Wróć   HPN.pl > Harry Potter > Książki > Insygnia Śmierci

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 02-06-2008, 23:23   #11
Mares
Czytelnik horoskopów

Domyślnie RE: Co Waszym zdaniem nie zostało zawarte bądź niewytłumaczone w Insygniach Śmierci??

Czego zabrakło? Chyba dalszych losów naszych bohaterów. Jo mogłaby jeszcze troszq napisać co sie działo po śmierci Voldka. Co ze Snapem, jak go pochowano dużo tego, myślę że chyba autorce nie chciało pisać Co z Dursleyami? Fajnie by było gdyby Harry sie spotkał z Dudleyem :P
Mares jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-07-2008, 00:03   #12
Ksiaze_Pol_Krwi
Junior Member

Domyślnie RE: Co Waszym zdaniem nie zostało zawarte bądź niewytłumaczone w Insygniach Śmierci??

Ale, ale pamiętamy, że Finneas Nigellus (najmniej lubiany przez wszystkich dyrektor) odszedł na emeryturę i pozostawił Hogwart :P Lecz jego portret się pojawił na ścianie w gabinecie dyrektora. Też pozostawił stanowisko...
Ksiaze_Pol_Krwi jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-07-2008, 01:17   #13
Juby
Mięso armatnie

Zamiast zadawać pytania to najpierw sprawdźcie czy nie odpowiedziała na nie J.K.R. Bo z jej wyczerpującego wywiadu można się dowiedzieć wszystkiego ... również tego o co pytacie.
Juby jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-08-2008, 23:36   #14
Trep
Junior Member

Domyślnie RE: Syriusz „upada” za zasłonę

Ja wciąż nie rozumiem momentu w którym Syriusz upada:rip: za zasłonę w departamencie Tajemnic(podobno słychać tam było jakieś szepty etc.). Od chwili zakączenia 5 tomu HP, wciąż myślałem, iż sprawa zniknięcia Syriusza się wyjaśni. Ktoś mógłby mi pomóc?
Trep jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-08-2008, 23:47   #15
Krzychu_110
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy

Możę to było przejście między światem żywych, a światem umarłych, a te głosy to były głosy umarłych
Krzychu_110 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-09-2008, 17:56   #16
Trep
Junior Member

Krzychu- całkiem możliwe, tylko po co w takim razie był kamień wskrzeszania, skoro była ta zasłona?
Trep jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-10-2008, 12:52   #17
GosiaM
Mięso armatnie

"Harry spojrzał przez ramię tam, gdzie maleńkie, okaleczone stworzenie dygotało pod krzesłem..." Ciekawi mnie przedstawienie tego czegoś jako Toma Riddle'a, a raczej tego sie z nim stanie....Bo chyba o to chodziło, prawda
GosiaM jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-10-2008, 14:04   #18
dawcio930
Czytelnik horoskopów

Właśnie nie wiem czy to był Voldemort?? Jakoś nie kapuje o co Rowling w tym chodziło... Chyba jestem głupiutki;p;p
dawcio930 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-10-2008, 16:04   #19
Alice_Gomez
Fan "Strefy 11" i tarota

Wyślij wiadomość przez MSN do Alice_Gomez

A nie jeszcze interesuje... Co się stało z Krzywołapem? :P
Alice_Gomez jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-10-2008, 16:32   #20
Veela
Omijać szerokim łukiem

Veela na Harry Potter Forum

Wyślij wiadomość przez MSN do Veela

To małe dygoczące stworzonko to była cząstko duszy Voldzia, ta w Harrym, która umierała, bo trafił ją Avadą.

No właśnie, ta Victorie, czy jak jej tam, jest jakaś taka podejrzana. W ogóle ten epilog mało wyjaśnia i nie opisuje dlaszych losó kluczowych postaci, np. Luny i innych takich tam. I zabrakło mi opisu śmierci Freda, Luipna i Tonks.
Veela jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Odpowiedz

Zasady postowania