Wróć   HPN.pl > Pozostałe > Inne

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 05-01-2007, 22:34   #11
Inglorion
Senior Member

Domyślnie RE: Zjawiska paranormalne

http://www.youtube.com/watch?v=u-i2aqTA74o&eurl= to jest krótki filmik o OOBE.

Ale kilka moich spostrzeżeń na temat OOBE (niestety jeszcze go nie doświadczyłem):
OBE stan w którym jaźń (jeśli wolisz to możesz to nazwać duszą, bo zależy w co wierzysz) oddziela się od ciała fizycznego. Podczas tego oddzielenia możesz odwiedzać osoby, które znasz są ci bliskie i inne przypadkowo spotkane. można z nimi porozumiewać się telepatycznie, ale oni zazwyczaj nie pamiętają tej rozmowy, a jeżeli już to tylko poczucie twojej obecności. Podczas OBE można też trafić do świata do którego idzie się po śmierci. jest to naturalne środowisko drugiego ciała (jażni) w którym odczuwa się absolutną wolność. można w obu tych światach uprawiać coś w rodzaju seksu tylko, że dostania są o wiele silniejsze i nie dochodzi do stosunku w normalnym tego słowa znaczeniu. każdy może doświadczyć tego stanu jeśli odpowiednio potrenujesz, najbardziej potrzebne umiejętności do tego potrzebne to relaksacja i oczyszczenie umysłu. ja sam już doszedłem do lekkiego transu, który jest pierwszym krokiem do oddzielenia się od ciała.

jeśli czegoś nie rozumiesz, albo opisałem to za bardzo chaotycznie to zadawaj pytania.

PS: co się tyczy filmiku, to można z niego wywnioskować, że obe można osiągną za pomocą używek co jest oczywistą nie prawdą.
Inglorion jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 05-02-2007, 10:29   #12
olusieenkaaa
Senior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do olusieenkaaa

a jak jesteśmy w OOBE i dotykamy jakiegoś człowieka to czy oni to czują???
dzięki za wytłumaczenie xD naprawdę
olusieenkaaa jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 05-02-2007, 12:17   #13
Inglorion
Senior Member

nie ma dokładnej teorii na ten temat. czasami się zdarza że kompletnie nic nie czuje tylko czyjąś obecność, ale monroe miał przypadek, że chciał uszczypnąć koleżankę a ona aż podskoczyła. potem się okazało, że miała ogromnego siniaka i nie umiała wyjaśnić skąd się wziął, bo w nic sie nie uderzyła ani nikogo nie było w pokoju, poczuła tylko silne uderzenie. Zrozumiała dopiero jak monroe jej to wytłumaczył. dodam jeszcze, że monroe starał się to zrobić możliwie jak najbardziej delikatnie.
Stary 05-02-2007, 21:28   #14
olusieenkaaa
Senior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do olusieenkaaa

a czy jak jestes w stanie OOBE to czy monna jesc
pytam się tylko tak z ciekawości
olusieenkaaa jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 05-02-2007, 22:33   #15
Inglorion
Senior Member

Jeść nie można, chociaż... pewnie istnieją tam posiłki w inne postaci. Skoro istnieje tam seks (B))...
Stary 05-03-2007, 11:49   #16
Albus12
Omijać szerokim łukiem

Powiem szczerze że nie wierzę w zjawiska paranormalne nie wierzę w ufo wierzę tylko w Boga....Ale boję się trochę roku 2012 nie wiem czy tak będzie na prawdę...boję się myśleć że umrę
Albus12 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 05-03-2007, 12:23   #17
Inglorion
Senior Member

Jak wierzysz w boga (ups... chyba napisałem go z małej :|) to wierzysz w zjawiska paranormalne, bo moim zdaniem bóg się to tych zjawisk zalicza. Kościół każe wam wierzyć w wszystkie cuda, które dzieją się wokoło świętych, ale jeśli ktoś nie jest święty i umie różne parapsychologiczne rzeczy to od razu jest szarlatanem, albo sługą szatana.

A co się tyczy śmierci i strachu przed nią to jest to najłatwiejszych sposób na utrzymanie wiernych przy sobie. Jeśli ktoś się boi to szuka pomocy w kościele i staje się od niego uzależniony.
Stary 05-03-2007, 17:03   #18
Limonka
Urodzony, by rządzić światem

Limonka na Harry Potter Forum

Ja tam piszę 'Bóg' z wielkiej litery, bo uznaję to za nazwę własną xD. Ale w żadne on, jego, mu z wielkiej litery się nie bawię... O śmierci wypowiem się zaraz w innym temacie... hmm... A jak tam Inglorion ci idzie wchodzenia w trans? =)
Limonka jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 05-03-2007, 17:14   #19
Inglorion
Senior Member

ostatnio usiadłem (ciałem astralnym), ale spanikowałem. Myślę, że to już spory postęp B). A w tran wchodzę już bez problemu tylko paraliż nie zawsze wychodzi i jeszcze nigdy nie był stuprocentowy :|.
Stary 05-03-2007, 17:34   #20
wiktor
Senior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do wiktor

Koniec świata w 2012 roku? A co z Mistrzostwami Europy? Ech, jak Polska organizuje to jeszcze nie jest koniec świata
wiktor jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Odpowiedz

Zasady postowania