Żebyście tak zobaczyli moją "łisz-listę", ja to dopiero planuję sobie całkowicie odjechane rzeczy xD.
Cytat:
|
*Wziąć ślub i mieć dwójkę dzieci...
|
Cytat:
|
- mieć piękną żonę i dwójkę dzieci
|
Czy tylko ja tu nie marzę o ślubie i dzieciach? xD
|
|
|
02-11-2008, 17:39
|
|
|
Senior Member
|
Hmm... Marzenia... Ja prawie nie mam marzeń. Wiadomo, coś tam jest, ale mało... Oczywiście chciałabym być aktorką ( proszę się nie śmiać!), mieszkać gdzieś nad morzem. Najlepiej w jakiejś małej miejscowości. Spotkać na żywo Toma Feltona :smilewinkgrin: . Chciałabym również porządnie nauczyć się grać w piłkę nożną, bo chociaż bardzo lubię ten sport to czasem nie mogę się w nim połapać. No i to tyle.
Cytat:
|
Czy tylko ja tu nie marzę o ślubie i dzieciach?
|
Limonko, ja też nie chce mieć męża i dzieci. Mogę mieć bardzo długo chłopaka, ale dzieci nie chce mieć i koniec.
Edit: Pokochać matme1 Pokochać matme! Albo chociaż polubić! To marzenie graniczy z cudem...
|
|
|
02-11-2008, 19:47
|
|
|
Omijać szerokim łukiem
|
A ja chcę...i też pewnie dwójkę
Zgrzebne ciotki płakały-lecz nic nie wiedziały
jaki był smak miłości i... trutki na szczury.
|
|
|
02-13-2008, 21:37
|
|
|
Fanatyk, niegroźny
|
Chevrolet Camaro '69 ewentualnie Doge Challanger '69.Klasyki B)
|
|
|
Zasady postowania
|