|
07-30-2008, 14:18
|
|
|
Fan "Strefy 11" i tarota
|
RE: Wiedziały, czy nie?
To dość do przwidzenia...
Dzieci Harry'ego wiedziały co zrobił ich ojciec, nawet jeśli po 19 latach jush się tak o tym nie mówi, z pewnoscią uczą o tym w Hogwarcie. Z resztą po10 latach (odkąd miał rok) tesh go pamiętali, że przeżył avada kedavra.
Mimo wszystko Harry pewnbiej chronił swoją rodzinę przed uciążliwą sławą. Dlatego zapytał dlaczego się wszyscy gapią. Po prostu go to denerwowało, myślę, ze nawet jak ktoś jest słwny i spoedzewa się takiego zachowania, to pyta "co się gapisz?".
|
|
|
07-30-2008, 14:26
|
|
|
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy
|
Przecież James w trakcie epilogu i chodził już do Hogwartu, a tam na pewno dowiedział sie o przeszłości swojego ojca, a nie wierze w to, ze nie powiedział o tym swemu rodzeństwu.
|
|
|
07-30-2008, 14:58
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Zgadzam się z wami. 
Myślę, że ludzie na peronie tak się na Harry'ego i jego rodzinę patrzyli, bo wyprawiał swoje dzieci do Hogwartu. I wcale bym się nie zdziwiła, gdyby większość rodziców nagle zaczęła pouczać swoje dzieciaki: "Patrzcie, to potomkowie Harry'ego Pottera, tego który uratował nas przed Voldemortem. Zprzyjaźnijcie się z nimi, dobrze?". xD
|
|
|
07-30-2008, 15:43
|
|
|
Junior Member
|
Mnie nie wydaje się, żeby Harry jako ojciec mówił swoim kilkuletnim dzieciom o swojej przeszłości pełnej Voldemorta, śmierci, strachu, itp., itd. Zwykle takich rzeczy się dzieciom nie mówi. Ale nie wątpię, że wiedziały iż ich ojciec jest sławny. Trudno byłoby to ukryć.
|
|
|
07-31-2008, 13:30
|
|
|
Junior Member
|
Myślę, że jego dzieci wiedzialy (Lily i James) , ale sądzę, że Albus nie wiedział o tym bo dopiero jechał do Hogwartu
|
|
|
07-31-2008, 15:51
|
|
|
Senior Member
|
Myślę, że Harry chciał aby jego dzieci wychowywały się w normalnej rodzinie, nienaznaczonej piętnem Voldemorta. Chciał im zaoszczędzić tego, czego on sam kiedyś doznał. Nie zmienia to jednak faktu, że na pewno dowiedziałyby się tego z książek będąc już w Hogwarcie, więc James zapewne wiedział o przeszłości ojca.
|
|
|
08-01-2008, 13:26
|
|
|
Niepoprawny marzyciel
|
izka_cz: Ha! Właśnie. James wiedział. Ale czy widział o tym Albus i Lilly? To on w końcu zadał pytanie. Jeśli by wiedział, to to by było chyba oczywiste na co się ludzie gapią..
|
|
|
08-01-2008, 14:05
|
|
|
Senior Member
|
No właśnie, więc Albus chyba nie wiedział, ale na pewno się dowie
|
|
|
08-01-2008, 17:56
|
|
|
Fan "Strefy 11" i tarota
|
Wiedział na pewno...Jak ktoś jest zdenerwowany często mówi "co się tak gapisz". Myślę, że dlatego Al pytał o to.Pewnie tesh nie do konca zdawal sobie sprawe ze slawy ojca, al jak mogl nie wiedziec co zrobil!!
|
|
|
08-05-2008, 18:50
|
|
|
Junior Member
|
Raczej wiedziały tyle ze przebywając w towarzystwie Rona, Hermiony i w ogóle nie były przyzwyczajone do tego, ze ludzie sie gapią sie na Harrego.:smilewinkgrin::smilewinkgrin:
|
|
|
Zasady postowania
|