Wróć   HPN.pl > Harry Potter > Książki

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 02-08-2008, 22:00   #11
bartek1st
Junior Member

Wyślij wiadomość przez AIM do bartek1st Wyślij wiadomość przez MSN do bartek1st
Domyślnie RE: Która część jest najnudniejsza??

Wszystkie tomy są super i bardzo wciągające, ale...
Pierwsze dwa są trochę nudne "w środku" opowieści i oprócz nich jeszcze Czara Ognia, która za bardzo mi nie przypadła do gustu. I to samo mogę powiedzieć o filmie (HPiCO), który mi się nie podobał.
bartek1st jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-09-2008, 15:47   #12
Motylek13
Junior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do Motylek13

mnie też wszystkie tomy sie podobały jednak tak jak większość uważam że pierwsze dwa są najgorsze. one trochę nudzą harrego dopiero poznajemy może dlatego tak jest:smilewinkgrin:
Motylek13 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-13-2008, 10:43   #13
Stefa
Fan "Strefy 11" i tarota

Wyślij wiadomość przez MSN do Stefa

Nie wiem dlaczego tyle osób uważa, że najnudniejszy jest KF. Dla mnie to jest właśnie jedna z najlepszych części. Ma w sobie niepowtarzalny urok, jest tam opisane od czego wszystko się zaczęło, jak zaczęła się przyjaźń z Hermioną. Nikt nie ginie? A czy ktoś koniecznie musi zginąć? Dla mnie właśnie ta bajkowość jest urocza. Potem te tytuły są coraz mroczniejsze... No i gdzie znajdziemy lepsze teksty niż w pierwszym tomie? Miejscami zalewałam się łzami ze śmiechu xD. Szkoda tylko, że taka mała długość.

No ale dość tych wywodów, w końcu tu chodzi o część najnudniejszą. Ja nie trawię Komnaty Tajemnic... Po prostu wieje nudą od początku do końca. Wątek z bazyliszkiem w ogóle mnie już teraz nie interesuje, a niektóre sceny były wręcz obrzydliwe, tak jak bekanie ślimakami. Feeeeeee
Stefa jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-18-2008, 16:52   #14
_HEDWISIA_
Member

więkrzośc osób stwierdziła że HP I KF jest dla dzieci, myśle ze to dlatego że Harry jest młotrzy (jak każdy wie 11 lat) następna książka jest bardziej "dojżała"(12...13...14...15 lat i tak dalej...) chociasz oczywiście wszystkie HP są wspaniałe i czytac je może każdy kto umie czytac np.moi rodzice przeczytali wszystkie w wieku 40 lat i im sie podobało :smilewinkgrin:
_HEDWISIA_ jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-18-2008, 17:23   #15
Hermiona HP
Senior Member

Hermiona HP na Harry Potter Forum

Szczerze mówiąc to zgadzam się z Hedwisią, Harry jest dla karzdego niezalerznie od wieku (wieku Harrego i wieku czytelnika) moja siostra ma naprzykład pięć lat i jej się podoba a słyszałam o ludziach którzy mają po osiemdziesiąt i czytają tą książke.
A ja nie wiem która mi się najmniej podoba (uwielbiam wszystkie) musze się nad tym zastanowić.
Hermiona HP jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 05-01-2008, 12:10   #16
Hermiona1334
Praktykant Voodoo

Ja uważam, że żadna książka serii nie jest nudna czy trudna. Do wszystkich mam sentyment. A HPIKF też się do nich zalicza, od tego tomu wszystko się zaczęło. Ja mam 12 lat i przeczytałam wszystkie tomy HP. I w każdym tomie było coś magicznego, ważnego, ekscytującego.A skoro niektórzy myślą,że KF jest dla przedziału 9-11 to uważam,że nie mają racji. 9-latki są jeszcze za małe na czytanie HP. Ale w końcu Jo pokazała nam, że każda część jest coraz bardziej mroczna. Ja lubię wszystkie tomy!

Ostatnio edytowane przez Hermiona1334 : 08-08-2009 o 18:59.
Hermiona1334 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 05-01-2008, 12:15   #17
Gizmolina
Praktykant Voodoo

Gizmolina na Harry Potter Forum

Moja odpowiedź nie będzie się niczym rózniła od waszych: najnudniejsze były 'HP i Kamień Filozoficzny' i 'HP i Komnata Tajemnic'. Tam akcja dopiero się rozwija, jeszcze nie ma tego zawrotnego tempa wydarzeń, jakie jest w dalszych częściach... Oczywiście mimo to, że są troszkę nudniejsze niż pozostałe tomy, to i tak Harry Potter jest najlepszy i najciekawszy pod słońcem!! :smilewinkgrin:
Stary 05-01-2008, 20:17   #18
bernadetta144
Praktykant Voodoo

bernadetta144 na Harry Potter Forum

Wyślij wiadomość przez MSN do bernadetta144

Dla mnie najnudniejsza książka to Harry Potter i Komnata Tajemnic. Wpływ na moje zdania ma zapewne fakt, że była to moja lektura szkolna w klasie piątej. Chyba przez to straciłam do niej sentyment, bo z reguły nie lubię lektur i ich omawiania.
bernadetta144 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 05-01-2008, 20:43   #19
Klaudia@Harry Potter
Senior Member

Ja osobiście nie mam najnudniejszej części. Dla mnie wszystkie były super. Ale oczywiście te pierwsze tomy nie były takie zagadkowe jak 4,5,6 i 7 tom. Bo te dalsze części były bardziej mroczne i bardziej przerażające. Dla mnie wszystkie tomy były i będą interesujące.
Klaudia@Harry Potter jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 05-13-2008, 18:18   #20
karolakhp
Senior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do karolakhp

No więc wg mnie żadna część Harry`ego Potter`a nie była nuda. Wszystkie części były ciekawe, w ogóle książki HP uważam za jedne z ciekawszych. No ale jakbym miała już wybrać z tych 7 to chyba 2 HPiKT chociaż książkę czytałam dawno i teraz trochę sugeruje się filmem. Więc muszę przeczytać jeszcze raz 1,2 i 3 część żeby sobie przypomnieć.No ale i tak wydaje mi się że to jest jedna z nudniejszych części.
karolakhp jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Odpowiedz

Zasady postowania