Wróć   HPN.pl > Harry Potter > Książki > Zakon Feniksa

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 11-14-2007, 19:57   #11
Ginny150
Czytelnik horoskopów

Wyślij wiadomość przez MSN do Ginny150
Domyślnie RE: Co was najbardziej denerwuje w 5 tomie HP??

Mnie chyba najbardziej denerwowali Zachariasz Smith oraz ojciec Harrego w myślodsiewni, wszyscy sadzi, że jest on taki dobry i uczciwi, a tak naprawdę był dupkiem, co takiego zrobił mu Snape :/ no a Zachariasz to dlatego, że po_prostu tam był.

Poprawiłam całą masę literówek. Li.

Ostatnio edytowane przez Limonka : 07-15-2009 o 22:35.
Ginny150 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 11-27-2007, 10:46   #12
Jasmine
Member

W V części najbardziej denerwował mnie fakt, że Umbridge i Knot tak bardzo naciskali na Hogwart... Doszło do tego, że atmosfera nie była już ta sama, jaka była we wcześniejszych częściach. Coś się zmieniło... Pani Rowling zrobiła z Harry'ego ... hmm... ofiarę? Nic mu się na początku nie udawało ...
Jasmine jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 03-05-2008, 16:39   #13
_HEDWISIA_
Member

Ogólnie 5 cześć jest moją ulubioną, ale jeśli coś mnie denerwuje, to chyba zachowanie Harrego. Po pierwsze, nie wiem, czemu obrażał się na Dumbledore'a, że nie zrobił go prefektem, po drugie, że nie przykłada się do oklumencji, po trzecie, że jest ogólnie jakiś taki zniechęcony. Źle nastawiony do życia i ludzi.

Ostatnio edytowane przez Limonka : 07-15-2009 o 22:37.
_HEDWISIA_ jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 03-05-2008, 17:46   #14
Goszka
Praktykant Voodoo

Goszka na Harry Potter Forum

Nie zgadzam się HEDWISIA! Harry czuł się odrzucony i niechciany - do tego dązył Voldemort. Był wtedy najabardziej podatny na zaklęcia i nienawiść. O to chodziło Lordowi V. A ja uważam, że to Harry powinien był zostać prefektem!
Stary 03-05-2008, 20:03   #15
Esey
Fan "Strefy 11" i tarota

Esey na Harry Potter Forum

Czemu Harry powinien zostać prefektem? Właśnie dobrze ze został nim Ron, który zawsze żył w cieniu Harrego. Gdyby został nim Harry ten jeszcze bardziej by sie pogrążył. Nie dość że był biedny to wszystko co sie działo, zazwyczaj działo się wokół Harrego i przez Harrego. Dołujące szczególnie dla Rona, który miał taki charakter.
Esey jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 03-05-2008, 20:58   #16
Goszka
Praktykant Voodoo

Goszka na Harry Potter Forum

Nieprawda. Ron był w cieniu i to cały urok jego postaci. Wcale nie był by taki cool, gdyby nie to, że jest biedny. Oczywiście to Ronald powinien być sławniejszy od Harry'ego <ironia>. W każdym razie rozumiem dlaczego Harry czuł się odrzucony. Po za tym A.D, z nim nie gadał i nie porozumiewał się.
Stary 03-05-2008, 21:02   #17
Esey
Fan "Strefy 11" i tarota

Esey na Harry Potter Forum

No tak to dzięki temu Ron był taki jaki był... Ale mu na serio musiało być ciężko... Harry był sławny, Hermiona mądra.. a on nie widział w sobie tego co widzimy w nim my a gdy został prefektem chociaż trochę sie pocieszył ze to on raz został "lepszy". A Harrego zachowanie czasami mnie denerwuje, jakby był pępkiem świata...
Esey jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 03-10-2008, 17:05   #18
aneta9324
Junior Member

Mnie najbardziej wkurzała Umbridge, Ministerstwo Magii włącznie z Knotem oraz to, że Dumbledore olewał Harrego, chociaż niby to miało Harremu pomóc. Było mi przykro, że Harry był taki sam i o nic nie mógł się zapytać. I szkoda, że Syriusz tak szybko umarł, aż się popłakałam, jak czytałam o tym.

Ostatnio edytowane przez Limonka : 07-15-2009 o 22:39.
aneta9324 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 03-10-2008, 19:12   #19
karawila
Czytelnik horoskopów

Wyślij wiadomość przez MSN do karawila

Mnie też strasznie denerwowało to ministerstwo z Umbridge. A Dumbledore mógł z Harym odbyć chociażby rozmowę na temat swoich obaw, itd. Myślał, że Voldemort chciał go śledzić za pomocą Harry' ego. No ale, co on by zobaczył? O których godzinach Dumbledore je, śpi, czy chodzi po swoim gabinecie. Przecież Harry nie mógłby wychodzić z zamku za Dumbledorem, czy podsłuchiwać rozmów z portretami w jego gabinecie. Przecież to jest dziwne!

Ostatnio edytowane przez Limonka : 07-15-2009 o 22:40.
karawila jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 03-11-2008, 10:47   #20
Adela
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy

Karawila, myślę, że chodzilo o to, że Dumbledore nie mógłby spokojnie z Harrym rozmawiać, wiedząc, że Voldemort może ich "podsłuchiwać". Chyba nie bardzo go interesowało kiedy dyrektor je czy śpi, ale to co miałby do powiedzenia Potterowi.

Nie bardzo rozumiem tych, których denerwuje Umbridge. OK, fajna to ona nie była, ale cieszę się, że była w Hogwarcie. Przecież gdyby nie ona nie byłoby Gwardii Dumbledor'a, a Fred i George nie musieliby robić tych swoich rewelacyjnych numerów z fajerwerkami czy kieszonkowym bagnem. Bez niej byłoby nudno!
Adela jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Odpowiedz

Zasady postowania