|
03-02-2009, 15:37
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
Oj noo, świeżo po "Zmierzchu" byłam kiedy to czytałam, więc fakt, że nie zamierza spać sprowadzał mnie do jednego XD. Nie moja winaa!
|
03-03-2009, 21:51
|
|
|
Moderator
|
O.o! Jak temat się rozrósł... Zresztą przejdźmy do rzeczy.
Nie mogę uwierzyć, że wam się bardziej podobają Tunele od HP. I nie mówcie, że HP jest dla dzieci, bo znam i 16, 25 i 35-letnie osoby, które przeczytały tę sagę, a sama ostatnio nie lubię książek dla dzieci/młodzieży i przerzuciłam się raczej na książki dla dorosłych, bo są one po prostu dojrzalsze. Ale nie ważne... Tunele czytałam dość dawno, więc już wiele rzeczy nie pamiętam. Wiem tylko, że przeczytałam je, ponieważ był to pewnego rodzaju zakład... Tunele. Głębiej dostałam na gwiazdkę i dotąd ich nie przeczytałam, z niesmaku po pierwszej części. Zabiorę się za nią, jak skończe wszystkie książki z mojej dotychczasowej listy. Powiem jeszcze, że jakoś nie spotkałam się z wielkimi fanami tej sagi - nie widziałam, żeby było reklamowane chociażby jedno forum, żeby ktoś miał avek, albo cokolwiek związanego z Tunelami. Może jestem ślepa, ale nie widziałam ani jednego prawdziwego fana T. Jak dla mnie książka jest przereklamowana i nie ma w niej nic takiego zachwycającego...
|
|
|
03-04-2009, 14:56
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Kerle, uważam, że przesadzasz. Książka jest inna niż wszystkie napewno. Jeszcze się z takim pomysłem nie spotkalam. Tunele. Głębiej dstałam wczoraj i zamierzam je przeczytać, ale narazie podjarałam się nowym rozdziałem WA po polsku xD.
|
|
|
03-04-2009, 16:32
|
|
|
Moderator
|
No może trochę przesadzam, ale żeby od razu mówić, że HP jest gorsze...
Omg xD. Ja po WA nie mogłam się uspokoić. Zaczęłam już nawet czytać po ang., po stwierdziałam, że już mam dosyć czekania na nowy chapik xDD. Ogólny sens rozumiem, gorzej ze szczegółami. No cóż, jeszcze ze trzy lata i wszystko zrozumiem xDD. Ale wtedy, to Angst już będzie pewnie kończyć 4 część (Bo mam nadzieję, że pojawi się kontynuacja Wide Awake, nie wyobrażam sobie momentu,kiedy ona powie, że skończyła.).
|
|
|
03-04-2009, 17:09
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Ej, Kerle, robimy offtop? xDD
|
|
|
03-04-2009, 21:34
|
|
|
Moderator
|
Cytat:
Napisał Goszka
Ej, Kerle, robimy offtop? xDD
|
Goszka, a co innego? xDD I tak mi nic nie mogą zrobić... Clairis, która to wielbi? Po za tym, chyba już nie można dawać warna za forum, bo przecież to w sumie oddzielne strony. A co do WA, to gdzie mam się rozczulać? Za twilightseries? Gdzie wszyscy komentują 44 chapik?
|
|
|
03-04-2009, 23:25
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Mwah xDD. Ja przeczytałam ósmy rozdział i ku.wa zaraz zeświruje. Biorę się za angielski, bo nie dam rady czekać do następnego po polsku xDD. Po prostu się rozpływam nad Edwardem z WA.
|
|
|
03-05-2009, 14:22
|
|
|
Moderator
|
Tja... "Bo to nie było ku.wa zabawne" - tak skończyć w najlepszym momencie xDD. Ale 9 też jest fajny xDD. Najpierw się wścieka, a potem staje przed lustrem zadowolony (mały spojlerek). Podobno gdzieś w 15 chapiku mają się całować xDD. Zauważyłaś, że w Triple Toffee Twilight, kiedy Bella chce obudzić Edwarda, pierwszy raz klnie “Goddamnit, Edward! Wake the fuck up!” . Sukces =D
|
|
|
03-06-2009, 11:15
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Nie no xD. Offtopic powinien być w tej chwili zakończony : D.
Hm, czytam własnie drugą część "Tuneli" i jest super. Bardzo ciekawe. Ciekawa aż jesteś co będzie w trzeciej ;p.
|
|
|
03-27-2009, 11:01
|
|
|
Fanatyk, niegroźny
|
Czytam Tunele, doszłam do momentu kiedy Will z tym swoim bratem (nie wiem jeszcze czy to wkońcu prawda) dojechali do Koloni, ksiązka podoba mi sie bardzo, jeszcze teraz gdy sie rozkręciła na dobre to nie moge się od niej oderwać, musze też się powstrzymywaćżeby nie czytac tutejszych wypowiedzi nade mna, lecz oczywiście moja ciekawośc wzieła gorę i co nieco przeczytałam tylko o rebece, ze należy do Styków, dalej się powstrzymałam, dla mnie to też bylo podejrzane jak ona ak sobie siedziała po ciemku w tym fotelu, może nie sam ten fakt, tylko dlatego, ze byla tam wzmianaka w rodzaju, ze poczuła sie wtedy jak w domu, czy cos takiego. No lae po pracy wracam do mojego czytania, bo jak narazie jest bardzo ciekawa, na tylnej okładce napisane jest, ze już rozpoczeły się przygotowania do adaptacji filmowej ,bardzo mnie to ciekawi.
|
|
|
Zasady postowania
|