Wróć   HPN.pl > Harry Potter > Książki

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 07-13-2009, 18:57   #11
kristal16
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy

kristal16 na Harry Potter Forum

Domyślnie

Nie wypaliłoby to... W żadnym wypadku. Lubię czytać Kinga, i nie pasuje mi do niego świat magii i odwrotnie do świata magi taki pisarz jak King...

Zemsta jest potrawą, którą najlepiej spożywać na zimno.

"Prawdziwa miłość nie jest upajającym zapachem, który wietrzeje.Jest ona pieczęcią- niezniszczalną nawet przez śmierć."
kristal16 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 07-15-2009, 14:06   #12
Luke James Potter
Świr wymagający opieki

Luke James Potter na Harry Potter Forum

Domyślnie

Nic nie słyszałem na ten temat, ale nie sądze by King był zainteresowany tego rodzaju pracą. Poza tym nie sądzę, by Rowling się na to zgodziła. Nadal wierzę, że kiedyś Rowling podejmie się pracy nad kontynuacją przygód Harrego.
- Wiem.
Od dziewiętnastu lat blizna nie zabolała go ani razu.
Wszystko było dobrze."
Luke James Potter jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-06-2010, 19:28   #13
Michal93ns
Fanatyk, niegroźny

Michal93ns na Harry Potter Forum

Domyślnie

Powiem tak:
Było by ciekawie
Ciekawe było by to jak Stephan sprawdził by się w świecie magii...

A oto artykuł którego szukał autor tematu:
http://wyborcza.pl/1,75475,3524424.html
–Przez te wszystkie lata?...
–Zawsze."

7.02.2010r 21:30 - Setny post
7.07.2010r 21:30 - Dwusetny post
Michal93ns jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-28-2010, 21:54   #14
kamil7124
Czytelnik horoskopów

Domyślnie

Cytat:
Napisał KaroLh Zobacz post
To już nie jest tylko powieść dla dzieci, ale dla dorosłych też. Ja bym chętnie przeczytał nowe części Harrego Potter nawet jeśli napisze je taki mistrz jak S.King. On ma własny mroczniejszy styl, a książki jego są mroczne. JKR nie ma aż tak mrocznego stylu, a książki uważamy, za mroczne, ponieważ zobaczyliśmy filmy o HP i tak już zostało.
No nie wiem, czy ty czytałeś Insygnię Śmierci.. :P Filmy od HP są w gruncie rzeczy bardziej cukierkowate niż książki, a tamtejszy Harry jest jeszcze bardziej "dobry", snape bardziej "zły", i nie ma prawie żadnego powodu żeby harrego nienawidzić.

Ja się z końcem sagi pogodziłem, nie chce kontynuacji nawet od Stefana czy innego Stevena ^^ Wystarczy mi magiczna liczba "7"(choć "12" też nieźle brzmi, no nie?

Cytat:
Wiem, że na jakim "silniku" funkcjonują książki Rowling, dlatego są tak... delikatne, a ja właśnie chciałabym, aby to się przełamało, a znając Kinga mogłabym na to liczyć(;
"-Wiecie co ten (Ron powiedział o Snapie tak, że Hermiona krzyknęła - Ron!) kazał mi zrobić?" - Taak, to bym chętnie zmienił :P Ale kontynuacji już nie ma z czego robić, co najwyżej Historię synów / córek / Pottera, Ginny, Rona i Hermiony, lub syna Lupina i Tonks :P

Ostatnio edytowane przez kamil7124 : 03-01-2010 o 07:17.
kamil7124 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-28-2010, 23:46   #15
Biel
Fanatyk, niegroźny

Biel na Harry Potter Forum

Domyślnie

Musze przyznać że to byłoby coś! I ja byłabym chętna na taki kąsek.

Lubię Kinga wierzę, że jego styl pisania dodałaby Potterowi pazur. Nie mówię, że pisanina Rowling jest zła, ale jest to lektura dla wszystkich. Po wkroczeniu do akcji Kinga na pewno by taką nie była. Dziwi mnie tylko, że niektórzy protestują pisząc, że King zniszczyłby Harrego.

Nie uważam, że saga by na tym ucierpiała, bo przecież to co zostałoby napisane przez innego autora nie wchodziłoby w kanon. Saga sagą "nowy" Potter sobie. Tylko w taki sposób bym to odbierała. A dlaczego jestem za? Bo jako wielka, ale i "podstarzała" fanka chciałabym w końcu przeczytać coś o Potterze z krwi i kości. O takim co i "kurwa" powie i co porządnie pociągnie z kielicha jak trzeba, co być może zapali jak się wnerwi i co żonie dogodzi Wiem, że na jakim "silniku" funkcjonują książki Rowling, dlatego są tak... delikatne, a ja właśnie chciałabym, aby to się przełamało, a znając Kinga mogłabym na to liczyć(;
Odpowiedz

Zasady postowania