|
08-23-2007, 13:07
|
|
|
Member
|
RE: Co sądzicie na temat 11 rozdziału? Chodzi mi o zachowanie Remusa.
zachowanie Lupina mnie nie zdziwlio, to byly dla niego ciezkie chwile ale to nie znaczy ze nie kochał synka wlasnie przeciwnie-chcial dla niego jak najlepiej...ale usze przyznac ze zachowanie Pottera troszeczke mnie zdziwilo...
|
|
|
08-23-2007, 13:45
|
|
|
Senior Member
|
Ja całkowicie się zgadzam z wypowiedzią Moony Alex. Chciałam tylko dodać, że Remusowi słowa Pottera musiały bardzo głęboko zapaść w serce, i zostawić po sobie ślad do końca życia! Dlatego, że Remus sam żle osobie myślał, uwarzał sięza gorszego , a tu nagle taki gówniaż wyskakuje i nazywa go tchurzem! A tak wogule to Remusowi należał sięz jego strony szacunek! Jestem głęboko przekonana, że Remus chciał jak najlepiej, miał dobre chęci, ale jak moja szanowna przedmówczyni stwierdziła, sam po dogłębnych rozwarzaniach, przemyśleniach stwierdził by, że lepiej pozostać z żoną. Biedny Remus...... Naperwno musiał sięwtedy czuć niezrozumniany, dogłębnie tłumaczył Potterowi swoje intencje, a on nic. Jak grochem o ściane!
Jeśli ktoś jeszcze raz nazwie biednego Profesora Remusa Johna Lupina tchurzem to pogryze!:upset:
|
|
|
08-25-2007, 16:09
|
|
|
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy
|
Przepraszam jesli kogos uraze ale...JA NIGDY NIE BYLAM ZA PARĄ LUPIN&TOKNKS
o nie wybaczcie mi....to takie naciągane....nie podobało mi sie to od początku.....
Moja teoria jest taka ze Lupin tak naprawde nie kochal tonks.Poslubil ja poniewarz:
1.Był bardzo dobry i nie chciał ranic tonks wiec wyszedl za nią.
2.NIe chcial byc wiecznie sam i ze tak powiem ,,wykorzystal okazje'' ze moze kogos poslubic
I chcial uciec od nich bo ciąża Tonks go przerazila ,TAKICH zobowiązan nie przewidywal wiec....
A potem gdy juz sie urodzilo to zmienil zdanie myslał: Nareszcie bede mial rodzine bede ja kochal a ona mnie '' i zmienil zdanie pokochal ich ale nie zupelnie..
Wedlub mnie kochal glownie teddiego bo czul sie znim bardziej związany a Tonks uwazal za: Matke MOJEGO dziecka
Dlatego uwazam ze gdyby Tonks zniknęła srednio by to odczul. Mial syna ,to byla jego rodzina,tylko jego...
Wybaczcie mi fanki i fani remusa.Kazdy ma przecierz prawo miec wlasne zdanie.
|
|
|
08-26-2007, 15:28
|
|
|
Senior Member
|
Lili, ja jestem rozdarta wewnętrznie. Część ( nawet większa)  mnie całkowicie się z Tobą zgadza. Wedłóg mnie zasłóżył na kogoś lepszego, od Tonks. Z drugiej jednak srony wierze, że Remus niebyłby zdolny ożnić się z kimś gdyby tego kogoś nie kochał. Remus w mooich oczach , był, jest i będzie postacią idealną! A co do stosunku Remusa do Teddiego, to myślę, że Remus nietylko go kochał, ale był bardzo dumny, że ma takiego syna, swojego, własnego, który odziedziczył po nim geny. ( Oby takrze mądrość, bo na matkę nie ma co liczyć)
No nie ja znowu mam wątpliwości co do pary Remus/Tonks, jakiś czas temu udało mi się je rozwiać ( dzięki pomocy pewnej wspaniałej i upszejmej Lunatyczki ) a teraz znowu wydaje mi się to strasznie naciągane. Remus zasłużył na kogoś lepszego!
|
|
|
08-31-2007, 14:16
|
|
|
Fan "Strefy 11" i tarota
|
zgadzam się z wypowiedziami kot
deathly hallows podobały mi się min z tego względu, że postaci pokazywały swą drugą stronę: Lupin miał chwilę słabości, źli okazali się dobrymi, lub nie aż tak bardzo zepsutymi i pozbawionymi ludzkich uczuć
|
|
|
01-26-2008, 22:03
|
|
|
|
Lupin chciał jak najlepiej dla swojej rodziny, zamierzał odejść od Tonks i Teda bo myślał że to ich tak naprawde uszczęśliwi i zaoszczędzi im wielu kłopotów. Troche mnie rozczarowało jego zachowanie, ale robił to przecież w dobrej wierze
|
|
|
01-28-2008, 21:33
|
|
|
Junior Member
|
ja też sadzę, ze nie chciał skrzywdzić najbliższych, ale zrobiło mi się smutno jak dowiedziałam sie o śmierci Lupina i Tonks i pomyślałam sobie, że mały Ted zostanie sam tak jak kiedyś Harry!
|
|
|
02-11-2008, 18:26
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
Też mnie to zdziwiło,ale bardzo spodobała mi się ta zmiana Remusa. Zawsze był taki cichy,opanowany i spokojny. Wreszcie wyszły z niego emocje. Pokazał co czuje.
No i nie dziwie mu się, Harry trochę przesadził.
|
|
|
02-11-2008, 19:08
|
|
|
Senior Member
|
Tu się z Tobą zgodzę Harry naprawdę mocno przesadził. Moim zdaniem Remus zawsze okazywał emocję - życzliwosć i ciepło to w pewnym sensie też emocje. Jest mi jednak przykro ponieważ remusł wybuchł z nadmiaru z łych emocji. to co miało mu przynieśc radość i sczęście przyniosło ból, wątpliwości, cierpienie i wyżuty sumienia. Mówię tu o ślubie z Nimfadorą. myślę, że ona go nie rozumiała, a już napewno nie dokońca. Odniosłam wrażenie, że remus nie mógł z nią poważnie porozmawiać o swoich obawach bo ona je bagatelizowała. Nie potrafiła Go zrozumieć, a Remus potrzebował zrozumienia w tyej nowej dla niego sytuacji. Może gdyby mógł całkowicie liczyć na Tonks nigdy by nie doszło do sceny z 11 rozdziału. to nie jest jego wina, że zachował sie tak mało remusowato....
|
|
|
02-14-2008, 22:38
|
|
|
|
Harry przecież nie wiedział, co ma o tym myśleć. Po za tym Dumbledor powiedział mu wyraźnie, że może wtajemniczyć tylko Hermionę i Rona. Rzeczywiście, trochę przesadził, ale to także dało Lupinowi wiele do myślenia.
|
|
|
Zasady postowania
|