|
07-10-2007, 13:16
|
|
|
Senior Member
|
RE: Opowieści z Narni
W 5 klasie przeczytałam wszystkie części. Teraz jestem a raczej byłam w 1 klasie gim, idę do 2 klasy gim chciałam powtórnie przeczytać całą serię. Dotarłam tylko do 5 części, dalej nie dałam rady. Dla mnie teraz te książki zrobiły się takie trochę nudne. Choć kiedyś bardzo mnie wciągały, może już wyrosłam z takich książek... nie mam pojęcia. W każdym bądź razie polecam
|
|
|
07-16-2007, 13:14
|
|
|
Omijać szerokim łukiem
|
przeczytalam wszystkie 7 z pol roku temu ... polecam ... sa bardzo faje choc rzeczywiscie kolejnosc pokrecona :P koniec smutny ale ogolie podobala mi sie cala seria ... najbardziej chyba srebrne krzeslo i kon i jego chlopiec
|
|
|
08-18-2007, 17:39
|
|
|
Junior Member
|
Ja przeczytałam tylko 1, 2 i jestem w połowie trzeciej, ale nie mogę przez nią przebrnąć, bo chcę dojść już do części "Koń i jego chłopiec", a jak już wszystkim wiadomo po tytułach książek przeze mnie przeczytanych KOCHAM KONIE :*, a chcę czytać wszystko po kolei...   :lol:
|
|
|
01-30-2008, 22:31
|
|
|
Junior Member
|
Czytałam pierwsze trzy części (według wydawnictwa) i chyba się wciągnęłam. Z początku nudnawo, a później czytało sie leciutko ^^ Niby dla dzieci, ale coś mnie ciągnie do Aslana i Ryczypiska.
A jeszcze bardziej jak widzę trailer do "Księcia Kaspiana" xD xD
|
|
|
02-16-2008, 14:04
|
|
|
Member
|
Ja niedawno wszystkie przeczytałam (dokładniej podczas przerwy swiatecznej) i mnie się bardzo podobały. Oczywiście zgadzam się z moimi poprzednikami, że do Harry'ego im daleko:lol:, ale i tak sa fajne.
|
|
|
03-18-2008, 14:51
|
|
|
Member
|
Mi się te książki bardzo podobały. Chociaż czytałam je już rok temu i jakoś dobrze nie pamiętam o czym były^^ Trzeba by sobie przypomnieć ;D
Ja dostałam tą 'serię książek' w dwóch tomach i są tam wszystkie części xD Wydaje mi się, że tak jest lepiej. Tak jakby mam to podzielone na 'działy', w których są również rozdziały. xDD
[small]Eeee... rozumie ktoś, coś z tego co napisałam? [/small]
|
|
|
03-20-2008, 21:31
|
|
|
Member
|
To są książki mojego wczesnego dzieciństwa, a nawet teraz widzę w nih ważne treści. Jak będę miała kiedyś czas to się rozpisze.
|
|
|
03-28-2008, 13:51
|
|
|
Junior Member
|
Cała seria nawet mi sie podobała, ale zdecydowanie wolę te części w których występują Piotr, Zuzia, Edmund i Łucja
|
|
|
05-14-2008, 12:24
|
|
|
Junior Member
|
Ja też lubię tą serię. Lubię wiele książek fantastycznych. "Opowieści z Narnii" i HP są moimi ulubionymi seriami. Nie mówię, co jest lepsze, bo i jedno i drugie bardzo mi się podoba. Dużo ludzi mówi, że HP jest ich ulubioną książką, a nawet nie przeczytali żadnej innej. Ja nie należę do tych osób (chodzi mi o to, że przeczytałam coś jeszcze poza HP).
|
|
|
05-27-2008, 11:22
|
|
|
Omijać szerokim łukiem
|
Cytat:
|
Moim zdaniem to są nudne książki.Oglądałam tylko film i już mi się robi niedobrze.Ta książka nie jest dla młodzieży szkolnej tylko dla dzieci w wieku 6-7 lat.Beznadziejna ksiązka.HP jest 1000000000 razy lepszy od tego badziewia!
|
Jak to jest, że ty wszystkie książki oceniasz na podstawie filmu? A zresztą nieważne. Ja uważam, iż "Opowieści z Narni" są dużo lepsze od HP. I nie zgodzę się, że to książka dla dzieci. Sześcio-siedmiolatki zobaczą w niej fajną historyjkę na dobranoc. By zrozumieć Problematykę i Przesłanie tych książek trzeba mieć TROCHĘ więcej wiosen. Zresztą w tym ich cały urok. Do tego dochodzi świetny język, doskonały 'kontakt' autora z czytelnikiem, oraz pełno delikatnych aluzji. Oraz kilka starannie zakamuflowanych odnośników do religii. Żyć nie umierać!
- Prędzej zjem dżdżownicę. Żywą.- Ponieważ zemdliło ją na samą myśl o tym, pociągnęła spory łyk brandy. - Choć oczywiście go lubię - dodała. - Może nawet trochę go kocham, tak po siostrzanemu... kiedy nie jest takim upartym fiutem.
- Aha. Tak z pięć minut w miesiącu."
Kocham Daemona i Surreal xD
|
|
|
Zasady postowania
|