|
08-21-2007, 10:44
|
|
|
Member
|
RE: Czy Draco Malfoy miał Mroczny Znak?
Ja także uważam, że Malfoy miał Mroczny Znak. Bo czego innego miał przestraszyć się Borgin? Przecież to musiało być z rozmysłem. Warto zauważyć (jak napisalaś), że to nie była jedyna scena o tym świądcząca. Uważam, że to wszystko wystarczy, aby być pewnym, że Draco miał jednak Mroczny Znak.
|
|
|
08-21-2007, 10:57
|
|
|
Fan "Strefy 11" i tarota
|
Mirru, sądzę, że Draco jednak został Śmieciożercą. Voldi chyba nie bardzo ufał Sevowi tak do kooońca, choć uważam tak dopiero po lekturze DH. Daltego potrzbował kogos w Hogwarcie, kto mordnie Albusa. Choć może misją Dracona była tak naprawdę szafka w Pokoju Życzeń? Tego nie ustaliłam na pewno. xD
A skoro dostał misję... Mysle, że Znak musiał być czymś w rodzaju zachęty do pracy, bo praca była ciężka, a nie będąc Śmieciożercą mógł się w każdej chwili rozmyslić, a tak- wiedział, że za niesubordynacje czeka go kara.
|
|
|
08-22-2007, 18:27
|
|
|
Junior Member
|
Ja myślę że miał Mroczny Znak.
A niby jak by przeszedł przez barierę w 6 części a nikt inny tego nie zrobił ! (oprócz tych którzy byli naznaczeni mrocznym znakiem) Jest jeszcze parę innych powodów. Przyprowadził zwolenników Voldermorda do szkoły, nie chciał pokazywać swojej ręki a kto zobaczył rękę dostawał ataku serca  Jest też dużo innych powodów.
|
|
|
08-22-2007, 23:52
|
|
|
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy
|
Ja również uważam, ze miał Mroczny Znak. Mówi o tym wiele faktów w 6 tomie. Oczywiście Czarny Pan wiedział, że Draco nie będzie chciał go zabić, że będzie przestraszony i zdesperowany bo tak naprawdę nie miało mu sie powieść. Byla to kara tak jak pisaliście za błąd Lucjusza. Jednak cieszy mnie fakt, że ukazali go w trochę ''lepszym'' świetle.
|
|
|
08-31-2007, 16:33
|
|
|
Junior Member
|
RE: Re; draco
Byłam i jestem fanka Draco i tez sie na 7 czesci zawiodłam!! Byłam pewna, że Draco okaże sie dobry i zmuszony a tym czasem jego zachowanie nie zostało do końca wyjasnione... Dumbleador tak walczył o to aby młody Malfoy go nie zabił wiec ja dalej tego nie rozumiem....
|
|
|
08-31-2007, 17:12
|
|
|
Fan "Strefy 11" i tarota
|
od ostatniego tomu rodzina Malfoy'ów bardzo zyskała w moich oczach, lubię Draco i uważam, że jednak miał on mroczny znak, więc także był śmierciożercą: w pierwszym rozdziale DH uczestniczy w spotkaniu razem z rodzicami, gdyby nie był śmierciożercą, to nie mógł by tak samo jak harry nie był wpuszczany na spotkania zakonu,
nie przekonuje mnie też stwierdzenie, że LV nie bierze byle kogo do śmierciożerców: Drako jest czystej krwi, prefektem, jednym z lepszych uczniów, mimo niepowodzeń ojca miał "rekomendację" wychowania w duchu tęsknoty za wartościami wyznawanymi przez Czarnego Pana, pupil Snape'a, ojciec i ciotka: śmierciożercy, więc mimo nawet młodego wieku i co za tym idzie jeszcze ograniczonych umiejętności nie był on hańbą dla tego kółka wybrańców: porównajcie go sobie z Peterem Pettigrew
|
|
|
10-22-2007, 18:49
|
|
|
Junior Member
|
Mi się wydaje że Draco miał Mroczny Znak, ponieważ był śmierciorzercą. Mam pytanko: Jak sądzicie co się po tam stało z Malfoyami? Zostali zesłani do Azkabanu czy nie?
|
|
|
10-22-2007, 19:26
|
|
|
Senior Member
|
Faktycznie, ja tez uważam, że Draco był pozytywną postacią xD. Niepotrzebnie Rowling wcisnęła wątek z niewybaczalnym zaklęciami B) Ale cóż. Dla mnie nie ma gadania, Draco ma Mroczny Znak.... wszystko na to wskazywało.
|
|
|
10-23-2007, 16:28
|
|
|
Member
|
Po wojnie Malfoyowie zostali oczyszczeni z zarzutów, głównie dzięki temu, że pod koniec bitwy opowiedzieli się po stronie Harry'ego- tutaj główne wskazanie na Narcyzyę i to jak mu pomogła.
Tak, ja już teraz również jestem pewna na sto procent, iż Draco miał Mroczny Znak i był pełnoprawnym Śmierciożercą (chociaż nienawidził tego z całego serca, jak powiedziała Rowling w jednym z wywiadów). W sumie to i nawet lepiej- dodaje to jego osobie pikanterii. :]
|
|
|
10-23-2007, 17:14
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
Drako ma Mroczny Znak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
W 6 i 7 części HP było że Draco nie chce być Mordercą ale musi nim być bo Czarny pan dał mu misję. W poprzednich częściach był fragmęt gdzie Snape mówił że "Czarny Pan gdy da misjęto da też nanoszalny i wieczny znak"
|
|
|
Zasady postowania
|